Consiliul Județean Argeș a fost dotat cu un defibrilator extern

0
119

Începând de astăzi, Consiliul Județean Argeș a fost dotat cu un defibrilator extern. Aparatul care poate fi utilizat pentru a acorda primul ajutor în caz de necesitate a fost achiziționat de Asociața “Leul Albastru” în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Județean Argeș. Tot în cadrul proiectului intitulat “Eroii Argeșului”, elevi și cadre didactice de la două instituții de învățământ din județ – Liceul “Astra” și Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” Pitești – au primit informații despre cum să acționeze în caz de urgențe medicale. “Leul Albastru” este un ONG care activează în județul Argeș și care are ca scop incluziunea socială a persoanelor vulnerabile.

,,Ne bucurăm să fim parte în acest proiect social. Astăzi a venit momentul ca Asociația “Leul Albastru”, partenerul nostru, să monteze și în sediul Consiliului Județean un defibrilator extern. Este un proiect la care noi ne-am implicat cu drag, care vine în completarea proiectului de la Teatrul “Alexandru Davila” și care vine să ne responsabilizeze în egală măsură pe noi, cât și pe cetățenii din județul Argeș. Sigur, ne dorim să nu avem nevoie de utilizarea lui. Urmează ca, în cel mai scurt timp, angajații CJ Argeș să fie instruiți pentru folosirea acestui dispozitiv. Nu putem decât să încurajăm astfel de inițiative și să felicităm ONG-ul “Leul Albastru:” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

,,Împreună cu echipa “Leul Albastru”, am venit la sediul Consiliului Județean Argeș unde am adus un defibrilator exern care a fost achiziționat prin intermediul unui proiect socio-educațional intitulat “Eroii Argeșului”, finanțat de Consiliul Județean Argeș. Acest proiect a avut ca scop creșterea nivelului de conștientizare și de informare privind acordarea primului ajutor de bază și a fost implementat în Liceul “Astra” și Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu”, ambele din Pitești. Cu această ocazie, elevi și cadre didactice au fost instruite în acordarea de prim ajutor în caz de situații medicale de urgență și cum să folosească anumite resurse, făcând exerciții pe un defibrilator simulator  – Sabina Diacenco, corodonator proiect ONG Leul Albastru.

În anul 2023, Consiliul Județean Argeș a acordat finanțări nerambursabile de la bugetul local al județului Argeș, pentru activităţi nonprofit de interes general, conform Legii 350/2005. Proiectul Fundației „Leul Albastru” – „Eroii Argeșului” se numără printre proiectele finanțate pentru activități de cultură, tineret, mediu, cu suma de 15.000 lei.

Proiectul a avut drept obiective creșterea nivelului de competențe de acordare a primului ajutor, (first-reponders) și de auto-ajutorare (self-help) în situații de urgență, creșterea accesului persoanelor din județul Argeș la servicii de sănătate în situații de urgență, prin furnizarea de cursuri de prim ajutor, realizarea unei campanii de informare și conștientizare în rândul tinerilor – la nivelul liceelor din județul Argeș, cu privire la ocrotirea sănătății și acordarea primului ajutor.