Bebelus mort la Pitesti, infectat cu E. coli! Ministerul Sanatatii si Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti deschid noi anchete!

0
449

e-coli_bacterie_bebelusi_internatiUn caz tulburator, care a speriat intregul judet Arges, a fost trecerea in nefiinta a fetitei de doar 1 an, Diana Maria Oncescu , diagnosticata cu sindrom hemolitic-uremic si totodata tranferarea a altor 10 copii cu varste mici la Bucuresti de urgenta.

Ieri, Directia de Sanatate Publica Arges a emis un comunicat prin care afirmau ca minorii tranferati la Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti au fost depistati cu bacteria E. coli, in timp ce doar micuta Diana Maria, din Topoloveni, a prezentat  infectie cu Escherichia Coli. Aceasta pare a fi si sursa responsabila de infectare in spitalele din orasul Pitesti, manifestata prin diaree severa si insuficienta renala acuta la copiii mici de varsta.

Ministerul Sanatatii a transmis in urma cu putin timp, o instiintare asupra acestui subiect: “In ultimele 24 de ore, Ministerul Sanatatii a fost informat despre inregistrarea unor cazuri de imbolnavire la copii din judetul Arges care au fost transferati de urgenta la unitati medicale din Bucuresti cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic. Din datele preliminare s-a confirmat infectie cu E. coli doar la unul dintre cazuri, la un copil cu varsta sub 1 an transferat in stare grava la Spitalul Marie Curie si care a decedat ulterior”.

Pentru ceilalti 10 copii ramasi internati la spitalul “Marie Curie” nu a fost confirmat sindromul hemolitic-uremic, ca in cazul micutei trecuta in nefiinta saptamana trecuta. Dar  pentru ca inca nu li s-a pus un diagnostic final, sunt in continuare suspecti, iar banuielile ar putea fi de tipul agentilor  etiologici bacterieni (Shigella, Salmonella, Campylobacter, Bartonella si Streptococcus pneumoniae) sau virali (influenza, varicela, Coxsackie, Echo, Epstein-Barr, HIV).

In  Pitesti, DSP Arges a deschis o ancheta epidemiologica pentru a depista sursa inbolnavirilor celor 11 copii in spitalele din oras si de a indeparta focarul de infectie.

In comunicatul inaintat presei tot de Ministerul Sanatatii se afirma:  “Toti ceilalti copii se gasesc sub ingrijire medicala atenta, fiind aplicate procedurile necesare sustinerii functiilor vitale. Masurile luate de autoritatile de sanatate publica constau in verificarea posibilelor cauze comune de aparitie a acestor imbolnaviri, verificarea conditiilor de spitalizare in unitatile unde acesti copii sunt ingrijiti si asigurarea tuturor resurselor necesare diagnosticului si terapiei acestora. In perioada imediat urmatoare, Ministerul Sanatatii va comunica rezultatele anchetei epidemiologice desfasurate de autoritatile de sanatate publica din judetul Arges si Municipiul Bucuresti si va dispune masurile care se impun in urma analizei raportului si recomandarilor, impreuna cu Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica – INSP”.

In paralel cu Ministerul Sanatatii, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti au deschis si ei  un dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul decesului micutei  Diana Maria Oncescu, iar institutia Prefectului Arges a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta pentru edificari referitoare la cele 11 imbolnaviri.

Lasa un raspuns