Tudor Pendiuc – pe punctul de a deveni cel mai mare trădător din politica argeşeană!

0
414

tudor_pendiucTudor Pendiuc a fost, o eternitate, primarul Piteștiului. Vara trecută ar fi putut, indiferent de problemele pe care le are cu Justiţia, să iasă din scenă frumos. Să demisioneze! Să renunţe la o funcţie de care pare dependent, în cel mai rău înţeles!

Primarul Tudor Pendiuc n-a fost niciodată un lider politic în adevărata accepţiune a termenului.

La PD Argeş, înainte să treacă la PSD, n-a fost acceptat niciodată de activul de partid. Ca atare, deşi a candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, a fost învins categoric de Dan Bica. Pe care, între noi fie vorba, nu l-a iertat niciodată!

La PSD, lucrurile au stat la fel. Social-democraţii piteşteni nu au înghiţit decât cu foarte mare greutate toanele primarului, stilul lui arbitrar şi discreţionar de a conduce, modul absurd şi complet neproductiv în care a luptat permanent cu Constantin Nicolescu etc. Din cauza lui, organizaţia municipală a pierdut funcţii, a pierdut mandate de consilieri judeţeni, a pierdut posturi de directori de deconcentrate. În 2012, PSD Piteşti i s-a opus pe faţă aşa-zisului său lider formal, Tudor Pendiuc, când acesta a solicitat un mandat de deputat pe Colegiul Piteşti pentru protejatul său, Cătălin Rădulescu. Numai loialitatea şi spiritul de echipă dovedit la acel moment de Cristian Gentea, preşedintele PSD Piteşti, a făcut ca Tudor Pendiuc să nu fie înfruntat chiar de organizaţia pe care pretindea mereu că o reprezintă!

Acum, când procurorii vor să-l bage la puşcărie, când Valentin Vişoiu pretinde că i-a dat miliarde cu sacul, când enorm de mulţi dintre piteşteni îl consideră un corupt care nu mai poate fi primar al urbei, Tudor Pendiuc ar trebui să-şi dovedească onoarea şi să plece! Să-l lase pe Constantin Ionică să conducă primăria, fără să-i mai pună zece piedici pe zi! Să dezavueze public zvonurile că va candida ca independent şi să nu le permită tuturor pramatiilor cu cazier (trecut sau viitor!) din alte partide să-l folosească împotriva celor care i-au stat alături mereu. Chiar şi când nu merita!

Frustrările (încă) primarului Tudor Pendiuc sunt de înţeles, dar totuşi de neacceptat! Nu e vina PSD că el a ajuns un cadavru politic ce nu mai poate fi resuscitat. Nu e vina PSD că el a ajuns după gratii şi nici că la nivelul DNA dosarul Pendiuc este considerat cel mai „blindat” dosar instrumentat, cu zero la sută şanse de evitare a condamnării! Nu e vina PSD că el vrea să conducă în continuare un municipiu în care atât cetăţenii, cât şi consilierii municipali îi sunt, în majoritate, ostili!

Dacă va continua să facă mizeriile în care se complace în prezent, Tudor Pendiuc îşi va sfârşi cariera în mod oribil. Va rămâne în istoria urbei nu doar ca un primar acuzat de un prejudiciu fabulos, ci şi ca un trădător care şi-a înjunghiat în spate colegii de partid. Şi asta doar din răutate, ură şi dorinţă de răzbunare, pentru că şanse de reuşită în politică nu mai există pentru el!

D.M.D.