Ziua Mondială a Mediului (World Environment Day) 2021

0
18

Prin rezoluția 2994 din 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 5 iunie drept Ziua Mondială a Mediului. A fost aleasă această dată pentru a marca deschiderea Conferinței de la Stockholm, care a dus la crearea Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Este ziua în care oamenii, instituțiile guvernamentale, administrațiile locale, organizațiile neguvernamentale, inclusiv mass-media, prin acțiuni comune, se mobilizează pentru a atrage atenția asupra necesitații protejării mediului înconjurător.

Tema ediției din 2021 este Restaurarea ecosistemelor și se va desfășura sub sloganul „Reimaginați. Recreați. Restaurați”. În acest an, Ziua Mondială a Mediului va marca lansarea Deceniul ONU privind restaurarea ecosistemelor (2021-2030), o acțiune globală pentru a revigora milioane de hectare, de la păduri la terenuri agricole, din vârful munților până în adâncurile oceanelor.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Muzeul Județean Argeș va realiza acțiuni de informare și conștientizare, concretizate în prezentări, filme și discuții, cu privirea la istoricul și semnificația Zilei Mondiale a Mediului și a importanței temei propuse pentru anul 2021.

Acțiunile se vor desfășura în data de 4 iunie la Colegiul Tehnic „Constantin. D. Nenițescu” și Colegiul Tehnic Armand Călinescu din Pitești.