Radiografia unui abuz sinistru – cazul Boureanu!

35
213678

Dacă te numeri printre cei care cred că poliţiştii aveau tot dreptul să-l joace în picioare pe Cristian Boureanu, atunci nu citi acest articol. Eşti prea prost şi nu vei înţelege nimic! De asemenea, dacă faci parte dintre nenumăraţii papagali care nu ştiu altceva decât să repete că în SUA, Canada, Germania etc. Boureanu ar fi fost împuşcat de mult, te rog mult să nu citeşti rândurile următoare. IQ-ul sub 75 nu permite înţelegerea corectă a rolului şi atribuţiunilor instituţiilor statului!

Cristian Boureanu este un dement agresiv. Ar fi trebuit închis de mult pentru zecile de bătăi şi scandaluri publice pe care le-a provocat! Acum a lovit un MILIȚIAN, aşa că merită să stea la puşcărie. Chiar dacă a fost provocat în mod repetat, bruscat etc., nimeni nu-şi face singur dreptate! Am terminat cu dobitocul ăsta!

Problema cu adevărat gravă este la cretinii în uniformă! Şi, de asemenea, la retardaţii care le ţin isonul, dovedind că pentru ei statul de drept înseamnă, ca şi pentru Gigi Becali, dreptul să-i bagi în spital pe toţi cei care nu se supun fără crâcnire!

Pentru cei care nu au văzut filmuleţul în întregime, iată cum s-au desfăşurat lucrurile:

Un echipaj de poliţie opreşte în trafic maşina lui Boureanu. La volan se afla şoferul acestuia. Pe locul din dreapta stătea fostul deputat, în timp ce pe bancheta din spate se afla iubita lui, Laura Dincă. Se verifică documentele şoferului şi se constată că totul era în regulă. Când autoturismul este lăsat să plece, susţin poliţiştii (nu s-a adus nicio probă video sau audio în acest sens!), Cristian Boureanu ar fi claxonat şi ar fi făcut semne obscene pe geam.

Imediat, poliţiştii le semnalează acest lucru colegilor lor, iar maşina este oprită aproape imediat în trafic, la circa 800 de metri. Aici lucrurile degenerează rapid, la faţa locului ajungând alte trei echipaje, plus doi-trei „civili”, la care se adaugă jurnalişti şi câţiva privitori.

Boureanu este invitat să coboare, i se întocmeşte un proces-verbal pentru ultraj, este lovit peste mână de un poliţist, apoi împins cu putere, după care loveşte şi el cu genunchiul. Imediat este lovit violent de poliţist cu pumnul în faţă, în timp ce alt agent îl loveşte dintr-o parte. Boureanu, care era beat mort, cade la pământ. Iubita lui ţipă disperată, le cere să-l ridice şi să-l ducă la spital. Poliţiştii o ignoră, în timp ce Cristian Boureanu încearcă să se ridice singur, dar se prăbuşeşte apoi şi e prins in extremis de un agent. Se împleticeşte vizibil din cauza comoţiei cerebrale suferite în urma loviturii (7 dinţi sparţi, traumatism cranio-cerebral etc.!), niciunul dintre agenţi nu cheamă însă o ambulanţă. Dimpotrivă, fostului parlamentar i se pun cătuşele, operaţiune în care se vede clar cum agentul care stă cu spatele, o adevărată matahală, îl loveşte de două ori cu pumnul în zona rinichiului drept. (Pentru cine nu crede, vizionaţi filmul. Eu am făcut-o de zeci de ori!)

După ce tot convoiul ajunge la secţia de poliţie se încearcă audierea lui Boureanu. Omul e prea beat pentru a fi coerent şi, oricum, acuza dureri cumplite de cap şi aproape a leşinat. De-abia atunci, speriaţi de ce s-ar putea întâmpla, poliţiştii au chemat ambulanţa şi ex-deputatul a ajuns la spital.

Ce este în neregulă în povestea asta? TOTUL!

În primul rând, poliţiştii s-au comportat ca o bandă de cartier ieşită pe stradă la smardoială. Din moment ce totul era în regulă cu maşina lui Boureanu, şoferul fiind verificat etc., ce importanţă avea că ar fi claxonat cineva şi ar fi făcut nu ştiu ce semne pe geam? Văzuseră doar că omul era beat mort şi nu aveai cu cine te înţelege. Ultrajul în sine, la acel moment, nu putea fi probat. Faptul că se aude un claxon şi dă unul din mână haotic într-o maşină nu înseamnă, legal vorbind, nimic.

Poliţiştii au obligaţia să nu provoace ei violenţă. De-asta la mitinguri există negociatori, cu veste inscripţionate, care intervin imediat ce lucrurile par să degenereze. Legea îi interzice să bruscheze, să provoace etc.

Nu există mândrie aici, nu există faptul că s-au simţit sfidaţi etc. Până la urmă, ei sunt slujbaşii statului, nu şefii interlopi ai cartierului de care oamenilor să le fie frică şi în faţa cărora să nu aibă curaj să respire!

Ce rost avea să plece după ei? Se aude clar când ciobanul ăla de la Rutieră îi spune lui Boureanu să se dea jos din maşină „pentru că aşa vrea Poliţia”! Ce dracului comportament este ăsta? De ce să-l dai pe om jos din maşină? I-ai cerut cartea de identitate, ai completat procesul-verbal şi basta, i-l trimiţi prin poştă. Are dreptul omul să nu-l semneze, are dreptul să nu vorbească deloc cu tine, organul suprem al p…, are dreptul să nu-ţi răspundă când îl întrebi ceva, are dreptul să cânte „Cop Killer” de Ice T dacă aşa vrea. Nu e de bun-simţ, nu e indicat, dar nici interzis!

Poliţistul este în slujba cetăţeanului, nu este deasupra lui. Dacă vedeţi filmul, veţi observa cum este agresat verbal şoferul lui Boureanu, într-o manieră incredibilă! I se vorbeşte lui, un om absolut nevinovat, cu o agresivitate şi impertinenţă incredibile: „Bă, eşti martor, mă! (…) Ai auzit cum înjura, nu? (…) Ce, mă, ai uitat acuma? (…) Băi, tu ai văzut tot, eşti martor, bă!”.

Nu poliţistul de la Rutieră instrumentează un eventual dosar de ultraj, ci procurorul. El, procurorul, stabileşte cine poate fi martor sau nu. În ultimă instanţă, şoferul însă are deplina libertate de a depune mărturie sau nu. Poate alege să nu fie martor, caz în care nimeni nu are dreptul să-l intimideze, ci eventual doar să fie acuzat de mărturie mincinoasă (pentru că nu spune tot ceea ce ştie!). După care este treaba instanţei!

Foarte adevărat, un cetăţean nu are dreptul să ameninţe şi nici să lovească un poliţist. Dar şi reciproca este la fel de valabilă. Ba chiar mai valabilă din moment ce un poliţist reprezintă statul român şi veghează la respectarea legii! Poliţistul i-a dat peste mână lui Boureanu, după care l-a îmbrâncit puternic, deşi se vede că fostul parlamentar, deşi beat mort, nu era violent fizic, ci doar încerca să-i explice ceva.

Timp de câteva minute, poliţiştii l-au provocat încontinuu! Au văzut că este beat şi au sperat că-şi va pierde cumpătul, lucru care s-a şi întâmplat în cele din urmă! Toată discuţia este halucinantă. O dată la 30 de secunde, poliţistul implicat în incident îl ameninţă pe Boureanu că-i arată el a doua zi, că va avea dosar penal pentru ultraj, că o să vadă el. Şi tot aşa non-stop, deşi era clar că ăla era beat mort şi nu avea cu cine vorbi!

Tot o ticăloşie infectă a fost modul în care poliţiştii au regizat toată povestea. În prima zi, filmuleţul a fost prelucrat şi s-a văzut la TV că doar Boureanu ar fi lovit cu genunchiul, în timp ce poliţistul provocator şi la fel de agresor a fost prezentat ca un erou, fiind dat publicităţii trecutul lui de moaşă comunală în uniformă. E un gest demn de propaganda stalinistă, fiind principala metodă prin care au fost manipulaţi 80% dintre telespectatori, care n-au urmărit nici până astăzi întreg filmul şi-l consideră pe Cristian Boureanu singurul vinovat!

Repet, Boureanu merită să facă puşcărie. Ultrajul rămâne ultraj! Dar asta nu scuză comportamentul de gestapovişti psihopaţi al poliţiştilor de la Rutieră. Secondaţi, fireşte, de analfabetul funcţional Marian Godină, care a simţit nevoia să salute din vârful pulanului violenţa nejustificată comisă de colegul lui de la Bucureşti.

Şi ar mai fi ceva de subliniat. Marea majoritate a susţinătorilor poliţiştilor caftangii foloseşte argumente oligofrene gen „Domnule, dacă i-a zis poliţistul ceva, trebuia să se conformeze imediat, fără să mai discute”. Toţi cei care gândesc aşa sunt nişte dobitoci, cu D mare! Poliţistul nu e Dumnezeu, iar participanţii la trafic nu sunt nici infractori, nici sclavi! Mai ales că Boureanu, în acest caz, nefiind şofer, nu avea nicio treabă cu poliţia rutieră. Ai voie să strigi în Piaţa Victoriei „MUIE PONTA!” când ăla e prim-ministru, dar nu ai voie să contrazici un pulifrici cu doi ani de şcoală la Câmpina sau la Slatina? Hai dă-mă dracului!

Dacă Garcea ăla rămâne poliţist, ţara asta îşi merită soarta! Şi va rămâne, pentru că trăim printre idioţi primitivi şi spălaţi pe creier.

D.M.D.

P.S. Ştiu, în America l-ar fi împuşcat! Pot totuşi să vă spun, celor care gândiţi aşa în continuare, că sunteţi la fel de cretini şi primitivi ca alde Becali, zis Oaia Supremă?!

Şi să nu uit, …UE Godină! Pentru tot ceea ce reprezinţi!

Și vă las și cu întregul video, poate vă lămuriți!

35 Comentarii

 1. Total de acord! Militienii trebuiau ori sa-i puna catuse cind l-au dat jos din masina, ori sa nu-l lase sa coboare din masina! Militianu ala l-a provocat si ceilalti 7 se uitau ca idiotii cum ala beat zburda pe-acolo! Vina militiei, clar! Un avocat bun il scoate liber si Politia chiar trebuie sa-i plateasca. Militianu ala provocator trebuie dat afara , ala nu e politist! Dar cu panarama aia de justitie nu poti sa stii niciodata :))

 2. Restul violentelor politistilor nu apar in “filmul intreg”…
  Cat despre argumentele de mai sus…si politia si politicienii si-au castigat din plin reputatia in virtutea careia se si manifesta. Si viceversa. Cum asa? Se poate scrie o carte despre asta….daca ar mai citi cineva ceva in tara asta.

 3. Te-ai pierdut in detalii și cred ca ți-a scăpat esența: Polițiștii sunt vinovați pentru ca au lăsat situația sa degenereze, după cum bine zici ca îl bazaiau știind ca va ceda și va face ceva prostesc, l-au provocat. Pentru asta eu cred ca cei implicați ar trebuie sa răspundă sub aceeași culpa. Daca erau profesioniști, îl invitau la secție, nu făceau pe cameramanii, și nu făceau show….o reforma in educarea polițiștilor și a tuturor funcționarilor publici nu ar strica!

 4. Provocat-neprovocat de ce a lovit “militianul”???Daca statea “potolit” i se intocmea procesul verbal si pleca ,el a fost cel care a lovit PRIMUL,restul …e poveste ….Pana in momentul lovirii cu ce au gresit cei de la “militie” ???

  • Politistii sunt lipsiti de respect. Cuvantul “tact” este de domeniul SF pentru ei. Foarte provocator comportamentul si limbajul politistului. Indiferent cat de beat este cel din dreapta (apropos are acest drept de a fi baut cand nu conduce), politistul nu avea nici un drept sa i se adreseze in acest fel. Degeaba comenteaza unii care nu au fost prin SUA dar isi dau cu parerea. Un politist american s-ar fi adresat cu respect chiar si daca cel oprit nu i-ar fi vorbit corespunzator. Partea cu “pusul” pe capota vine numai daca individul este agresiv sau prezinta un pericol. Agentii nostri mai au nevoie de multa scoala si educatie.

 5. Tot articolul este canalizat împotriva Politiei…despre abuz…totuși și cetățeanul Boureanu avea niște obligații…civice,ca noi toți dealtfel…

 6. in opinia ta,cei ca mr Boureanu ar trebui sa se pise pe politista si sa li se ierte datorita faptului ca era beat,total GRESIT!!!!!
  datorita celor ca el suntem vazuti ca niste inapoiati,datorita iesirilor de cacat si a proastei parareri ca daca ai bani si relatii poti fface ce vrei cum vrei unde vrei si vei fi iertat sau ti se vor gasi argumente ca tu esti nevinovat.
  In concluzie toti betivii ar trebui sa bata politistii sau sa faca pe Super Man si sa li se ierte deoarece erau beti🤢.
  PS:astept sa fiu corectat GRAMATICAL😂😂😂

 7. Asta am zis şi eu, deşi nu am văzut încă filmul întreg. E un comportament foarte nepoliticos, condescent, obraznic al poliţiştilor. În Germania nu am văzut niciodată aşa ceva. Bine, eu m-aş fi conformat. Dar de la un beţiv nu poţi aştepta asta. Toată povestea s-a întâmplat doar pentru că poliţiştii au complexe de inferioritate şi au vrut să demonstreze cât de grozavi sunt ei.

 8. N-ai perfecta dreptate, ci doar pe ici pe colo. Lumea il stie pe Boureanu, el e cel care i-a provocat primul, el s-a dus la politist si … “filmeaza bebi. filmeaza”, dupa care trosc cu genunchiul in zona sensibila. Oricine ar fi avut o reactie de genul celei a politistului. Faptul ca era beat nu constituie o scuza, sa fie clar.

 9. Pe Boureanu il doare la basca ca o sa aibe dosar..d-asta nu are el ce manca… dar daca se dovedeste ca politistii au procedat incorect…s-ar putea sa ii doara mai rau dosarul lui Boureanu pe ei decat pe Boureanu 🙂

 10. Să nu uităm de inepția aia de milițian Coarnă… Goarna de serviciu a milițienilor iar astăzi și duduia minestreasa Carmen Dan. Din punctul meu de vedere tăranul ăla de milițian am spus-o din prima seară dacă nu voia scandal, în momentul în care ăla își lovește femeia trebuia să-l încătușeze, și atunci nu mai aveam farsa asta penibilă.

 11. Ca să fie imaginea total completă , polițistul l-a amenințat ” sun acum un prieten la Antena 3, vezi ce te fac eu, ajungi la știri ” .
  Boureanu il ignoră, ii spune că e abuz.
  Polițistul continuă provocarea ” Ce face fiică-ta? Acum știi unde este?”
  Acela e momentul în care coboară nebunul ăla din mașină.
  Boureanu nu are ce căuta intr-o societate civilizată.
  Dar nici polițiștii aceia.
  Extrapoland situația, își dorește Poliția Română sa lase fără dinți in gură pe toți drogații și bețivii care îi înjură?
  Nu cred.

 12. Domnule D.M.D spuneti in articolul dumneavoastra, citez: ” este lovit peste mână de un poliţist, apoi împins cu putere, după care loveşte şi el cu genunchiul. ” Eu cred ca dumneavoastra ar trebui sa fiti primul care sa lasati manipularea deoparte si sa nu mai mancati ciuperci facand din adevaratul agresor victima si din Politia Romana agresor. Daca va uitati cu atentie la Boureanu acesta cu mana stanga incearca (indiferent ca “prietenos”, “smechereste” sau violent) sa il cuprinda pe politist de dupa gat, moment in care politistul reactioneaza si ii da peste mana. Inca o data repet, Boureanu ridica PRIMUL mana asupra politistului. In orice stat, tara civilizata acest gest este considerat atac, mai ales atunci cand persoana care executa gestul este si beat sau drogat. Astfel incat persoana respectiva este culcata instantaneu cu fata la pamant, si nu asa cu frumosul “domnule va rugam sa va asezati cu fata pe asfalt sau cu botul pe capota”, nu pur si simplu i se aplica o tehnica de picior si lipit cu fata de asfalt, capota masinii, imobilizat cu mainile la spate si incatusat. De acord ca asta ar trebui sa fie procedura si in Romania, insa tot noi , adica dumneavoastra si altii de teapa dumneavoastra ati urla prin toata media ca uite ce i-au facut bietului om, l-au trantit la pamant si i-au pus catusele pt ca vroia sa-l imbratiseze pe politist si atunci politistul ar fi iesit absolut singurul vinovat. In cazul de fata, chiar daca (aici nu pot sa nu fiu de acord) politistul a intins coarda din pct de vedere verbal, acesta i-a mai dat o sansa betivului, doar impingandu-l in afara spatiului privat ( de obicei cel putin 1m). Restul … da , in unele aspecte aveti dreptate, poate chiar in majoritatea daca repet daca Politia Romana ar fi lasata sa isi faca treaba si sa respecte regulamentul perfect, insa ma indoiesc ca suntem pregatiti pentru asa ceva, mai ales soferii ca tot spuneai ca politistul nu e Dumnezeu si nu trebuie sa faca soferul ce zice politistul. Gresit … daca politia spune sa te intorci ca esti arestat (chiar daca asa vrea muschiul lui in momentul ala) tu ca cetatean esti obligat sa te supui, pe urma TU esti cel care il vei da in judecata pentru abuz, etc … nu faci tu circ ca vrei mandat, ca de ce sa te dai jos din masina ca de ce sa dai cartea de identitate sau alte chestii de genul. Va doresc o zi frumoasa

 13. Polițistul a avut un comportament de huligan.Putea sa-l ia frumos la sectie,daca avea motiv,si acolo sa-l amendeze sau ce vroia sa-i faca.Asa a facut un circ de tot cacatul ca sa demonstreze ce?

 14. Cu toate că era băut, Boureanu a adoptat tot timpul o poziție defensivă: ținea mâinile cu palmele în sus, la spate sau încrucișate în față. Sunt de cord 100% cu autorul articolului. Polițistul ultragiat la degetul de lângă ghiul ar trebui disciplinat exemplar! Boureanu are circumstanțe atenuante, asta indiferent de cum judecă unii sau alții caracterul său.

  • Gica esti un alt specimen:)) defensiva??? Din defensiva i-a dat politistului un genunchi in oua? Doamne cati va mai nasteti!?? Atenuantule care esti:))) ai tu habar ce sunt alea circumstante atenuante? Sau ai auzit si tu pe undeva si vrei sa pari citit?!?:)))

 15. Ma puteti considera si cu IQ5 (ma lasa rece impresia asta), Boureanu ramane un maidanez. Apreciez totusi declaratia asta: “Repet, Boureanu merită să facă puşcărie. Ultrajul rămâne ultraj!”. Nu sunt un prieten al politiei, nu sunt un prieten al agentilor secreti, traiesc in afara tarii din scarba pe care mi-a provocat-o sistemul romanesc. Nu vin de la muls vaca, deci am avut in cercul de prieteni oameni pilosi, am avut cunostinte piloase si am avut contacte cu oameni cu pile, care au impresia ca totul li se cuvine. Maidanezul despre care vorbim e o astfel de jigodie. Mi-e greu sa-i iau apararea. Unii reusesc sa traiasca decent chiar daca au relatii, pe altii ii franeaza caracterul sa o faca. Asta nu e pledoarie pentru politie, cu toate ca sunt de parere ca si ea trebuie respectata, fie si pentru cei doi ani petrecuti la Campina (examenele nu mai sunt asa usoare si sunt muti candidati pe loc). Daca tot pretindeti ca dati tot filmul, dati tot palmaresul infractional al lui Boureanu. Si inca ceva: cam mult spatiu de emisie pe la tv pentru o jigodie. E multa lume decenta, care chiar face ceva pentru societate si nu o sa apara intr-o viata intreaga nici macar un minut la tv.

 16. Si cand te gandesti ca boul asta se dorea presedintele CJ Arges. E un idiot. Tendentios articol. Sa se duca la munca de hot nenorocit. Cand fura cu Basescu era bine. Numai sunt la putere. Ciocu mic…

 17. Niste idioti analfabeti. Care au impresia ca uniforma ii ridica peste restul lumii.Ca reprezentant al statului sa vorbesti in felul asta, “domnul ne-a dat la muie, a zis ca ne fute mamele”. Pe scaunul din dreapta, omul a fost agasat de ei incontinuu. daca masina si soferul erau in regula care era treaba lor cu ala beat din dreapta. Omu s-a distrat, s-a simtit bine si nu e lucid, dar destul de lucid si constient sa stea pe scaunul din dreapta. A tinut militianul neaparat sa-si arate muschii. Asta spune mult despre testele si evaluarile lor psihologice si cat de usor intra toti analfabetii golani sa manance din banii romanilor. Ei sunt in slujba cetateanului si in schimb cand dai nas in nas cu ei au un aer se superioritate de te lasa rece. Asta-i Romania, nu ne mai facem noi bine niciodata.

  • Săracul Boureanu, ce mare lucru a facut, a înjurat Politia Română, dar în România toata lumea face asta. Si asta considerati ca ar trebui acceptat, nu? Asta reprezintă ultraj si se cam pedepsește. Poliția nu este in slujba cetățeanului, este in slujba legi sa vă protejeze de un astfel de exemplar, atunci când poate următorii ultragiati si agresați de el veți fi voi.

 18. oare de ce la toate evenimentele de genul acesta trebuie sa fie prezent un ”pluton” de milițieni. (vezi si evenimentul de ceva timp in urma cu individul care nu vroia sa coboare de masină unde erau de doua ori mai multi decat acum, de erau sa se împuste uni pe alti de pe o parte pe alta a masinii condusa de acel individ daca îi venea idea vreunui militian sa foloseasca armamentul). 8 militieni sa opreasca, legitimeze sau orice altceva ar fi vrut sa facă un om (indiferent cum se numeste acesta) fara ca acesta sa fie inarmat sau sa se manifeste violent?????? Fiindca actul de agresiune a venit abia la urma cand ”turma” era deja adunata Cred ca spiritul de turmă le da putere, că de minte nu poate fi vorba. 8×0 tot 0 face.

 19. Poate după astfel de incidente se va gândi cineva sa pună camere de filmat atât pe mașinile de poliție cât și asupra polițiștilor. Se evită orice abuz, atât din partea polițiștilor cât și a celor opriți în trafic.

 20. Mai de curand aparuse un filmulet intr un sat unde 2 tarani injuarau in mers,din masina lor 2 politisti aflati in masina de politie.atunci politisyi au fost facutiprosti ca nu au reactionat,si au vazut de treaba lor,acum sunt facuti prosti ca au reactionat.asta i romania la ctitiva suntem campioni la realizari suntem 0,.

 21. nu iubesc nici o categorie din care fac parte cei doi protagonisti dar pune-te pe rand in pielea celor doi si iti vei da seama ca au acelasi IQ

 22. Nu ai dreptate. Chiar daca l au văzut că e in regula cu actele, el era rupt de beat și reprezebta un pericol la volan. Trebuiau sa îl dea jos de la volan

  • Nu..Trebuia sa nu-i permita sa se dea jos…de pe locul din dreapta..Ca la volan nu era el…Trebuia sa nu-i intereseze cine e pe locul din dreapta..Si nu se zice “trebuiau”..ci trebuia…Trebuie..nu are gen, numar si caz…daca stii ce-s alea..Ca la volan vad ca nu stii…cine a fost..si cine n-a fost..

 23. Scuze pentru greselile de tastare…Eu pe Godina l-am contrazis..pana mi-a dat block si mi-a sters comentariile..Era mai bine sa-l puna jos..sa-i puna catuse si sa-l retina 24 de ore…Boul ala de Godina nu “vede”ca asa era mai bine si n-a vrut sa-mi raspunda nici in privat..Dar..voi..nu intelegeti ca reactia reflex a politistuliui era pumnul in gura..? Voi cum ati fi procedat? Sa nu fiti ipocriti..Doar o fata ar fi putut sa se abtina…Un barbat never ever..!

 24. Politistii – de fapt niste fii de milițieni- se nasc si mor OLIGOFRENI – ca parintii lor!
  Nu poti sa ceri de unde nu este !

Lasa un raspuns