Vernisaj Muzeul Judetean Arges ,,Tradiții de Paște”

0
80

Profunzimea tradițiilor Sfintelor Paști și bucuria Învierii Domnului sunt temele care stau la baza operelor de artă vernisate pe simezele Muzeului Județean Argeș în cadrul expoziției Tradiții de Paște în Arta Naivă Românească. Sunt lucrări născute peste tot în țară, purtând semnătura unor artiști cunoscuți, dar care și-au primit eternizarea în Pitești.

La deschiderea evenimentului a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, care a apreciat calitatea și valoarea lucrărilor aflate în patrimoniul Muzeului Județean Argeș.

,,Nu aveam cum să lipsesc de la acest vernisaj. Suntem în Săptămâna Mare, poate cea mai importantă săptămână religioasă din acest an și mă bucur că arta naivă are un loc special în activitatea instituțiilor de cultură, mai ales că patrimoniul Muzeului Județean este unul semnificativ pe acest segment” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

,,Muzeul Județean Argeș, aflat în subordonarea Consiliului Județean Argeș, are un patrimoniu bogat, mai ales în privința artei naive. În toată țara, artiștii au numit Piteștiul <<Capitala artei naive>>. Vrem să prezentăm publicului o serie de lucrări care să prezinte tradițiile populare, tradițiile românilor ocazionate de sfânta sărbătoare a Învierii Domnului” –  Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

Anul acesta, la Muzeul Județean Argeș, va fi marcată a 55 ediție de artă naivă la Pitești, oraș cu mare tradiție în acest spectru artistic.