Ziarul de Arges

La Spitalul de Pediatrie Pitești, micii pacienți mănâncă mai bine și mai sănătos!

Vineri, s-au încheiat cele două săptămâni de cursuri tehnologice de gătit cu personalul din blocul alimentar, organizate prin proiectul „Gustos și sănătos în farfuria din spital”, derulat de Asociația Din grija pentru copii.

Acum câteva zile, copiii, personalul medical și doamnele din bucătărie au avut parte de o surpriză… pe cât de plăcută, pe atât de gustoasă: Chef Zaharia Orlando, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, cu experiență vastă în gastronomia internațională și evenimente de top, a gătit chiar pentru micii pacienți. Emoție, bucurie și gusturi pe măsură!

Din 16 iunie, noile meniuri au intrat deja în circuitul zilnic al spitalului, iar proiectul merge mai departe.

,,Mulțumim Asociației „Din grijă pentru copii” pentru implicare și profesionalism! Împreună cu parteneri serioși, continuăm să construim mai mult și mai bine pentru sănătatea copiilor din Argeș.”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

Proiectul include:

Reabilitarea blocului alimentar

Dotări moderne în bucătărie – cuptoare și echipamente noi

Cursuri de gătit pentru personal

Meniuri echilibrate, nutritive și adaptate copiilor

Etichetare clară, porționare corectă, transport modern

Atenție pentru copii cu alergii sau regimuri speciale

Reabilitarea completă a Centrului de Sănătate Mintală

 

Exit mobile version