Ziua Porţilor Deschise la Centrul de Cultură Brătianu – 23 de ani de la înfiinţare

0
444

5 apr Centrul de Cultura BratianuCentrul de Cultură Brătianu organizează astăzi, 5 aprilie, cu ocazia împlinirii a 23 de ani de la înfiinţare, Ziua Porţilor Deschise la Vila „Florica” din oraşul Ștefănești, judeţul Argeş.

Cu această ocazie, în semn de apreciere şi recunoştinţă, îi invităm pe toţi cei care doresc să viziteze conacul familiei Brătianu, situat în oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, un loc încărcat de istorie în care s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, o adevărată dinastie civilă care a dat ţării nu mai puţin de trei prim-miniştri cu un rol covârşitor în realizarea României moderne.

În prezent, în Vila „Florica”, monument istoric clasa A cod AG-II-a-A-13805.01, îşi are sediul şi îşi desfăşoară activitatea Centrul de Cultură Brătianu, instituţie publică de cultură, cu personalitate  juridică, finanţată din venituri proprii şi din alocaţii de la bugetul de stat şi judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş.

Instituţia iniţiază şi desfăşoară proiecte şi programe culturale în domeniul educaţiei permanente şi culturii tradiţionale şi a fost înfiinţată prin Ordinul  Ministrului Culturii nr. 518/05.04.1993.

Prin activitatea sa, centrul aduce în atenţia publicului figurile marcante ale acestei familii şi contribuţia lor la cultura şi istoria românilor, respectiv formarea României moderne şi a României Mari.

Totodată, instituţia are un rol important în păstrarea şi perpetuarea moştenirii şi tradiţiei celebrei familii de oameni politici, ziditori de neam şi ţară.

Vizitarea este gratuită în intervalul orar 9-16.

D.M.D.