Reprezentanta patronului Enescu de la „Victoria” a încercat să torpileze din nou reorganizarea judiciară a SC Turism Muntenia SA

0
5556
  • Dosar penal pentru un scandalagiu care a tulburat AGA de la „Muntenia” cu ameninţări şi insulte, fără a fi nici măcar acţionar!

La nivelul judeţului Argeş există un singur scandal public care, în aproape 20 de ani, nu s-a domolit nici măcar o secundă. Este vorba despre lupta pentru SC Turism Muntenia SA, o firmă care a fost decenii întregi perla turismului argeşean, înainte ca un grup de prăduitori să o transforme într-o umbră palidă a ceea ce a fost odinioară.

SC Turism Muntenia este astăzi în insolvenţă. De ce? Pentru că, începând cu momentul privatizării societăţii prin metoda MEBO, un grup de indivizi fără scrupule a considerat-o o vacă bună de muls. Şi au jefuit-o până au pus-o pe butuci!

Nu avem în vedere astăzi să trecem în revistă tunurile date de-a lungul timpului de un grup eterogen din care au făcut parte Eugeniu Ciobotoiu, Ion Vâlcu, Florica Vâlcu, Gabriel Vâlcu etc. Sunt investiţii supraevaluate, de genul încălzirii printr-un sistem de aer condiţionat pentru care o singură telecomandă (din cele câteva sute cumpărate) costa 1.700 lei(?!!) sau de genul cumpărării a vagoane întregi de zahăr la plic (cantitate niciodată recepţionată de societate care a plătit sute de mii de euro pe baza unor documente false!) etc.

În prezent există foarte mulţi creditori, de diferite categorii, care au de primit bani de la SC Turism Muntenia SA. Mulţi bani! Bani pe care aceşti creditori nu-i pot recupera practic decât în urma vânzării Hotelului „Muntenia”. Altă soluţie pur şi simplu nu există!

În acest sens, săptămâna trecută, în data de 12 iulie, Pareto Grup IPURL şi CII Duca Alexandru, în calitate de administratori judiciari ai debitorului SC Turism Muntenia SA, au convocat Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor SC Turism Muntenia SA, având ca principal punct pe ordinea de zi „Prezentarea şi aprobarea depunerii planului de reorganizare judiciară propus de administratorul special ILIE TOMIȚĂ”. În acest moment există potenţiali cumpărători, există şansa obţinerii unui preţ bun care să permită plata creanţelor deţinute de creditori. (O parte din creditori sunt actuali şi foşti salariaţi, persoane care aşteaptă de aproape 5 ani de zile vânzarea pentru a-şi primi banii datoraţi pentru munca prestată!)

În 12 iulie însă, nu s-a putut ţine şedinţa convocată. Un grup de scandalagii de o violenţă extremă a împiedicat organizatorii să discute cu acţionarii de bună-credinţă, a bruscat o juristă, insultând şi ameninţând pe toată lumea. Lucrările au fost suspendate urmând ca şedinţa AGA să aibă loc a doua zi, conform legii.

A doua zi, lucrările şedinţei au funcţionat mai bine. Au fost filmate integral, lucru care a descurajat vizibil grupul de scandalagii, în timp ce echipaje mobile ale unei firme de pază şi protecţie au fost pregătite să intervină la cel mai mic semn că situaţia va degenera.

Până la urmă, cu o largă majoritate, planul de reorganizare judiciară a fost aprobat. În disperare de cauză, grupul de contestatari a aruncat în scenă un individ sinistru, cu un comportament de om nebun, care a pătruns brusc în sală către finalul şedinţei şi l-a ameninţat şi agresat verbal în mod repetat pe unul dintre acţionari. Beat rangă, îmbrăcat în nişte pantaloni scurţi şi o cămaşă mototolită, cu o faţă buhăită şi cu o privire de pacient la „Bălăceanca”, scandalagiul a rupt-o la fugă la sosirea agenţilor de pază.

Ne-am interesat cine este individul şi am aflat că se numeşte Bebe Ștefănescu şi a lucrat, până nu de mult, la Primăria Ștefănești unde se ocupa de Registrul Agricol. Pe numele lui au fost depuse mai multe plângeri penale care-l vor ajuta să înţeleagă că încălcarea legii şi comportamentul de om smintit au consecinţe dramatice! Culmea, acest Ștefănescu nici nu ar fi avut voie să intre în sală, el nefiind acţionar la SC Turism Muntenia SA şi nici creditor al societăţii!

Aşa au stat lucrurile la şedinţă.

Scopul acestui articol este însă acela de a lămuri culisele acestor scandaluri care nu mai contenesc la „Muntenia”. Să devină limpede cine-i împiedica pe creditori, inclusiv pe salariaţi, să-şi primească banii cuveniţi!

Ei bine, instrumentul prin care se acţionează este Constantina Florescu, o fostă vânzătoare de la „Fortuna”, soţia unui barman de la Restaurantul „Muntenia”. Această persoană instigă permanent un grup redus, dar vocal de acţionari, cărora le spune fel de fel de prostii şi pe care i-a transformat în nişte procesomani!

Aceşti acţionari, foste bucătărese, chelneri, femei de serviciu etc., toţi persoane în vârstă, nu pricep că atunci când cumperi acţiuni la o firmă rişti! Nimeni nu-ţi poate garanta un câştig, nimeni nu-ţi poate garanta că îţi vei vinde acţiunile la un preţ mult mai mare sau că un eventual investitor va putea fi obligat să răscumpere şi acţiunile tale. Aceşti acţionari nu au creanţe înscrise la masa credală a SC Turism Muntenia SA, aşa că nu au de primit bani în urma unei eventuale vânzări. Faptul că ei pretind miliarde fără număr pentru acţiunile lor (extrem de puţine de altfel, fiecare dintre contestatari având sub 0,3% din total!) este absurd şi vine în contradicţie cu însăşi ideea de economie de piaţă, de capitalism!

Revenind la Constantina Florescu, ea îl reprezintă în tot balamucul de la SC Turism Muntenia pe unul dintre cei mai mari rechini din turismul argeşean. Şi anume pe Emil Enescu, patronul de la „Victoria”, campionul cazărilor pe bani publici din judeţ. (Aici vom detalia în zilele viitoare!) Enescu este cel care, deşi nu deţine decât câteva acţiuni la SC Turism Muntenia, finanţează de aproape 6 ani o campanie de procese care împiedica orice tentative de redresare a societăţii! La un moment dat existau câteva zeci de litigii pe rolul instanţelor de judecată, litigii care implicau costuri aproape imposibil de suportat pentru SC Turism Muntenia SA (societatea aflându-se oricum într-o situaţie financiară grea, cu datorii importante etc.)

Pe 14 iulie, la Hotelul „Victoria”, Tina Florescu, clanul Vâlcu şi alţi câţiva pioni au fost convocaţi de domnul şi stăpânul lor Emil Enescu pentru a sărbători o nouă palmă pe care le-au tras-o creditorilor de la „Muntenia”: contestarea hotărârii AGA de aprobare a planului de reorganizare judiciară!

Ştiu asta pentru că eram acolo, la doi paşi de intrare, într-un Logan albastru, de unde-i pândeam, îi fotografiam şi, ca să fiu sincer, îi şi înjuram printre dinţi!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns