Târgul Internațional de Echipamente și Utilaje Agricole “AGRO Pitești”, ediția a III-a, perioada 26 – 29 aprilie 2018

0
307

AGRO PITEȘTI a crescut și a devenit Târg Regional, organizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Argeș cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, Prefecturii Argeș, AFIR, APIA, Direcția Agricolă Argeș, Primăriile Pitești, Mioveni, Topoloveni, Bradu, Camera de Comerț și Industrie a României, Romexpo.

Anul acesta, Târgul Internațional de Echipamente și Utilaje Agricole “AGRO Pitești” vine cu cel puțin un element de noutate – Asocierea la AGRO Pitești a Caravanei “Alege Oaia!” promovată de Ministerul Agriculturii prin Direcțiile Agricole din țară.

Astfel, sâmbătă, 28 aprilie 2018, la AGRO Pitești va participa și dl Ministru al Agriculturii, Petre Daea.

Pentru a face cunoscută tuturor consumatorilor savoarea și diversitatea preparatelor din carne de oaie, dar și pentru a încuraja consumul de carne de oaie, toți piteștenii și nu numai sunt așteptați timp de două zile, 28 și 29 aprilie, în incinta Complexului Comercial Jupiter City din Pitești, în cadrul Târgului Internațional de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI Ediția a III-a.

Deschiderea evenimentului va avea loc în Pitești, la Complexul Comercial Jupiter City în data de 28 aprilie 2018, ora 11⁰⁰ și se va desfășura până în data de 29 aprilie, ora 16⁰⁰.

Vizitatorii vor putea degusta tocăniță de oaie, pastramă, cârnați, brânzeturi, iar cei interesați vor putea să își procure carne și produse din carne de oaie.

Acțiunea face parte din Campania ”Alege Oaia!” demarată în anul 2017 de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și se urmareste valorificarea productiilor agroalimentare provenite de la specia ovine, cresterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea fortei de munca in sectorul de prelucrare a carnii si a produselor din carne de oaie, dar si pastrarea traditiilor privind preparatele culinare din aceasta specie, in special in zonele montane.

Obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.