Zilele Culturii Palestiniene la Pitești

0
66

Municipiul Pitești a găzduit un inedit eveniment cultural și diplomatic în zilele de 11 și 12 septembrie 2021. Ambasada Statului Palestina la București și Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish” au organizat pentru prima dată la Pitești „Zilele Culturii Palestiniene”, acțiune care se desfășoară în toate orașele din România înfrățite cu localități din Palestina.

În contextul în care Piteștiul s-a înfrățit oficial cu orașul Beit Jala din Palestina în anul 2019, dar și prin prisma schimburilor de experiență bilaterale pe linie culturală, Orașul Lalelelor a fost bucuros de oaspeți.

Prietenii din Palestina au adus în Piața Primăriei Municipiului Pitești o expoziție de fotografie, dar și zone tematice: cărți de autori palestinieni, street-food palestinian, cafea, ceai cu arome, articole de vestimentație cu specific palestinian, icoane și suveniruri din inima Betleemului, ateliere de creație pentru copii, proiecții de filme documentare despre Palestina culturală și turistică, prezentări de modă oferite de Casa de modă „Bint El Balad” din Betleem, pictură cu henna.

Publicul piteștean a fost invitat și la spectacole de muzică și dans oferite de artiști palestinieni și români: Formația „Alaashkeen” din Suedia, formată din tineri palestinieni, Ansamblul „Argeșelul” de la Boteni, Grupul „Speranța a 13 milioane”, format din studenți palestinieni și români, Ansamblul de dansuri populare românești al orașului Scornicești din județul Olt, artistul Rabiah Karam.