Alina Gorghiu a adus în PNL Argeș, în cunoștință de cauză, un primar PENAL, Gheorghe Țucă, ridicat de mascați pentru delapidare chiar din sediul primăriei și căruia chiar prefectul PNL Radu Perianu i-a transmis, sub semnătură, că a încălcat legea!

0
190

Liberalismul moare, dar nu se predă, fiindcă îi place agonia.

În Argeș, ,,ministra” Alina Gorghiu a preluat, în pofida opoziției membrilor de partid cu bun simț și onoare, un primar pe care PSD l-a dat afară pentru nenumărate încălcări ale legislației penale.

Este vorba despre Gheorghe Țucă, primarul comunei Cocu, un edil care nu prea are cum să rateze pușcăria.

Grav este altceva. Doamna Alina Gorghiu, amazoana blondă care conduce PNL Argeș cum a condus Edward Smith  Titanicul, știa că Țucă este penal, pușcăriabil în cel puțin 3 dosare. Și a durut-o fix în Băs’!

Dovedim asta cu acte, ca la manual.

Prima dovadă :

Pe 8 august 2023, Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat nouă percheziții pe raza județului Argeș. Șapte percheziții au avut loc pe raza municipiului Pitești și două în comuna Cocu.

Au avut loc percheziții și la Primăria Cocu. Anchetatorii fac cercetări într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunilor de delapidare și complicitate la infracțiunea de delapidare.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada iulie 2019-decembrie 2020, primarul comunei Cocu ar fi aprobat plata unor facturi fiscale, emise de două societăți comerciale din Pitești, facturi ce consemnau servicii de consultanță, care, în realitate, nu au avut loc, a informat IPJ Argeș. Prejudiciul provocat bugetului de stat a fost calculat la 100 000 de lei!

Dacă doamna Gorghiu o să spună că nu știa acest lucru, fie minte, fie trebuie să demisioneze, pe motiv de incapacitate cronică de a conduce, fiindcă toată presa locală plus toate ziarele centrale au tratat pe larg evenimentul. Fiindcă nu se întâmplă prea des să găsești un primar care să fie ridicat cu mascații de la birou ziua în amiza mare, pentru faptul că a plătit 100 000 de lei pentru servicii care nu s-au efectuat!

Publicăm un facsimil din cotidianul Adevărul, ca să înțelegeți că doamna Alina Gorghiu a adus, deliberat, în cunoștiință de cauză, intenționat, fiindcă exact asta a vrut ea, un PENAL în PNL Argeș.

A doua dovadă:

Primarul Gheorghe Țucă, edilul comunei Cocu, era cunoscut de însuși prefectul PNL Radu Perianu, mâna dreaptă a doamnei Alina Gorghiu, ca fiind PENAL; pentru că i-a acordat consilierului său personal atribuțiuni care puteau fi îndeplinite de un funcționar public!

Și prefectul nu doar că știa acest lucru, dar l-a și avertizat, printr-un document oficial, pe primarul Gheorghe Țucă, prin intermediul adresei nr. 7629 / 27-01-2023 : ,,În conformitate cu dispozițiile legale, apreciem că dispoziția primarului comunei Cocu, județul Argeș, nr. 122/26-11-2021 privind delegarea atribuțiilor din fișa postului a domnului consilier superior Iordache Florian către domnul consilier personal Cătănescu Gheorghe și împuternicirea pentru a doua semnătură pe documentele de depunere și plăți pe perioada vacantării postului de contabil este nulă de drept.

Mai mult decât atât, dispoziția a fost emisă cu încălcarea dispozițiilor legale, din moment ce persoana care îndeplinește aceste atribuții nu este funcționar public, fiind angajat pe perioadă determinată, în funcția de consilier personal al primarului!”

Quod erat demonstrandum!

Doar că, din disperare de cauză, și penalii sunt buni pentru Alina Gorghiu, în tentativa ei disperată de a nu se clasa pe ultimul loc din România cu PNL Argeș la alegerile din 9 iunie.

Problema cu primarul Gheorghe Țucă, din Cocu, este că lucrurile cu adevărat grave nici n-au fost spuse.

Omul a fost prins într-o mega culpă de Camera de Conturi Argeș, fiind obligat să aducă de urgență de acasă aproape 80 000 de lei, bani care i-au fost imputați în urma controlului!

Tot primarul Gheorghe Țucă de la PNL Gorghiu este investigat în prezent de Agenția Națională de Integritate, pentru că a încălcat dispozițiile legale în vigoare și, începând din anul 2000 și până în prezent, a emis dispoziții privind salarizarea soției sale, doamna Țucă Elena, funcționar public (referent) în cadrul Primăriei Cocu, cu atribuții de casier, ajungându-se astfel ca soția lui să aibă salariul egal cu funcționarii publici cu studii superioare.

De asemenea, cu încălcarea prevederilor art. 438, alin. (1) din OUG 57/2019, a delegat special soției sale atribuțiile de asistent social, pentru a beneficia mulți ani la rând de diverse sporuri si premii, precum și de cursuri (fiind singura persoana care a beneficiat ani la rând de aceste cursuri)!

Revenim, cu noi informații spectaculoase, în exclusivitate!

D.M.D.