Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti este sub asediu: Doina Fănică foloseşte SANITAS pentru presiuni menite să aducă beneficii salariale, control asupra unor angajări şi influenţă în presă!

0
2037

În mod normal, sindicatul SANITAS ar trebui să militeze pentru majorarea investiţiilor în spitale, pentru modernizarea sălilor de operaţie şi a saloanelor, pentru creşterea numărului de medici, asistente şi infirmiere, pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor şi pentru diversificarea acestora.

Numai că normalitatea este floare rară…

În Argeş, filiala SANITAS condusă de Doina Fănică s-a ocupat cu orice numai cu ce-ar fi trebuit nu!

În perioada 2017-2018, când guvernarea PSD a triplat salariile cadrelor medicale, Doina Fănică şi acoliţii ei din brigada de scandal şi presiune de la SANITAS Argeş se ocupau cu presiunea politică în slujba PNL.

Vreţi exemple? Avem cu grămada:

Pe 4 octombrie 2017, o echipă de sindicalişti argeşeni, condusă personal de Doina Fănică, a pichetat Ministerul Sănătăţii, având revendicări… salariale(!!) şi politice (lozinci anti PSD şi împotriva ministrului Sănătăţii de la acea vreme!).

Anul următor, pe 7 mai 2018, SANITAS Argeş a declanşat o grevă de avertisment şi a ameninţat cu o grevă generală. Lozincilor politice şi revendicărilor salariale de-a dreptul nesimţite, în condiţiile în care salariile personalului medical crescuseră masiv, li s-au adăugat de data asta insulte şi jigniri de-a dreptul oligofrene adresate guvernanţilor, gen „Dar-ar boala-n voi, s-ajungeţi la noi!”.

În cele din urmă, Doina Fănică şi-a văzut visul cu ochii. La conducerea României au ajuns prietenii ei din PNL, iar pentru o scurtă perioadă, la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a ajuns o pereche bizară, Tiberiu Irimia-Gabriel Copciag, care a transformat unitatea într-un azil în care s-au refugiat toţi impostorii şi incompetenţii cu pile la PNL sau la SANITAS!

Cu ajutorul lui Copciag a ajuns angajat la SJUP şi fiul Doinei Fănică, Radu Tudosie. Acesta conduce Serviciul Managementul Calităţii Serviciilor de Sănătate (M.C.S.S.). De fapt nu-l conduce, doar încasează un salariu nesimţit pentru că ocupă această funcţie, deoarece este corigent la întocmirea documentaţiei necesare pentru obţinerea acreditării Ciclul 2 a SJUP (acreditare necesară pentru încheierea contractului cu Casa Asigurărilor de Sănătate!)!

Deşi a primit o dispoziţie imperativă de la conducerea spitalului, acest infiltrat PNL pe circuitul fondurilor SJUP refuză să-şi facă treaba, susţinând cu disperare că este nevoie de o firmă de consultanţă pe care o poate aduce el imediat. Să ia morman din banul public, deşi asta Radu Tudosie n-o mai spune clar, ci se înţelege printre rânduri.

Revenind la SANITAS, cu ce credeţi că se ocupă sindicatul în Argeş sub conducerea Doinei Fănică? Păi numai cu lucruri deloc legale şi normale.

În primul rând, a dijmuit ani şi ani la rând posturile scoase la concurs, rezervându-şi anticipat o mare parte din ele, lucru complet ilegal. Şi care poate fi dovedit cu uşurinţă! Am discutat cu trei foşti conducători ai SJUP care au confirmat presiunile şi intervenţiile Doinei Fănică pentru diverse persoane care aspirau la un job în spital. Asta se numeşte trafic de influenţă în forma sa cea mai pură! (Asupra acestui subiect vom reveni pe larg, pentru că o să înţelegeţi, spre exemplu, de ce vă prezentaţi degeaba la concurs!)

În al doilea rând, Doina Fănică şi SANITAS au cheltuit banii membrilor de sindicat nu doar pe propriile lor indemnizaţii (apropo, doamna este plătită mai bine ca un senator al României!), ci şi pe campanii de cumpărare a influenţei în mass-media. Avem câteva zeci de printuri ale unor aşa-zise mesaje de felicitare de sărbători plătite de sindicat prin diverse gazete, caz unic în Argeş când vine vorba de o organizaţie sindicală. Pentru că, spre deosebire de parlamentari, primari şi în general de oameni politici care au nevoie de interacţiune cu electoratul şi de o prezenţă activă în presă, rolul unui sindicat este altul. În niciun caz să plătească pentru ca Doina Fănică să le ureze, pe banii membrilor de sindicat, „Paşte Fericit!” şi „Crăciun îmbelşugat!” argeşenilor!

În al treilea rând, SANITAS a fost transformat de Doina Fănică într-un instrument de presiune care pune în pericol însăşi buna funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Pentru că sindicalista-şefă nu ştie altceva decât să ameninţe cu greve şi scandaluri în încercarea de a obţine sporuri peste sporuri şi avantaje peste avantaje. Ori, personalul medical are deja salarii foarte bune, la care se adaugă sporuri mai mult decât generoase. Este nevoie de bani pentru dotări, pentru investiţii, pentru medicamente, nu doar pentru a plăti sporurile COVID de 85% pe care le pretinde Doina Fănică pentru colegii ei, chiar şi atunci când n-au avut cu săptămânile niciun infectat cu celebrul coronavirus!

Doina Fănică este asistentă medicală. Până să se gândească la ea şi la colegii ei guvernarea PSD, a avut un salariu mic spre penibil. Cu toate acestea, locuieşte la vilă! Ca şi şeful ei de la Bucureşti, puşcăriaşul mitangiu Marius Petcu, bossul cel mare al SANITAS!

Vom reveni! Iar dezvăluirile de-abia încep. Până acum doar v-am prezentat personajele!

D.M.D.