S-a redeschis Transfăgărășanul!

0
114

Circulația pe Transfăgărășan (DN7C) a fost redeschisă în această dimineață și între Piscul Negru (km 104) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800).

Pe acest sector de drum circulația va fi permisă doar pe timpul zilei (între orele 7.00 – 21.00), iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar, până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță.

Echipa PSD Argeș și ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, au făcut și fac în continuare demersurile necesare pentru modernizarea acestui drum important și pentru creșterea gradului de siguranță.

Astfel, anul trecut a fost turnat covor asfaltic pe 20 de kilometri de pe Transfăgărășan, iar anul acesta sunt programate noi lucrări de asfaltare.

De asemenea, de curând, a fost transmisă spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația necesară licitaţiei contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate prin care se vor face lucrări asupra drumului existent pentru ca circulația sa fie deschisă pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată din an și pe secțiunea de drum cuprinsă între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă.

În plus, a fost semnat un contract de finanțare prin PNRR pentru sporirea siguranței rutiere pe Transfăgărășan, urmând să fie montate parapete rutiere cu cabluri la marginea părții carosabile, parapete rutiere din beton, atenuatoare de impact echipate cu sistem de detecție accidente și monitorizare trafic.

Modernizarea Transfăgărășanului, ca de altfel a întregii infrastructuri rutiere a județului, este o prioritate pentru echipa PSD Argeș!