Ziua Eroilor celebrată la Cimitirul Eroilor din Pitești

0
129

Astăzi, în Ziua Înălțării Domnului, la Cimitirul Eroilor din Pitești a fost celebrată Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român în memoria celor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate, pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, directorul Direcției Cultură, Turism și Tineret a CJ Argeș, Roxana Stoenescu, și alte oficialități de la nivel local și județ au depus coroane la Monumentul Eroilor și au participat la ceremonia organizată pentru cinstirea eroilor neamului românesc.

,,În numele Consiliului Județean Argeș, aduc un omagiu martirilor neamului românesc care și-au dat viața pentru existența noastră. Îmi exprim respectul și pentru militarii căzuți și răniți la datorie în teatrele de operații din afara granițelor naționale. Datoria noastră este de a demonstra că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme și de a menține vie memoria acestora. Glorie veșnică eroilor noștri!” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș.

Tot astăzi, după Sfânta Liturghie, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele închinate acestora din județ şi din ţară. Apoi, la ora 12.00, clopotele bisericilor au fost trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

În semn de recunoștință pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare națională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional”, în Ziua Înălţării Domnului.