Exclusivitate! Tribunalul Bucureşti a certificat: Tudor Pendiuc nu are voie să iniţieze hotărâri de consiliu local!

0
424
  • Aşa stând lucrurile, interesul piteştenilor ar fi ca primarul judecat pentru corupţie şi căruia Consiliul Local îi cere în instanţă 6,3 milioane de lei să nu mai candideze şi să stea acasă să-şi crească nepotul!

11 feb Pendiuc exclusivitateTudor Pendiuc este astăzi primarul municipiului Piteşti. Mai mult, în procent de 100%, Pendiuc va candida în vară pentru al şaptelea mandat de edil al urbei. Se perpetuează astfel o situaţie anormală, de care se face vinovat în mod exclusiv cel pe care piteştenii l-au ales de şase ori să le fie primar. Pentru că ambiţia lui distrugătoare nu ţine deloc cont de interesul Piteştiului şi al comunităţii piteştene.

Aici nu este vorba despre vinovăţia sau nevinovăţia lui Tudor Pendiuc. Chiar dacă acuzaţiile de corupţie care-i sunt aduse primarului sunt extrem de grave, până la pronunţarea unei sentinţe definitive de condamnare a instanţei în dosarul său, edilul este şi trebuie considerat nevinovat.

Problema este că Tudor Pendiuc nu poate fi primar al Piteştiului. Nici acum şi nici într-un eventual al şaptelea mandat! Asta pentru că, după cum se vede din decizia Tribunalului Bucureşti, Pendiuc este lipsit de principala atribuţie a unui primar. Şi anume, nu poate iniţia hotărâri de consiliu local!

Ori, să ai un primar care doar să primească salariu, să se plimbe cu maşina instituţiei, să împartă sarmale şi să povestească la televizor câte-n Lună şi-n stele, nu e deloc normal!

Iată un fragment din decizia Tribunalului Bucureşti, decizie care elimină orice dubii în legătură cu impotenţa totală a primarului… de a fi primar!

Complet: CF36

Tip soluţie: Amână cauza

Soluţia pe scurt: În baza art. 208 alin. 5 NCPP aşa cum a fost completat prin OUG nr. 82/2014, în referire la art. 208 alin. 1 şi 2 NCPP, constată legalitatea şi temeinicia luării măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii PENDIUC TUDOR, VIŞOIU VALENTIN, VĂSÎI GHEORGHE şi SCARLAT CONSTANTIN. Menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţi pe o perioadă de timp nu mai mare de 60 de zile. Fixează termen pentru verificarea măsurii preventive dispuse faţă de inculpaţi la data de 28.01.2016, ora 10, sala 208, pentru când se vor cita inculpaţii la domiciliu. Respinge ca fiind neîntemeiată cererea formulată de către inculpatul Vişoiu Valentin de încetare a obligaţiei instituite în sarcina sa în cuprinsul măsurii controlului judiciar, de a nu părăsi teritoriul României. Respinge ca fiind inadmisibilă cererea inculpatului Pendiuc Tudor de a i se permite să iniţieze proiecte de hotărâri de consiliu local, în condiţiile în care o astfel de obligaţie nu i-a fost instituită printr-o măsură dispusă de instanţa de judecată sau alt organ judiciar. În baza art. 275 alin. (3) C.Proc.Pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, pe verificarea legalităţii măsurii preventive. Obligă inculpatul Vişoiu Valentin la plata către stat a sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare, pe cererea de încetare a obligaţiei de nepărăsire a teritoriului României. Obligă inculpatul Pendiuc Tudor la plata către stat a sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare, pe cererea de a i se permite să iniţieze proiecte de hotărâri de consiliu local, cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 3 decembrie 2015. Pe fondul cauzei: Amână judecata cauzei în vederea discutării probatoriului”.

Aşa stând lucrurile, intenţia lui Tudor Pendiuc de a se prezenta la alegeri este o dovadă de nesimţire politică. Mai ales dacă luăm în calcul faptul că, dacă ar câştiga, în calitate de primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc ar trebui să facă toate demersurile juridice pentru a încasa de la… inculpatul Tudor Pendiuc suma de 6,3 milioane de lei, bani pentru care CL Piteşti s-a constituit parte civilă şi încearcă să-i recupereze de la primar (suma reprezentând prejudiciul stabilit în dosarul Publitrans!).

Cel mai corect, cel mai normal ar fi ca Tudor Pendiuc să iasă la pensie şi să-şi crească nepotul! Asta dacă iubeşte acest oraş şi îi pasă de viitorul lui! În caz contrar, va ajunge să fie hulit chiar şi de cei care astăzi încă îl respectă!

D.M.D.

Lasa un raspuns