Şcoala „Ion Minulescu” a aniversat 150 de ani de la înfiinţare

0
663

Joi, 4 februarie, Teatrul „Alexandru Davila” a fost gazda sărbătoririi Zilelor Şcolii „Ion Minulescu”. În faţa unei săli arhipline, doamna Liliana Călinescu, directorul unităţii de învăţământ, a făcut un scurt istoric al performanţelor şcolii în sistemul educaţional al Piteştiului.8 feb Scoala Ion Minulescu

Înfiinţată în 1866, sub denumirea de Şcoala de Băieţi Nr. 2, unitatea şcolară şi-a câştigat rapid recunoaşterea la nivelul municipiului Piteşti. De-a lungul timpului, numărul elevilor a crescut constant, iar spaţiul destinat şcolii s-a extins. Rezultatele în plan şcolar au apărut imediat, Şcoala Nr. 2 fiind una dintre cele mai căutate de elevi şi părinţi.

În anul 1991, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la înfiinţare, conducerea din acel moment a iniţiat demersurile necesare pentru ca unitatea de învăţământ să ia numele poetului Ion Minulescu, renumit om de cultură argeşean care s-a numărat printre elevii şcolii.

Cu ocazia sărbătoririi Zilelor Şcolii „Ion Minulescu”, elevii unităţii de învăţământ au prezentat un program artistic cu care i-au încântat realmente pe toţi cei prezenţi şi care a provocat ropote de aplauze atât din partea părinţilor, cât şi a cadrelor didactice.

G.S.