Prototipul microbuzelor electrice școlare, la C.J. Argeș

0
76

Consiliul Județean Argeș a accesat un proiect finanțat pe PNRR pentru 25 de microbuze școlare

Printr-un al doilea proiect, finanțat prin AFM, vor fi achiziționate alte 17 microbuze școlare

Începând din această toamnă, peste 6.000 de elevi din județul Argeș vor avea condiții moderne și sigure de transport școlar.

,,Astăzi a fost adus la Consiliul Județean prototipul microbuzului pentru transport elevi. Printr-un proiect finanțat prin PNRR, accesat de Consiliul Județean Argeș, 25 de microbuze vor sosi în toamnă pentru transportul elevilor. La acestea se adaugă încă 17 microbuze printr-un alt proiect finanțat prin Administraţia Fondului pentru Mediu.  Am accesat aceste proiecte pentru că am dorit să venim în sprijinul comunităților locale. De acest transport cu microbuze electrice vor beneficia peste 6000 de elevi din județul nostru” – Ion Mînzînă, președinte C.J. Argeș.

După verificarea făcută de către responsabilii tehnici din cadrul Direcției Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională, dacă specificațiile tehnice corespund celor din caietul de sarcini va începe și producția celorlalte 24 de microbuze electrice, 16+1 locuri.

Conform contractului, în perioada iunie – noiembrie, microbuzele vor fi livrate în loturi de câte cinci. Acestea vor ajunge la Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu Golești, Stoenești, Călinești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus.

Microbuzele au fost achiziționate de către Consiliul Județean Argeș, în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea contractului de achiziție este 27.155.034 lei (fără TVA).

În plus, Consiliul Județean Argeș mai are în implementare un al doilea proiect de acest gen, printr-un alt program accesat și finanțat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Prin acest proiect, în alte 15 comune și la cele două Centre Școlare de Educație Incluzivă din Curtea de Argeş și Ștefănești vor fi livrate microbuze școlare electrice și stațiile de încărcare aferente. Cele 15 localități sunt: Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Dârmănești, Stâlpeni.