Radiografia unui abuz sinistru – cazul Boureanu!

0
214576

Dacă te numeri printre cei care cred că poliţiştii aveau tot dreptul să-l joace în picioare pe Cristian Boureanu, atunci nu citi acest articol. Eşti prea prost şi nu vei înţelege nimic! De asemenea, dacă faci parte dintre nenumăraţii papagali care nu ştiu altceva decât să repete că în SUA, Canada, Germania etc. Boureanu ar fi fost împuşcat de mult, te rog mult să nu citeşti rândurile următoare. IQ-ul sub 75 nu permite înţelegerea corectă a rolului şi atribuţiunilor instituţiilor statului!

Cristian Boureanu este un dement agresiv. Ar fi trebuit închis de mult pentru zecile de bătăi şi scandaluri publice pe care le-a provocat! Acum a lovit un MILIȚIAN, aşa că merită să stea la puşcărie. Chiar dacă a fost provocat în mod repetat, bruscat etc., nimeni nu-şi face singur dreptate! Am terminat cu dobitocul ăsta!

Problema cu adevărat gravă este la cretinii în uniformă! Şi, de asemenea, la retardaţii care le ţin isonul, dovedind că pentru ei statul de drept înseamnă, ca şi pentru Gigi Becali, dreptul să-i bagi în spital pe toţi cei care nu se supun fără crâcnire!

Pentru cei care nu au văzut filmuleţul în întregime, iată cum s-au desfăşurat lucrurile:

Un echipaj de poliţie opreşte în trafic maşina lui Boureanu. La volan se afla şoferul acestuia. Pe locul din dreapta stătea fostul deputat, în timp ce pe bancheta din spate se afla iubita lui, Laura Dincă. Se verifică documentele şoferului şi se constată că totul era în regulă. Când autoturismul este lăsat să plece, susţin poliţiştii (nu s-a adus nicio probă video sau audio în acest sens!), Cristian Boureanu ar fi claxonat şi ar fi făcut semne obscene pe geam.

Imediat, poliţiştii le semnalează acest lucru colegilor lor, iar maşina este oprită aproape imediat în trafic, la circa 800 de metri. Aici lucrurile degenerează rapid, la faţa locului ajungând alte trei echipaje, plus doi-trei „civili”, la care se adaugă jurnalişti şi câţiva privitori.

Boureanu este invitat să coboare, i se întocmeşte un proces-verbal pentru ultraj, este lovit peste mână de un poliţist, apoi împins cu putere, după care loveşte şi el cu genunchiul. Imediat este lovit violent de poliţist cu pumnul în faţă, în timp ce alt agent îl loveşte dintr-o parte. Boureanu, care era beat mort, cade la pământ. Iubita lui ţipă disperată, le cere să-l ridice şi să-l ducă la spital. Poliţiştii o ignoră, în timp ce Cristian Boureanu încearcă să se ridice singur, dar se prăbuşeşte apoi şi e prins in extremis de un agent. Se împleticeşte vizibil din cauza comoţiei cerebrale suferite în urma loviturii (7 dinţi sparţi, traumatism cranio-cerebral etc.!), niciunul dintre agenţi nu cheamă însă o ambulanţă. Dimpotrivă, fostului parlamentar i se pun cătuşele, operaţiune în care se vede clar cum agentul care stă cu spatele, o adevărată matahală, îl loveşte de două ori cu pumnul în zona rinichiului drept. (Pentru cine nu crede, vizionaţi filmul. Eu am făcut-o de zeci de ori!)

După ce tot convoiul ajunge la secţia de poliţie se încearcă audierea lui Boureanu. Omul e prea beat pentru a fi coerent şi, oricum, acuza dureri cumplite de cap şi aproape a leşinat. De-abia atunci, speriaţi de ce s-ar putea întâmpla, poliţiştii au chemat ambulanţa şi ex-deputatul a ajuns la spital.

Ce este în neregulă în povestea asta? TOTUL!

În primul rând, poliţiştii s-au comportat ca o bandă de cartier ieşită pe stradă la smardoială. Din moment ce totul era în regulă cu maşina lui Boureanu, şoferul fiind verificat etc., ce importanţă avea că ar fi claxonat cineva şi ar fi făcut nu ştiu ce semne pe geam? Văzuseră doar că omul era beat mort şi nu aveai cu cine te înţelege. Ultrajul în sine, la acel moment, nu putea fi probat. Faptul că se aude un claxon şi dă unul din mână haotic într-o maşină nu înseamnă, legal vorbind, nimic.

Poliţiştii au obligaţia să nu provoace ei violenţă. De-asta la mitinguri există negociatori, cu veste inscripţionate, care intervin imediat ce lucrurile par să degenereze. Legea îi interzice să bruscheze, să provoace etc.

Nu există mândrie aici, nu există faptul că s-au simţit sfidaţi etc. Până la urmă, ei sunt slujbaşii statului, nu şefii interlopi ai cartierului de care oamenilor să le fie frică şi în faţa cărora să nu aibă curaj să respire!

Ce rost avea să plece după ei? Se aude clar când ciobanul ăla de la Rutieră îi spune lui Boureanu să se dea jos din maşină „pentru că aşa vrea Poliţia”! Ce dracului comportament este ăsta? De ce să-l dai pe om jos din maşină? I-ai cerut cartea de identitate, ai completat procesul-verbal şi basta, i-l trimiţi prin poştă. Are dreptul omul să nu-l semneze, are dreptul să nu vorbească deloc cu tine, organul suprem al p…, are dreptul să nu-ţi răspundă când îl întrebi ceva, are dreptul să cânte „Cop Killer” de Ice T dacă aşa vrea. Nu e de bun-simţ, nu e indicat, dar nici interzis!

Poliţistul este în slujba cetăţeanului, nu este deasupra lui. Dacă vedeţi filmul, veţi observa cum este agresat verbal şoferul lui Boureanu, într-o manieră incredibilă! I se vorbeşte lui, un om absolut nevinovat, cu o agresivitate şi impertinenţă incredibile: „Bă, eşti martor, mă! (…) Ai auzit cum înjura, nu? (…) Ce, mă, ai uitat acuma? (…) Băi, tu ai văzut tot, eşti martor, bă!”.

Nu poliţistul de la Rutieră instrumentează un eventual dosar de ultraj, ci procurorul. El, procurorul, stabileşte cine poate fi martor sau nu. În ultimă instanţă, şoferul însă are deplina libertate de a depune mărturie sau nu. Poate alege să nu fie martor, caz în care nimeni nu are dreptul să-l intimideze, ci eventual doar să fie acuzat de mărturie mincinoasă (pentru că nu spune tot ceea ce ştie!). După care este treaba instanţei!

Foarte adevărat, un cetăţean nu are dreptul să ameninţe şi nici să lovească un poliţist. Dar şi reciproca este la fel de valabilă. Ba chiar mai valabilă din moment ce un poliţist reprezintă statul român şi veghează la respectarea legii! Poliţistul i-a dat peste mână lui Boureanu, după care l-a îmbrâncit puternic, deşi se vede că fostul parlamentar, deşi beat mort, nu era violent fizic, ci doar încerca să-i explice ceva.

Timp de câteva minute, poliţiştii l-au provocat încontinuu! Au văzut că este beat şi au sperat că-şi va pierde cumpătul, lucru care s-a şi întâmplat în cele din urmă! Toată discuţia este halucinantă. O dată la 30 de secunde, poliţistul implicat în incident îl ameninţă pe Boureanu că-i arată el a doua zi, că va avea dosar penal pentru ultraj, că o să vadă el. Şi tot aşa non-stop, deşi era clar că ăla era beat mort şi nu avea cu cine vorbi!

Tot o ticăloşie infectă a fost modul în care poliţiştii au regizat toată povestea. În prima zi, filmuleţul a fost prelucrat şi s-a văzut la TV că doar Boureanu ar fi lovit cu genunchiul, în timp ce poliţistul provocator şi la fel de agresor a fost prezentat ca un erou, fiind dat publicităţii trecutul lui de moaşă comunală în uniformă. E un gest demn de propaganda stalinistă, fiind principala metodă prin care au fost manipulaţi 80% dintre telespectatori, care n-au urmărit nici până astăzi întreg filmul şi-l consideră pe Cristian Boureanu singurul vinovat!

Repet, Boureanu merită să facă puşcărie. Ultrajul rămâne ultraj! Dar asta nu scuză comportamentul de gestapovişti psihopaţi al poliţiştilor de la Rutieră. Secondaţi, fireşte, de analfabetul funcţional Marian Godină, care a simţit nevoia să salute din vârful pulanului violenţa nejustificată comisă de colegul lui de la Bucureşti.

Şi ar mai fi ceva de subliniat. Marea majoritate a susţinătorilor poliţiştilor caftangii foloseşte argumente oligofrene gen „Domnule, dacă i-a zis poliţistul ceva, trebuia să se conformeze imediat, fără să mai discute”. Toţi cei care gândesc aşa sunt nişte dobitoci, cu D mare! Poliţistul nu e Dumnezeu, iar participanţii la trafic nu sunt nici infractori, nici sclavi! Mai ales că Boureanu, în acest caz, nefiind şofer, nu avea nicio treabă cu poliţia rutieră. Ai voie să strigi în Piaţa Victoriei „MUIE PONTA!” când ăla e prim-ministru, dar nu ai voie să contrazici un pulifrici cu doi ani de şcoală la Câmpina sau la Slatina? Hai dă-mă dracului!

Dacă Garcea ăla rămâne poliţist, ţara asta îşi merită soarta! Şi va rămâne, pentru că trăim printre idioţi primitivi şi spălaţi pe creier.

D.M.D.

P.S. Ştiu, în America l-ar fi împuşcat! Pot totuşi să vă spun, celor care gândiţi aşa în continuare, că sunteţi la fel de cretini şi primitivi ca alde Becali, zis Oaia Supremă?!

Şi să nu uit, …UE Godină! Pentru tot ceea ce reprezinţi!

Și vă las și cu întregul video, poate vă lămuriți!