Viceprimarul PNL Gelu Tofan s-a trezit bătând câmpii la festivităţile de deschidere a cursurilor de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu şi de la Şcoala Generală Nr. 3 Ion Pillat

0
286

Gelu Tofan are momente şi momente. Uneori, destul de rar, ce-i drept, pare om normal. Se comportă ca un om normal, vorbeşte ca un om normal, se îmbracă normal etc.

De cele mai multe ori însă, pare din echipa câştigătoare. Ştiu, el ţine cu Orban, dar aici mă refeream la ce consumă cei din echipa câştigătoare, după modelul lui Superman Vasilică Câțu!

Luni a început şcoala. Festivităţi frumoase peste tot, copii şi profesori emoţionaţi, administraţia locală sub presiune maximă în ideea ca totul să fie bine.

Numai că printre discursurile oficialilor prezenţi la festivităţile de deschidere a cursurilor de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu şi de la Şcoala Generală Nr. 3 Ion Pillat s-a strecurat cumva la cuvânt şi Gelu Tofan, în calitatea lui de viceprimar al municipiului Piteşti.

Fireşte că toţi, inclusiv şeful său politic Adrian Miuțescu, au avut o strângere de inimă când l-au văzut pe Tofan apucând microfonul într-un stil care amintea de Alina Plugaru. Oamenii ştiu cu cine au de-a face, aşa că s-au albit la faţă.

Din fericire pentru ei, dar mai cu seamă pentru elevi, care au crezut iniţial că urmează să cânte Țancă Uraganu, Tofan a fost scurt. A bâlbâit ceva despre cât este el de mândru că liceul poartă numele unui mare om politic liberal, s-a înfoiat ca un păun bronzat de vreo două ori şi a predat microfonul autosatisfăcut de talentul lui fabulos de orator confuz.

elOrganizatorii s-au enervat iniţial că nenea Gelu a politizat aiurea un eveniment dedicat elevilor, dar apoi s-au calmat, gândindu-se că au avut noroc şi le-a trecut glonţul pe lângă urechi. În sensul că Tofan ar fi putut veni călare, ca să semene cumva cu egalul său, Mihai Viteazu, când a intrat în Alba Iulia! Ar fi putut să vorbească, cu talentul lui de NARATOR, despre eroii liberali care l-au apărat pe Decebal la Sarmisegetusa cu preţul vieţii, despre cum a plantat Vintilă Brătianu Stejarul din Borzești ori despre loialitatea neasemuită a înaintaşilor săi brătieni faţă de Alexandru Ioan Cuza!

Din fericire, a trăncănit puţin! Cu toate acestea, s-a făcut de râs într-un context în care ar fi putut să se abţină!

D.M.D.