Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a participat la Adunarea Generală a Asociației Internaționale a Regiunilor Francofone, organizată pe 11 octombrie, la Lyon

0
34

Delegația Consiliului Județean Argeș condusă de dl. Vicepreședinte Adrian Dumitru Bughiu a participat, în calitate de membru, la Adunarea Generală a Asociației Internaționale a Regiunilor Francofone, organizată pe 11 octombrie la Lyon. Lucrările s-au desfășurat sub patronajul Regiunii Auverge- Rhône-Alpes, condusă de președintele Laurent Wauquiez.

Pe lângă prezentarea rapoartelor de activitate ale celor 5 comisii de specialitate, a raportului tehnic și financiar ale asociației, au fost discutate teme precum efectele schimbărilor climatice, necesitatea schimburilor de experiență între politicienii locali, acordarea de burse de studiu pentru tineri, schimburi culturale, dar și dezvoltarea rețelei de regiuni francofone.

Cu această ocazie, județul Argeș a fost primit în cadrul Biroului politic, deținând funcția de Vicepreședinte al Comisiei ,,Tineret  Formare,  Cultură “.

În această calitate, Dl. Vicepreședinte Adrian Dumitru Bughiu a susținut o alocuțiune, în care a prezentat acțiunile în care județul Argeș a fost angajat și contextul social, cultural și economic ca județ francofon.

,,Avem toate premisele educative, culturale, administrative și economice pentru a ne implica activ în asociația noastră.  În calitate de actori ai francofoniei trebuie să continuăm eforturile, astfel încât valori ca solidaritatea, diversitatea, partajul de experiențe, angajamentul să ne ghideze în acțiunile noastre viitoare“, a declarat domnul vicepreședinte Adrian Dumitru Bughiu.

Secretarul general al AIRF,  domnul Abdelkébir BERKIA a mulțumit domnului vicepreședinte Bughiu pentru intervenția sa, pentru faptul că limba franceză este vorbită de mulți români și a declarat că există un motiv în plus pentru care România este cunoscută și prezintă interes, centrul de întinerire creat de profesorul Ana Aslan.

În acest context, s- a luat în considerare organizarea în 2022 în Argeș, a unei întâlniri de lucru a Asociației Internaționale a Regiunilor Francofone.

La lucrările Adunării Generale a fost prezentă și Excelența Sa, doamna Anca Opriș, Consul General al României la Lyon.

Asociația Internațională a Regiunilor Francofone a fost creată în 2002, cu scopul de a încuraja francofonia, de a favoriza schimburile și experiențele între regiunile membre, în spiritul solidarității și diversității.