În numele Alinei Gorghiu, ministrul Justiției, notarii publici din Argeș sunt convocați, cu japca, la o întâlnire cu caracter electoral. Absențele trebuie motivate!!!!

0
162

Atenție, argeșeni, atenție!

Alina Gorghiu Dej, ministrul Justiției și șefa PNL Argeș comite abuzuri din ce în ce mai grave, la vedere, nu doar împotriva primarilor PSD, a colegilor săi liberali care i se opun, ci și a reprezentanților din structurile profesionale aflate sub coordonarea ministerului pe care cu totală lipsă de profesionalism îl conduce!

Este pentru prima dată în ultimi 10 ani (după schimbarea regimului Băsescu!) când un ministru își permite să amenințe public o categorie profesională deosebit de importantă, și anume notarii publici!

Pe 26 aprilie, adică vineri, Alina Gorghiu a anunțat că va face o vizită oficială în județul Argeș! Ea fiind șefa PNL Argeș, fie și numai acest anunț ar trebui să aibă ca urmare obligarea ei la un set de analize la căpoc, dublate de un tratament de specialitate intensiv!

Vizita ,,oficială” a Alinei Gorghiu în Argeș are ca obiectiv real întâlnirea, la Curtea de Apel Pitești, cu TOȚI notarii publici din județul Argeș.

Convocarea, făcută prin intermediul Camerei Notarilor Publici din Pitești, este redactată în termeni ultimativi, demni de modul în care erau chemați oamenii pe vremuri la Comitetul Județean al Partidului Comunist Român:

,,Vă rugăm să dați curs acestei invitații! (…) De asemenea, vă rugăm, să confirmați participarea, eventual motivul neparticipării până la data de 24.04.2024”.

Conform legii, notarii nu sunt subordonați direct  Alinei Gorghiu. Când am verificat ultima oară, erau oameni liberi și n-am auzit ca PNL să fi reintrodus sclavia pe ușa din spate în România!

În ce calitate li se cere lor să explice de ce nu vor participa la întâlnirea cu un om politic de doi lei, în plină (pre)campanie electorală?!

În baza cărui act normativ sunt convocați notarii publici ca niște deținuți la apel?!

Avem de-a face cu o presiune publică inacceptabilă, provenind din partea unui om politic asupra unei întregi categorii profesionale!

Avem de-a face cu un abuz în serviciu incontestabil, care impune intervenția organelor abilitate ale statului!

D.M.D.