Andrei Pavel, Claudia-Maria Blîndu și Daniela – Gabriela Vîrnoiu sunt trei tineri argeșeni care ieri, de Ziua Internațională a Tineretului, și-au petrecut ziua alături de conducerea Consiliului Județean Argeș.
Astfel, ei au avut ocazia să fie președinte/vicepreședinte C.J. Argeș pentru o zi, participând în cadrul proiectului lansat la inițiativa Fundației Naționale pentru Tineret – ,,Primar/ Președinte/ Prefect pentru o zi” – la care a răspuns și Consiliul Județean Argeş.
La nivelul Uniunii Europene, anul 2022 este declarat ,,Anul European al Tineretului”.
Tinerii au lua parte la activitățile unei zile obișnuite: operative, ședințe și discuții pe proiecte, întâlniri oficiale, deplasări în teren.
La prima oră a zilei, președintele Ion Mînzînă și vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu le-au urat bun venit și le-a vorbit despre instituția Consiliului Județean Argeș, atribuțiile funcțiilor executive, dar și domeniile de care se ocupă. Andrei, Claudia-Maria și Daniela – Gabriela au participat la ședințele de lucru cu directorii dar și cu specialiști din afara instituției legate de proiectele Consiliului Județean Argeș sau ale instituțiilor subordonate.
Bineînțeles, ei au testat, la propriu, și fotoliile de președinte și vicepreședinte.
Andrei Pavel este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Dinicu Golescu”, din Câmpulung. El este căpitanul echipei de robotică Watt’s Up, care anul acesta a câștigat primul loc la faza națională a concursului de robotică First Tech Challeger. A venit împreună cu roboțelul “Mugurel”, varianta 6, roboțelul cu care au câștigat competiția și a făcut și o demonstrație. În ultimii ani, Consiliul Județean Argeș a susținut și financiar echipa de robotică, iar conducerea C.J. Argeș a promis că o va face și în continuare. Andrei le-a mulțumit și sponsorilor care îi susțin și speră că rezultatele obținute de ei îi vor determina pe cât mai mulți să le fie alături.
Claudia-Maria Blîndu este licențiată în Arte Vizuale, specializarea Artă Sacră a Universității din Pitești. Claudia-Maria este creativă, comunicativă, perseverentă, muncitoare, dinamică și serioasă.
Daniela – Gabriela Vîrnoiu este elevă a Liceului de Arte “Dinu Lipatti” Pitești, specializarea Arhitectură. Pentru că își dorește să devină arhitect, Daniela – Gabriela Virnoiu s-a întâlnit și cu arhitectul șef al județului, dar și cu alți colegi din această direcție, și a aflat ce presupune acest lucru într-o instituție precum C.J. Argeș.
Pentru că Andrei este câmpulungean, la o parte din întâlnirile și discuțiile avute la Consiliul Județean Argeș a fost prezent și subprefectul Ciprian Niculăescu, câmpulungean de asemenea.
Dar, munca unui președinte/vicepreședinte reprezintă și multă muncă de teren. Așa că, Andrei, Claudia-Maria și Daniela – Gabriela l-au însoțit pe vicepreședintele Marius Nicolaescu la Spitalul de Pediatrie unde a avut loc predarea amplasamentului către constructor pentru proiectul “Extindere, modernizare și dotare spații Urgență”, un proiect al C.J. Argeș pe fonduri europene. Următoarea oprire a fost la Muzeul Județean Argeș unde, de asemenea, C.J. Argeș implementează un alt proiect pe fonduri europene. Odată cu deschiderea șantierului, aici au fost descoperite și ruinele Schitul Buliga, ruine pe care Consiliul și muzeul doresc să le introducă în circuitul turistic. Ei au văzut și cum specialiștii de aici reabilitează și salvează picturile murale.
A fost deci o zi plină pentru cei trei tineri care au văzut astfel ce presupune activitatea unui Consiliu Județean.
,,Astăzi a fost o experiență minunată. Am descoperit cu ce se poate confrunta un vicepreședinte de C.J. Din exterior lucrurile par simple, dar acestea sunt mult mai complicate. Am vizitat Spitalul de Pediatrie Pitești, unde am asistat și la o ședință, dar și Muzeul Județean, unde am văzut cum se restaurează Muzeul. A fost o experiență minunată și mi-a plăcut foarte mult și de domnii vicepreședinți și de colegii mei” – Daniela Gabriela Vîrnoiu.
,,Am participat la acest eveniment în care am fost președintele C.J. pentru o zi alături de alte două colege. A fost o experiență unică, foarte interesantă și foarte informativă. Am discutat despre cum se derulează activitatea în cadrul C.J., câte direcții sunt și cât de complicată și în același timp eficientă este activitatea. Am participat și la o încheiere de contract la Pediatrie și am mers și la situl din spatele Muzeului Județean. A fost super și sper să mai vin pe aici. Le mulțumesc tuturor care au făcut posibilă această participare” – Andrei Pavel.
C,,Am fost foarte onorată să îl întâlnesc pe dl. Marius Nicolaescu și să văd cum se desfășoară activitatea dânsului. Ne-a explicat toate procedurile. Am participat la ședințe împreună și mulțumesc foarte mult că ne-a arătat și partea de restaurare a Muzeului, pentru că sunt foarte interesantă de această parte. Consider că activitatea Consiliului Județean este una foarte complexă. Cred că dânsul are foarte multă experiență și acest lucru se vede” – Claudia-Maria Blîndu.
,,Am avut plăcerea să mă întâlnesc la Consiliul Județean cu trei tineri care au fost, pentru o zi, simbolic, la conducerea instituției. Tineri frumoși, muncitori, inteligenți și cu rezultate deosebite la școală. Mi-a plăcut cu precădere răspunsul unuia dintre ei care, pe clasa a XII-a fiind, cu rezultate deosebite în IT și robotică, care ne-a spus că vrea să rămână în România. Știu că nu le oferim, ca țară, oportunitățile și uneori nici măcar sprijinul din alte țări și cred că trebuie să facem mult mai multe pentru tineri, mai ales pentru acești copii dotați care vor să rămână aici. Și sper ca ei să fie ajutați de cei care au ales să își înceapă cariera în străinătate, după ce vor reveni acasă. Avem nevoie de toate aceste energii și creiere pentru a clădi o Românie în primul rând așa cum ei își doresc. Pentru că, indiferent cât se mint unii și alții, indiferent de orgoliile unora, România este a tinerilor de azi” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.