Primul pas spre pușcărie a fost făcut! Conducerea ROMSILVA confirmă în fața instanței : Directorul Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, a folosit acte false în procesele intentate presei argeșene care i-a demascat fărădelegile și abuzurile comise!

0
315

După investigații care s-au întins pe mai mulți ani de zile, după publicarea a zeci, dacă nu chiar sute de articole în care am prezentat opiniei publice dezastrul provocat și patronat de directorul Direcției Județene Argeș, Armand Chiriloiu, am sesizat conducerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu privire la existența unui adevărat grup infracțional organizat format la nivelul D.S. Argeș sub conducerea celui numit, aidoma capilor mafioți, ,,don Armando”.

La sesizarea noastră, un grup format din specialiști silvici de marcă din cadrul Corpului de Control al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor a descins la sediul Direcției Silvice Argeș, în vara anului 2020, unde a efectuat un control de fond. Concluziile raportului nr. 20503/CA/01-10-2020 depus la cabinetul ministrului de atunci, Costel Alexe, sunt uluitoare:

  • „(…) Conform situaţiilor centralizatoare prezentate anterior, în intervalul de referinţă, SPL Domneşti (unitate care face parte din structura Direcţiei Silvice Argeş – n. red.) a expediat către SC DAMIAS AS SRL un volum de 14.693,41 mc cherestea tivită special fag. În acest context, în aplicaţia SUMAL CENTRAL NU SE REGĂSEŞTE un volum de 3.048,78 mc cherestea tivită, specia fag. (…) GARDA FORESTIERĂ PLOIEŞTI NU ŞI-A ÎNDEPLINIT ATRIBUȚIILE prevăzute de actele normative în vigoare!
  • (…) În acest context, echipa de control consideră că SE EFECTUEAZĂ DECONTĂRI ÎN AVANS PENTRU LUCRĂRI CARE NU AU FOST EFECTUATE! (…)”
  • „(…) Ciocanul de marcat cu indicativul PS 363 SE AFLA LA DIRECTORUL Direcţiei Silvice Argeş fără ca în incinta instituţiei să se deţină fişet metalic dotat cu casete individuale, NERESPECTÂNDU-SE prevederile OM nr. 1346/2011 cu modificările şi completările ulterioare. (…)
  • În ceea ce priveşte modul de întreţinere a drumurilor forestiere amplasate pe raza Direcţiei Silvice Argeş, AU FOST CONSTATATE NEREGULI privind constatarea şi evaluarea pagubelor produse de fenomene meteo periculoase sau alţi factori vătămători. (…)
  • Pentru lucrările realizate pe drumurile forestiere Limpedea-O.S. Vidraru, Virogu-O.S. Vidraru şi Vediţa-O.S. Cotmeana s-au efectuat plăţi pentru dirigenţia de şantier CONTRAR prevederilor art. 6, lit. b şi d, din Legea nr. 56/2010.
  • (…) La atribuirile lucrărilor efectuate pe drumurile auto forestiere Limpedea-O.S. Vidraru, Virogu-O.S. Vidraru şi Vedița-O.S. Cotmeana NU AU FOST RESPECTATE prevederile punctului 5.3 Planificarea operaţiunilor şi acţiunilor activităţii şi punctului 2.3 Cumpărarea de la un operator economic identificabil.”
  • „(…) La SPL Domneşti SE ȚINE O EVIDENȚĂ GESTIONARĂ DUBLĂ pentru materialul lemnos prelucrat.”
  • „În perioada 1.01.2019-31.05.2020, pentru autoturismul Dacia Duster înmatriculat cu nr. AG-20-WUW (…) au fost emise 108 foi de parcurs, din care 43 au fost emise pentru conducătorul auto Chiriloiu Alina, soţia directorului DS Argeş. (…) NU S-AU EMIS PROCESE-VERBALE DE PREDARE-PRIMIRE a autoturismului AG-20-WUW atunci când a fost condus de diferite persoane. (…) NU S-AU PUS LA DISPOZIȚIE ORDINE DE DEPLASARE (delegaţie) pentru cele 108 foi de parcurs emise pentru perioada 1.01.2019-31.05.2020.”
  • „(…) Prin raportare strictă la diferenţa rezultată dintre suma veniturilor ce apar a fi realizate de domnul Chiriloiu Armand, împreună cu membrii familiei sale, în perioada 2011-2019, pe de o parte, şi pe de altă parte depozitele/conturile curente bancare, împreună cu donaţiile şi împrumuturile acordate în aceeaşi perioadă de referinţă, REZULTĂ INDICII în sensul prevederilor art. 18 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.
  • (…) În ceea ce priveşte calitatea de salariat al Direcţiei Silvice Argeş în baza unui contract individual de muncă, în funcţia de director al acestei instituţii, şi calitatea de membru în consiliul de administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA (…) AR PUTEA EXISTA O SITUAȚIE DE INCOMPATIBILITATE între cele două calităţi deţinute de către domnul Chiriloiu Armand în perioada analizată anterior.”

Am fost acționați în instanță, eu și colegii mei de la Jurnal de Argeș, de către directorul Armand Chiriloiu, care a prezentat în apărarea sa un document, adresa nr. 12 998 / 01-03-2021 (15 pagini de minciuni și dezinformării!) pe care directorul general al RNP ROMSILVA, Teodor Țigan (mandat până la 31 decembrie 2021) o înaintează ministrului Tanczos Barna și  prin care, practic, îl spală de toate păcatele, abuzurile și infracțiunile comise pe șeful Direcției Silvice Argeș.

Nu intrăm în amănunte cu privire la modul complet penibil și aberant în care s-a apărat de acuzații Armand Chiriloiu și în care l-a apărat fostul lui șef, Teodor Țigan. Le vom lua pe rând, toate ,,argumentele” în zilele următoare, ca să vedeți cum își bat ăștia joc de legi, de pădurile statului și de banul public.

Deocamdată, vă prezentăm dovada irefutabilă a faptului că la ROMSILVA și la Direcția Silvică Argeș a funcționat, pe vremea directorului general Țigan, amicul lui don Armando, un cartel al fărădelegilor! O mână spăla pe alta și, amândouă, obrazul!

La solicitarea instanței (Judecătoria Pitești), actualul director general al RNP ROMSILVA, Daniel Nicolăescu, a trimis o adresă (nr. 1668 / 13-02-2023 ) prin care, (lovitură de teatru!), informa că deja celebra adresă (nr. 12 998 / 01-03-2021) semnată de predecesorul să la conducerea Regiei, Teodor Țigan, și folosită în procesele intentate jurnaliștilor de către Armand Chiriloiu este FALSĂ! Adică nu a fost emisă de RNP ROMSILVA, iar numărul de înregistrare al documentului este purtat, în realitate, de o adresă înaintată Consiliului de Administrație al Regiei, și conține organigrama Direcției Silvice Dâmbovița!

Deci, avem de-a face cu infracțiunile de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals! Pentru care vor răspunde în fața procurorilor și, ulterior, în fața instanței de judecată, atât Teodor Țigan, cât și don Armando, (încă!) șeful Direcției Silvice Argeș.

Urmează noi dezvăluiri, absolut incredibile!

D.M.D.