Războiul uniformelor s-a terminat cu victoria comandantului Cristian Mihalcea: Comisarul-şef Gabriel Gherghe şi comisarul Marius Aioanei au pierdut lupta pentru controlul Poliţiei Mioveni

0
1371

După cum am mai spus, combinaţia dintre PNL şi comandanţi de poliţie obsedaţi de putere şi disperaţi după funcţii reprezintă în Argeş, dar nu numai, o adevărată ameninţare pentru ideea de stat de drept.

„Ziarul de Argeş” a prezentat nu de mult tentativa unei grupări de poliţişti cu funcţii importante, printre care comisarul-şef Gabriel Gherghe, adjunctul inspectorului-şef al IPJ Argeş, şi comisarul Marius Aioanei, numărul doi în Poliţia Mioveni, de preluare forţată a funcţiei de comandant al poliţiei din localitate. Acest lucru urma să fie făcut prin blocarea prelungirii activităţii comisarului-şef Cristian Mihalcea la nivelul IPJ, unde Gherghe a făcut presiuni permanente în acest sens.

Gruparea Gherghe-Aioanei a fost susţinută puternic de către preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian Miuțescu, şi de către omul acestuia, fostul prefect Emanuel Soare, actualmente subprefect, care au făcut presiuni asupra şefului provizoriu al IPJ Argeş, comisarul-şef Mihai Neagoe, pentru a-l determina să susţină tentativa de puci a grupării Gherghe-Aioanei. Lucru care, din fericire, nu s-a întâmplat…

Timp de luni bune, la sfârşitul anului trecut, şefului Poliţiei Mioveni i s-au făcut nenumărate reclamaţii la conducerea IGPR şi la Parchet, acolo unde comisarul-şef Gabriel Gherghe se laudă că are relaţii de top cu mai mulţi procurori, tovarăşii lui de chefuri şi şpriţuri organizate după anume partide de fotbal!

În 15 ianuarie 2021 a fost vinerea neagră a grupării Gherghe-Aioanei. Au sărbătorit la IPJ Argeş faptul că l-au blocat pe comandantul Cristian Mihalcea şi că, de luni, 18 ianuarie, locul acestuia la şefia Poliţiei Mioveni va fi luat, în sfârşit, de comisarul Marius Aioanei.

S-a mers chiar mai departe. Luni, la prima oră, comisarul Aioanei a convocat o şedinţă cu mai mulţi poliţişti de la Mioveni cărora le-a spus că „Era Mihalcea” s-a încheiat şi că acum începe „Era Aioanei”. A şi ameninţat câţiva ofiţeri cărora le-a spus să aibă mare grijă de-acum înainte! Era Mihalcea s-a terminat probabil doar  în capul lui Aioanei, pentru că visurile de mărire i-au fost spulberate imediat. La ora 9.30, comisarul-şef Cristian Mihalcea a dispus organizarea unei întâlniri cu subordonaţii, cărora le-a comunicat că timp de cel puţin un an rămâne la comandă!

Ca o paranteză, alături de Gabriel Gherghe şi Marius Aioanei s-a aflat permanent un individ celebru în Argeş ca un cal breaz, celebrul Stelică Crăciun de la Mărăcineni. Acest personaj cu apucături de interlop, cercetat în prezent de procurori pentru şantajarea, ameninţarea şi hărţuirea mai multor adversari politici şi oameni de afaceri din Mărăcineni, a încercat să-şi numească finul, un anume Duca, pe post de şef al Biroului Economic în cadrul IPJ Argeş. Cu ajutorul inspectorului-şef adjunct Gabriel Gherghe, evident!

Din fericire, inspectorul-şef Mihai Neagoe „s-a înţepat” (cum ar zice nea Stelică!) că este ceva în neregulă şi a blocat numirea!

Stelică Crăciun a sunat de mai multe ori în acea zi de luni, când credea că Marius Aioanei va prelua comanda, la Poliţia Mioveni, solicitând, impertinent, să participe la cheful care va fi organizat cu ocazia „pensionării” comandantului Cristian Mihalcea! Din păcate pentru el, nici cheful şi nici pensionarea n-au avut loc, aşa că a rămas cu buza umflată!

De ce este atât de supărat Stelică Crăciun pe comisarul-şef Mihalcea? Simplu: pentru că de la nivelul Poliţiei Mioveni au plecat mai multe lucrări care au afectat grav aşa-numita grupare de la Mărăcineni. Grupare din care făceau parte doi foşti deputaţi, persoane din administraţie, poliţişti cu funcţii, interlopi etc.

Prinşi pe picior greşit când credeau că au rezolvat problema la Mioveni, cele 21 de plângeri înaintate de persoane din gruparea lor neavând efectul dorit, echipa Gherghe se pare că şi-a pus ultima speranţă în procurori. În acest sens, comisarul-şef Gabriel Gherghe a fost zărit în repetate rânduri la sediul Parchetului, unde a pretins că a fost chemat să dea declaraţii. În realitate, a discutat cu celebrii procurori cu care se laudă că este prieten de fotbal şi de pahar!

Vom reveni cu noi informaţii despre războiul „uniformelor” de la Mioveni!

D.M.D.