Veteranul de război Colonel (ret) Nicolae Predescu, celebrat de ziua sa de conducerea Consiliului Județean Argeș

0
64

Astăzi, de Sfântul Nicolae, veteranul de război Colonel (ret) Nicolae Predescu a fost celebrat de ziua sa de conducerea Consiliului Județean Argeș. Vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, și Dan Arsenescu, vicepreședintele filialei Argeș a Asociației Veteranilor de Război, i-au făcut o vizită acasă colonelului în retragere care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ajuns la onorabila vârstă de 95 de ani, în tinerețe, Nicolae Predescu a fost reprezentantul Arsenalului Armatei Române pe județul Argeș. Ulterior, el a activat în structura Ministerului Afacerilor Interne, la Pompieri (astăzi ISU). După pensionare a fost unul din membrii de bază ai Corului Veteranilor.

,,Deși eram cel mai tânăr, pentru că am fost copil de trupă, am fost reprezentantul Arsenalului Armatei din județul Argeș. Țineam legătura cu reprezentantul pe țară al Arsenalului Armatei. La 22-23 de ani am primit rangul de ofițer. Îmi amintesc multe momente deosebite din Armată. Am trăit clipe deosebite și alături de colegii mei din cor.

Am fost un om foarte calculat. Nu m-am ferit de micile plăceri ale vieții, dar nu am abuzat nici de băutură, nici de mâncare“, a explicat colonelul (ret) Nicolae Predescu.

Vicepreședintele Consiliului Județean a petrecut mai mult timp alături de veteranul de război, care a memorat o parte din experiențele trăite în momentele din timpul celui de al Doilea Război Mondial și i-a transmis acestuia mulțumiri pentru activitatea sa din partea Consiliului, dar și a cetățenilor din județ.

Adrian Dumitru Bughiu i-a înmânat, cu această ocazie, veteranului de război o plachetă de onoare din partea președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și i-a oferit un tort aniversar.

,,Este o onoare pentru noi faptul că i-am putut face această surpriză, de ziua sa, domnului Nicolae Predescu. Consider că trebuie să aducem în atenția comunității astfel de oameni care pot reprezenta un exemplu pentru generațiile mai tinere și o sursă de înțelepciune. Mai avem 73 de veterani de război în județul Argeș și cu toții merită respectul nostru sincer, pentru că sunt oameni care au trecut prin cele mai aprige greutăți ale vieții, au înfruntat ororile și moartea războiului, au luptat pentru această țară și au ieșit învingători. Și, cel mai mult, apreciez faptul că au rămas, chiar și după ce au intrat în rezervă, oameni implicați în viața comunității“, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Nicolae Predescu a primi și din partea Asociației Veteranilor de Război un buchet de flori și o diplomă de onoare.

,,Domnul Predescu este un om extrem de activ și a fost, timp de aproape 25 de ani, membru al corului veteranilor din cadrul Asociației Veteranilor de Război aproape 25 de ani. A fost unul dintre veteranii de război care a participat efectiv la toate activitățile Asociației. Îi dorim toată sănătatea din lume”, a menționat și Dan Arsenescu, vicepreședintele filialei Argeș a Asociației Veteranilor de Război.