Primim de la Bradu: Bătaie de joc electorală la vedere: Alina Frătică, membru şi fost candidat PMP, soţie de lider şi candidat PMP, a ajuns preşedinte de secţie de votare!

0
644

A avut loc desemnarea preşedinţilor şi a locţiitorilor preşedinţilor secţiilor de votare pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. La una dintre cele mai importante secţii de pe raza comunei Bradu am descoperit-o, într-o onorantă, dar complet nemeritată postură de preşedinte, pe Alina Mihaela Frătică Dragomir, fost candidat PMP la Camera Deputaţilor în anul 2016 şi soţia lui Florin Frătică, şeful şi candidatul PMP Bradu la funcţia de primar al comunei la alegerile locale din 27 septembrie a.c.

Din câte ne aducem aminte, personajul a mai fost preşedinte al unei secţii de votare în 2012, pe-atunci având statutul de amantă cu ambiţii mari, concretizate la puţin timp în destrămarea mariajului dintre Florin şi soţia lui de-atunci, Mihaela. În acea perioadă, preşedinţii erau propuşi chiar de către primar, în cazul Alinei motivul fiind evident. J))

Imediat după acele alegeri, vorbeşte acum toată comuna, Frătică ar fi recunoscut în cercul lui de prieteni ajutorul primit din partea actualei partenere de viaţă, ajutor care a constat în „aranjarea” proceselor-verbale de consemnare a rezultatului. Asta  în contextul în care circulau zvonuri, atât în unele medii oficiale, cât şi printre locuitorii din Bradu, că scrutinul a fost câştigat şi atunci tot de către actualul primar al localităţii, Dan Stroe.

Din punct de vedere legal, preşedinţii şi locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare nu pot fi membri de partid şi trebuie desemnaţi dintre cetăţenii responsabili, imparţiali, echilibraţi, cu o moralitate ireproşabilă, fără condamnări etc. Criterii pe care Alina Frătică nu le îndeplineşte sub nicio formă, mai ales că nu de mult a fost chiar condamnată la muncă în folosul comunităţii!

Noi bănuim care este motivul real pentru care Alina Frătică s-a înscris în Corpul Experţilor Electorali. Şi anume acela de a putea influenţa în mod direct rezultatul alegerilor (în sensul alterării!). Tragem încă de pe-acum un semnal de alarmă şi-i solicităm Autorităţii Electorale Permanente efectuarea unor verificări minimale cu privire la îndeplinirea criteriilor necesare pentru a fi desemnată preşedinte de secţie Alina Frătică.

De asemenea, îi cerem Biroului Electoral Judeţean Argeş să monitorizeze atent secţia de votare pe care soţia lui Florin Frătică o va conduce. Cât despre membrii secţiei, le solicităm să nu se lase intimidaţi de tupeul doamnei, deja celebru în comuna Bradu şi nu numai!