Supercaii (de peste o tonă!) lui Gabi Matei – pentru prima dată la Zilele Piteștiului!

0
4031

Printre surprizele pe care municipalitatea le pregăteşte cu ocazia Zilelor Municipiului Piteşti, ediţia a 25-a, când se vor aniversa 629 ani de la prima atestare documentară a oraşului, se numără o extrem de spectaculoasă paradă ecvestră pe traseul Piaţa Primăriei – Piaţa Milea – Piaţa Primăriei.

Pentru prima dată prezent la manifestările prin care sunt onoraţi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, patronii spirituali ai municipiului Piteşti, fermierul Gabi Matei din Bradu, cel mai cunoscut crescător de animale de rasă din Argeş, le va oferi piteştenilor prilejul să admire caii săi din rasele Breton francez, Ardenez şi Semigreu românesc în timpul unei parade cu specific istoric. La parada ecvestră vor lua parte cinci cai şi un ponei, călăreţii urmând să fie îmbrăcaţi în daci!

Evenimentul va avea loc vineri, începând cu ora 19, moment în care se estimează că în centrul municipiului vor fi cei mai mulţi privitori.

Proprietarul superbilor armăsari, Gabi Matei, ne-a declarat că îşi doreşte să devină partenerul municipalităţii piteştene şi să participe alături de echipa sa la toate manifestările pe care primarul Cornel Ionică le va organiza de acum înainte la Piteşti, fie că este vorba despre Simfonia Lalelelor, despre Zilele Piteștiului sau despre târgurile de produse agricole! O iniţiativă care, nu ne îndoim, va fi salutată de piteşteni care vor avea mai multe ocazii să admire supercaii lui Gabi Matei, exemplare fabuloase, care depăşesc o tonă în greutate!

Vom reveni!

D.M.D.