Program integral Mozart, la Filarmonica Pitești

0
118

Filarmonica Pitești organizează joi, 11 aprilie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic cu program integral Mozart. Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea, revine, ca solist, cornistul Petrea Gîscă. În program: W.A. Mozart – „Divertisment în Re Major”, „Concertul nr. 3 pentru corn și orchestră în Mi bemol major”, Uvertura „Directorul de teatru” și „Simfonia nr. 35, Haffner”.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian București, unde a susținut premiere, spectacole și concerte de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoșani, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Petrea  Gîscă a absolvit,  ca şef de promoţie, Conservatorul „George Enescu”  din Iaşi. Şi-a aprofundat studiile în Italia şi Germania, fiind laureat al concursurilor de gen din ţară şi străinătate. Din 1985 activează în orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” Iaşi. Timp de trei ani (1995 – 1998) a fost membru permanent al orchestrei „Europa Symphony” din Viena. Cornistul Petrea Gîscă a susţinut concerte alături de orchestre din: Bucureşti, Cluj-Napoca,  Iaşi,  Constanţa,  Arad,  Tg.  Mureş, Satu Mare,  Bacău,  Botoşani,  Ploieşti,  Braşov şi ansambluri camerale, la Iaşi şi Bucureşti. De asemenea, a concertat în: Germania,  Spania,  Italia, Grecia,  Franţa,  Belgia, Olanda, Austria,  Elveţia, Coreea de Sud etc. Doctor în muzică, susţine activitatea didactică la catedra de corn şi muzică de cameră de la Universitatea de Arte „George Enescu”  din  Iaşi.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.