Un elev va fi “Ministru pentru o zi” la Ministerul Energiei

0
357

andrei gereaMinisterul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri este partener, alături de alte opt ministere, în cea de a doua ediţie a proiectului naţional “Ministru pentru o zi”, organizat de Consiliul Naţional al Elevilor.
Astfel, în baza unor criterii obiective stabilite de comun acord, un elev sau o elevă cu rezultate deosebite la învăţătură va putea fi, pentru o zi, dublura ministrului Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea.
“Pentru ministerul pe care îl conduc, o pregătire cât mai bună a tinerei generaţii înseamnă că vom avea buni specialişti care vor lucra în mediul privat sau bugetar şi antreprenori care vor avea propriile afaceri. Din această perspectivă, salut iniţiativa Consiliului Elevilor de a răsplăti eforturile unor tineri care au ales să-şi dedice timpul pentru o educaţie cât mai solidă şi, în acelaşi timp, de a crea o punte între elevi şi mediul decizional. Cred că este o oportunitate şi pentru elevi să conştientizeze, atât cât va permite o experienţă de o zi în cadrul ministerului nostru, responsabilităţile unui ministru”, a precizat ministrul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea.
Elevii din sistemul preuniversitar au oportunitatea de a-şi depune candidatura pe platforma Waterfall Edu (www.Wedu.ro) până la data de 30 august. În a doua decadă a lunii septembrie, cei nouă “Miniştri pentru o zi” selectaţi de o comisie mixtă îi vor dubla pe actualii guvernanţi, reuşind astfel să-şi contureze o nouă perspectivă asupra sistemului politico-administrativ din România.
Consiliul Naţional al Elevilor reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii şi încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev.