Trei prim miniștri liberali (Orban, Cîțu și Ciucă) l-au menținut în funcție cu orice preț pe don Armando! Conducerea ROMSILVA comite falsuri după falsuri și minte în acte oficiale pentru a-l salva pe Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș, prietenul și partenerul de vânătoare al senatorului PNL Iani Popa, protejatul ministrului Justiției, Alina Gorghiu!

0
174

Minciuna are picioare scurte, spune un vechi și înțelept proverb.

Acest lucru devine evident când analizăm degringolada în care se zbate mafia lemnului din Regia Națională a Pădurilor Romsilva, în încercările ei disperate, dar totuși atât de inepte, de a-l salva de la demitere și, ulterior, de la tragere la răspundere penală, pe Armand Chiriloiu, bossul Direcției Silvice Argeș.

După ce Corpul de Control al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor l-a găsit pe don Armando praf și pulbere la toate capitolele (dispariția a 3000 de m.c. de cherestea de la fabrica de la Domnești, gestiune dublă la aceeași unitate, lucrări de întreținere drumuri forestiere plătite în avans, sute de ordine de deplasare pe numele soției directorului, Alina Chiriloiu, nesemnate, deținerea ilegală de către Armand Chiriloiu, în biroul său, a unui ciocan de marcat etc.), a fost declanșată la nivelul Romsilva o amplă campanie de salvare a lui Chiriloiu.

Atât în instanță, cât și în fața ministerului, Armand Chiriloiu s-a apărat folosind o adresă emisă de R.N.P. Romsilva către M.M.A.P. (nr. 12998 / 01-03-2021) prin care conducerea Regiei prezenta (și își însușea totodată!) ministrului Tanczos Barna explicațiile lui Armand Chiriloiu la toate neregulile grave descoperite!

Aici trebuie făcută o precizare. Cei din conducerea Romsilva s-au comportat exact ca niște complici ai lui don Armando. Dar niște complici ușor tembeli și mai mult ticăloși, după cum veți constata din documentele pe care le prezentăm în facsimil.

În adresa pomenită mai sus, nr. 12998 / 01-03-2021, fostul director general al RNP Romsilva, Teodor Țigan, în loc să-l sancționeze pe Armand Chiriloiu pentru modul complet dezastruos în care conducea Direcția Silvică Argeș, a prezentat ministrului Barna o serie de explicații date de Armand Chiriloiu la toate potențialele infracțiuni si abuzuri descoperite de Corpul de Control al M.M.A.P.!

Cu alte cuvinte, Teodor Țigan, în loc să-l sancționeze imediat pe Chiriloiu în conformitate cu propunerile raportului înaintat de minister, n-a făcut altceva decât să tragă de timp și, la final, să-și asume explicațiile de-a dreptul nesimțite ale lui Armand Chiriloiu.

Cum ar fi: au fost descoperite acele sute de ordine de deplsare nesemnate, pe numele soției lui, dar de fapt mașinile sunt, vreo șase la număr, pe gestiunea unui singur șofer și au cote lunare de benzină alocate. (Și atunci, ce este cu ordinele nesemnate pe numele Alinei Chiriloiu? Fapta rămâne! Iar șoferul ,,gestionar” invocat era chiar șoferul personal al directorului Direcției Silvice Argeș, fiind imposibil ca el să aibă atâtea mașini pe gestiune, fiindcă n-ar fi avut timp să se ocupe niciodată de ele!). A mai zis don Armando, pe mână cu șeful său Teodor Țigan, că acei 3000 de metri cubi de cherestea nu au dispărut , ci au fost rătăciți pe nu știu unde (Și atunci de ce nu a spus asta la încheierea raportului de control nr. 20503/ CA/21-10-2020, când i s-a cerut punctul de vedere și inspectorii ar fi putut verifica imediat acest lucru, iar această fraudă, deosebit de gravă, ar fi dispărut din raport?).

Ciocanul de marcat, păstrat cu încălcarea legii în biroul directorului Chiriloiu? Cică n-aveau fișet în sediul Direcției Silvice și, câțiva ani, până au cumpărat unul, l-a ținut don Armando. Legea, însă, spune că directorul Direcției Silvice nu efectuează marcaje, deci nu avea sub nici o formă dreptul să păstreze în birou său ciocanul de marcat!

Toată această adresă a ex. Directorului Romsilva Teodor Țigan este o țigănie. O bătaie de joc. Deși în instituția condusă de Armand Chiriloiu au fost descoperite numai nereguli care obligau la concedierea acestuia, Țigan n-a făcut altceva decât să-i ceară explicații, cu care a fost de acord, deși nu avea nici un drept.

Dacă un polițist oprește un șofer beat, îi ia permisul și-i face dosar penal, nu-l întreabă de ce a băut și, dacă să zicem că-i place motivul, îl iartă! Așa ceva nu se poate!

Cheresteaua, în valoare de un milion de euro lipsea. Altfel, Chiriloiu și tiriplicii lui de la Fabrica de la Domnești le-ar fi arătat cei 3000 de m.c. inspectorilor de la Corpul de Control al MMAP pe loc, pentru lămurirea situației. Ordinele de deplasare nesemnate, existau! Ciocanul de marcat era păstrat ilegal în biroul directorului Chiriloiu! Lucrările de amenajare și reparare a drumurilor Forestiere au fost plătite fără a fi efectuate în momentul plății!

Așa ceva se sancționează, nu se motivează!

Oricine altcineva în locul lui don Armando, ar fi fost dat afară și apoi dat pe mâna procurorilor!

Ulterior, noul director al RNP Romsilva, Daniel Nicolăescu, a înaintat Judecătoriei Pitești, la solicitarea instanței, adresa nr. 1668 din 15-02-2023, prin care certifica, sub semnătură, că prima adresă, cea semnată de predecesorul său Teodor Țigan, este un fals ordinar, ea nefiind emisă de Romsilva:

,,Adresa nr. 12998 / 01-03-2021 nu a fost emisă de Romsilva. În registrul nostru de intrări ieșiri, adresa nr. 12 998 este din data de 21-10-2021 și este o adresă înaintată Consiliului de Administrație, reprezentând organigrama Direcției Silvice Dâmbovița.”

Publicăm atât adresa falsă a lui Teodor Țigan, cât și adresa înaintată instanței de noul șef al Romsilva, Daniel Nicolăescu, ca să nu existe nici un fel de dubii!

Bun până aici! Acum însă, a început nebunia! La presiunile mafiei lemnului, care este atotputernică, din moment ce nimeni nu-i poate atinge pe acești oameni, directorul general Nicolăescu a dat rapid înapoi și a trimis instanței o nouă adresă, prin care se face de râs iremediabil.

Prin adresa nr. 5359 din 05-05-2023, directorul general al RNP Romsilva, Daniel Nicolăescu revine la adresa nr. 1668 din 15-02-2023, și comunică instanței, în copie conform cu originalul, adresa nr. 12998 / 01-03-2021! Adică exact cea despre care, cu trei luni înainte, susținea cu dovezi CĂ NU EXISTĂ!

Cum motivează acest lucru? Pur și simplu, la mișto :,, Menționăm că nr. 12998 / 01-03-2021era ieșirea la nr. 12998 / 26-10-2020. Din acest motiv nefiind găsită înregistrată în registrul din anul 2021!”.

Ați înțeles? Nici noi, pentru că este o susținere aberantă, de genul ,,Făt Frumos chiar există și este Zmeul cel rău”. Ideea nu este însă să fie credibilă explicația, ci să-l salveze cu orice preț pe Armand Chiriloiu!

N-au reușit!

Pentru că, de prosti ce sunt, au reușit să transforme adresa falsă a fostului director Teodor Țigan, într-un act unde este fals chiar și conținutul prezentat ca adevărat!

Iată de ce!

În ultimul paragraf al adresei nu doar false, dar și oligofrene în conținut, a lui Teodor Țigan, se spune că Armand Chiriloiu nu a putut fi pedepsit deoarece, în conformitate cu prevederile Codului Muncii, a intervenit prescripția ,,presupuselor abateri disciplinare”:

,,În urma analizei faptelor reținute ca presupuse abateri disciplinare în sarcina conducerii Direcției Silvice Argeș prin raportul nr. 14704 / 27-11-2020, comisia constituită în baza deciziei sus menționate a concluzionat că, raportat la data la care au fost săvârșite faptele descries în raportul de control  nr. 20503/ CA/21-10-2020, în cauză sunt incidente dispozițiile articolului 252 Codul Muncii și art. 104 alin. 2 din CCM în vigoare. Se constată , astfel, că a intervenit prescipția faptelor, motiv pentru care pretinsele fapte nu au mai fost cercetate!”

Cu toată dragostea, acest Teodor Țigan fie este un corupt care încearcă să protejeze alt corupt, fie este un analfabet juridic care a ocupat o funcție mult peste posibilitățile lui intelectuale.

De ce? Fiindcă bate câmpii!

Codul Muncii spune așa : la Articolul 252, aliniatul 1 :,, Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie

emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii

la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6

luni de la data savarsirii faptei.

La data controlului, ciocanul de marcat se afla, în mod ilegal, la dispoziția directorului Armand Chiriloiu, pe care îl păstra, cu încălcarea prevederilor legale, în biroul său!

La fel stau lucrurile cu ordinele de deplasare nesemnate, completate pe numele Alinei Chiriloiu, cu plățile în avans pentru lucrări, cu gestiunea dublă de la Fabrica de Cherestea de la Domnești etc.

Dacă faptele au fost constatate și comise pe 20 octombrie 2020, cum puteau ele să fie prescrise la data de 1 martie 2021? Faptul că fostul director general al RNP Romsilva Teodor Țigan este incapabil să efectueze un calcul de clasa a doua, nu-i ridică concluzia falsă și tembelă la rang de adevăr. Sunt 2 luni și 10 zile din anul 2020 și 2 luni din 2021! Deci, în total 4 luni și 10 zile!

Până la prescrierea abaterilor disciplinare, mai lipseau cel puțin 50 de zile!

Asta, repet, dincolo de faptul că ne confruntăm cu falsuri evidente, emise toate ca să justifice cumva salvarea de la demitere a lui Armand Chiriloiu!

Ne oprim aici, astăzi, în speranța că am reușit să dovedim toată bătaia de joc și ticăloșia de la RNP Romsilva.

Este ultima vară pentru Armand Chiriloiu la conducerea Direcției Silvice Argeș. Pentru că va deveni o problema națională, imposibil de acoperit, imposibil de trecut cu vederea și obligatoriu de sancționat!

D.M.D.