Stadiul lucrarilor de reabilitare – Muzeul Județean Argeș si Galeria de Artă

0
146

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, și administratorul public al județului Marius Cristian Puiu au efectuat o vizită pe șantierele Muzeului Județean Argeș și Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”, pentru a vedea exact cât de avansate sunt lucrările de reabilitare a clădirilor.

Pentru restaurarea celor două clădiri de patrimoniu, Consiliul Județean Argeș a accesat fonduri europene.

,,La Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna stadiul de execuție a lucrărilor este de 57%. Practic partea de consolidare s-a finalizat, dar se lucrează la componenta artistică. Prin decopertarea pereților interiori, specialiștii spun că se scot la suprafață adevărate opere de artă, însă este o muncă extrem de meticuloasă.

La Muzeul Județean Argeș stadiul de execuție a lucrărilor este de 77%. Aici mai este de lucrat, în special, la partea de instalație electrică exterioară, aceste lucrări fiind afectate de descoperirea ruinelor Schitului Buliga aflat în curtea muzeului” – Ion Mînzînă, președinte CJ Argeș.

Valoare proiecte:

Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”- Consolidarea, Protejarea și Valorificarea Patrimoniului Cultural – 19.636.415,55 lei.

Restaurarea Muzeului Județean Argeș – Consolidarea, Protejarea și Valorificarea Patrimoniului Cultural – 23.432.867,59 lei.