Ziarul de Arges

Tribunalul Argeș a blocat tentativa administrației USR Elena Lasconi de a da un tun financiar de 25,6 milioane de lei la Câmpulung!

Vești extraordinare pentru locuitorii municipiului Câmpulung!

În data de 28 aprilie (vineri), Tribunalul Argeş a anulat Hotărârea Consiliului Local Câmpulung nr.149/30.06.2022 prin care s-a aprobat studiul de fezabilitate, devizul general şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ,,Sistem de supraveghere video şi dispecerat în Municipiul Câmpulung”!

Un câmpulungean curajos, căruia îi pasă de orașul său și de viitorul comunității muscelene, a contestat această HCL aberantă și ineptă la tribunal și…a câștigat! Merită felicitări publice și recunoştința tuturor, pentru că Elena Lasconi și gașca ei din Consiliul Local Câmpulung pregăteau punerea în scenă a unui mega tun de proporții: Un sistem de 15,5 milioane lei plus 11 milioane lei întreţinerea şi operarea pentru 10 ani! Ca să vă dați seama de nivelul de prăduire a banului public avut în vedere de brigada userista a primarului Elena Lasconi, administrația musceleană intenționa să cheltuiască suma incredibilă de 3 milioane de lei doar pe soft!

Costurile sistemului pe care partidul securiștilor îl dorea implementat la Câmpulung erau cu 400% mai mari decât cel de la Brașov (raportat la numărul de camere de supraveghere!), localitate unde-și face de cap cu banul public un alt userist caricatural, Allen Coliban, demascat public că se dădea drept licențiat al unei facultăți de unde a fost, în realitate, exmatriculat!

Dacă ne raportăm la prețul pieței, atunci costurile sunt cu 1000%  mai mari, având în vedere că și la Brașov primarul USR merge pe principiul că, dacă ai un borcan cu miere la dispoziție, e păcat să nu-ți lingi degetele!

Grav este altceva. Acest USR (Uniunea Securiștilor din România!) a făcut mereu paradă de cinste, onestitate, de cheltuirea corectă a banului public, de faptul că își propune modernizarea României!

Ei bine, după cum  se vede (și) la Câmpulung, ca și la Timișoara, Brașov, la Sectorul 1 etc., edilii useriști sunt nu doar niște primari profund impotenți, total incompetenți și complet incapabili, ci și niște persoane care fac inginerii financiare față de care foștii edili PNL de tristă amintire (Sorin Buta, Nicolae Robu, George Scripcaru și Andrei Chiliman) par niște hoți de bun simț!

Câmpulung este un municipiu sărac, pe care administrația Lasconi îl distruge din punct de vedere economic, consumându-i resursele financiare pe proiecte faraonice din care n-are cum să pice, pentru că (va) curge de-a dreptul.

Într-un municipiu a cărui populație scade rapid, îmbătrânește rapid și sărăcește rapid, doar Elenei Lasconi și USR-ului le putea trece prin cap să cheltuiască multe MILIOANE DE EURO pentru a-i supraveghea pe cetățeni! Să vrei să plătești de 10 ori mai mult decât costul de piață al camerelor, softului și monitoarelor, să intenționezi să cheltui mai mult cu 400% decât Brașovul (și el campion la acest capitol!) înseamnă mai mult decât să nu-ți pese de musceleni și de viitorul Câmpulungului!

Aici, se impune un dosar penal, fie și numai pentru tentativa de jaf a bugetului urbei, pe care doar vigilența unui câmpulungean și onestitatea instanței au reușit să o blocheze!

D.M.D.

Exit mobile version