Secretara PNL a Primăriei Davidești, cercetată penal pentru șase infracțiuni grave, după ce a încercat să-și angajeze fraudulos sora pe un post de contabil!

0
428

PNL este un partid miniscul în intenția de vot a argeșenilor. Nici măcar nu poate fi etichetat drept un partid de buzunar. Având în vedere că este condus de o divă ușor veștejită, a cărei unică preocupare pare a fi scandalul cu orice preț, PNL este în Argeș mai degrabă un partid de poșetă, de care argeșenii râd cu poftă, atunci când nu-l înjură!

Dacă există cineva care susține că în cazul PNL Argeș nu este valabil proverbul ,,Peștele de la cap se împute!”, îi atrag respectuos atenția că este prost făcut grămadă. Pentru că numai și numai Alina Gorghiu este responsabilă de promovarea, spre exemplu, a celebrei caricaturi isterice cunoscută drept Miss Autopsia. Această tembelă a fost angajată drept consilier de președintele Senatului României, Gorghiu Alina, care ocupă și funcția de șefă la PNL Argeș. Tot Alina de la PNL este cea care îi dă nas doamnei Autopsia să se laude că va candida la Ștefănești, unde vizează fotoliul de primar. (Primul pas a fost deja făcut, în sensul că are 2% în intenția de vot și crește rapid, estimările fiind că, în 2024 va obține cel puțin 3,12%, procentaj care-I garantează ultimul loc!)

Deci, ne-am lămurit. Alina Gorghiu a făcut din PNL Argeș un fel de grup de umor trist, uneori penibil, alteori și mai penibil, dar întotdeauna agresiv până la isterie!

Vă prezentăm acum un alt caz în care un membru PNL s-a comportat ca o persoană aflată deasupra legii. Și care, s-a dovedit ulterior, știa că banda politică din care face parte îi va sari în ajutor dacă riscă pușcăria!

Iată, pe scurt, faptele:

În data de 22-02-2022, Călinescu Aretia, în calitate de secretar al Primăriei Davidești, a înregistrat în fals în registrul de intrare – ieșire a corespondenței ordinare din Primăria Davidești, formularul pentru înscrierea la concursul organizat pentru ocuparea funcției de contabil în cadrul instituției a surorii sale, Tomescu Constanța, pe care a menționat în fals un număr de înregistrare din data de 21-02-2022. Ulterior, la data de 24-02-2022, Călinescu Aretia i-a cerut unei anume Sandu Claudia, secretarul comisiei de concurs, să primească dosarul lui Tomescu Constanța (și să aplice pe documentele din dosar ștampila ,,Conform cu originalul”), deși Tomescu Constanța nu se prezentase personal cu dosarul la comisie în termenul prevăzut de lege (01-02-2022 – 21-02-2022).  Evident, Sandu Claudia a refuzat și a comunicat tentativa de fraudă șefului instituției, primarul Alin Văduva.

Deci, pe scurt, secretara Primăriei Davidești, membru PNL, cu spate și protecție după cum se va vedea, a încercat să-și ajute sora să ajungă contabil la instituție. Numai că a ajutat-o complet pe lângă lege, pentru că i-a acordat un număr de înregistrare în fals data în ultima zi de depunere a dosarelor, 21-02-2022, deși sora ei , Tomescu Constanța, s-a prezentat la sediul Primăriei Davidești în data de 22-02-2022, în jurul orelor 12 00! (Nu mai vorbim aici de faptul că, potrivit surselor noastre, cazierul judiciar era datat 22-02- 2022, deci n-avea cum să fie depus în data de 21-02-2022, așa cum pretind surorile potențial infractoare!).

Am spus potențial infractoare pentru că, în urma sesizării depuse de primarul Alin Văduva, care la rândul său a fost sesizat de membri comisiei de concurs, s-a format dosarul nr. 505/P/2022, instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Procurorii o cercetează pe secretara Primăria Davidești, Călinescu Aretia de la PNL sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, ,,Fals intelectual”, ,,Uz de fals”, ,,Instigare la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, ,,Instigare la fals intelectual”, ,,Instigare la uz de fals”!

Imediat după demararea cercetărilor, se declanșează o contraofensivă LIBERALĂ, deoarece urmașii lui Bogdan Olteanu, Mihai Voicu, Relu Fenechiu, Cristian Boureanu și ai altor penali celebri din PNL, sunt cunoscuți pentru faptul că, aidoma unei haite de lupi, se protejează unul pe altul.

Deci, se declanșează operațiunea de protejare a secretarei PNL de la Davidești. Dosarul penal este ridicat rapid de la postul de poliție Davidești, unde erau efectuate acte de cercetare penală și preluat la Câmpulung, din ordinul comisarului șef Marian Iordache, comandantul Poliției Municipale.

Cu întreaga operațiune a fost la curent și protectorul acestuia, bossul IPJ Argeș, Marian Badea, la rândul său unul dintre protejații conducerii PNL Argeș.

De ce? Ce urmărește fiecare dintre acești polițiști? Cum i s-a băgat pumnul în gură șefului de post de la Davidești de către superiorii săi?

Toate acestea și multe altele, vor urma doar pe www.ziaruldearges.ro, vârful de lance al comunității argeșene!

D.M.D.