Sex = iubire? Poate in povesti!

0
1063

    iubire_sex     “Ai putea face sex fara sa iubesti? Bineinteles ca da!” Cam asta raspund barbatii atunci cand se pune problema sexului fara iubire. Femeile…ei bine, nici ele nu sunt atat de departe de realitate, oricat de sensibile si atasate ar dori sa para.

Un studiu recent (da, ne plac studiile!) arata ca doua treimi dintre barbati pot avea cu usurinta relatii sexuale fara a simti iubire fata de femeia alaturi de care s-au implicat intr-o legatura fizica. In ceea ce le priveste pe femei, doar o treime recunosc ca relatiile de natura sexuala pe care le au de-a lungul vietii lor nu inseamna neaparat si iubire. Ele insa admit ca l-au iubit pe primul lor partener.

a_face_dragosteEste adevarat ca sexul fara iubire este ceva destul de comun, cel putin in ceea ce priveste generatia tanara. Adica discutam despre nevoi fizice ce trebuie satisfacute, nu despre sentimente si afectivitate. Probabil de-asta a ajuns si la noi conceptul de “friends with benefits” si se bucura de o asemenea popularitate! Implicarea emotionala nu este similara cu satisfactia sexuala si nici nu a fost vreodata; barbatii nu isi insala sotiile cu tinere de varsta fiicelor lor din iubire, ci pentru ca nevoile lor fizice si instinctele de vanatori primeaza, pentru ca sunt curiosi sa incerce si altceva. Acelasi lucru se intampla si in cazul femeilor: dupa o aventura de o noapte este putin probabil sa se indragosteasca de amantul de ocazie pe care si l-au ales, oricat de potent si atent ar fi el.

Intre sex si iubire au existat intotdeauna diferente mari. Probabil ca prea rar mai auziti acum oameni vorbind despre “a face dragoste”. Iubirea implica si sex, desigur, insa nu doar atat. O relatie bazata pe iubire presupune o participare afectiva si intelectuala din partea ambilor parteneri, implica sentimente si trairi dincolo de acele cateva minute de placere pe care le experimenteaza oricine atunci cand face sex. make_love_not_warBarbatii sunt, ce-i drept, rudimentari in sentimente si exprimarea lor, insa chiar si ei mai simt uneori nevoia de a fi iubiti si de a darui iubire. Sexul din iubire poate ca nu inseamna pentru ei doar orgasm si atat, ci chiar o conexiune emotionala cu partenera lor, o uniune mai mult decat fizica. De cealalta parte, insa, sexul fara iubire presupune doar o chimie a corpurilor, o atractie sexuala pe o perioada limitata.

Din iubire va rezulta si sex? Intotdeauna! Din sex se va naste iubire? Posibil… Oricum, tine de fiecare ce prefera, cum prefera si cu cine! Important ar fi sa ne amintim mai des de un motto viu inca de prin anii ’60 in America: “Make love, not war!”.

Redactor: Emma Radu