Primarul din Vulturești a sesizat conducerea IPJ Argeș cu privire la abuzuri grave comise de trei polițiști: construcții neautorizate pe domeniul public, intimidarea martorilor, blocarea folosirii unei stații de călători și o posibilă tentativă de omor!

0
159

La începutul acestei luni, Ziarul de Argeș a prezentat, în exclusivitate, cazul halucinant al unei familii de polițiști de la Vulturești care își bate joc de lege, la adăpostul uniformei.

Este vorba de Aurel Ungureanu, adjunctul șefului Secției de Poliție Rurală Vulturești, Valentin Ungureanu (băiatul lui, politist si el) și Emma Ungureanu (fata lui, ofițer în cadrul IPJ Argeș).

Am fost la fața locului, am prezentat inclusiv imagini care dovedesc faptul că pe agentul Aurel Ungureanu îl doare în pulan de lege, omul înțelegând să se comporte ca un baronaș local căruia nu-i pasă de nimeni și de nimic.

Firește că chestorul Marian Badea n-a avut nici o reacție publică, așa cum n-a avut nici când subordonații domniei sale preacurveau veseli în secția de poliție de la Schitu Golești!

N-am auzit de nici o sancțiune aplicată adjunctului Aurel Ungureanu pentru faptul că face de râs uniforma și pentru că se comportă ca un scandalagiu. Dimpotrivă, lucrurile au escaladat, ca să nu zic că au scăpat de sub control, de-a dreptul!

Pe 18 septembrie, exasperat de comportamentul adjunctului Aurel Ungureanu și al copiilor săi, ambii ,,organe”, primarul Eugen Liviu Poșircă a depus o sesizare la Inspectoratul Județean de Poliție Argeș.

Edilul i-a adus la cunoștiință chestorului Marian Badea, atât faptul că polițistul Aurel Ungureanu și-a ridicat un gard fără autorizație pe domeniul public, construcție depistată de însuși directorul Drumurilor Naționale Argeș, Gheorghe Mihăiță (acesta fiind cel care a sesizat conducerea Primăriei Vulturești!), cât și faptul că polițistul aproape se laudă cu faptul că nu are autorizație și a rupt somația afișată de Primărie pe gardul lui, de față nu doar cu cei veniți în control, dar și cu martori!

Primarul Eugen Liviu Poșircă a reclamat că șirul parcă fără sfârșit al abuzurilor a continuat, adjunctul șefulului Șecției de Poliție Rurală Vulturești, Ungureanu Aurel deplasându-se în noaptea de 2 spre 3 septembrie a.c., în intervalul orar 00 00 – 00 20, cu echipajul de poliție și îmbrăcat în uniformă, la domiciliul martorului asistent care a semnat procesul verbal de afișare, determinându-l pe bietul om să-și retragă semnătura, de frică! Există probe incontestabile care certifică abuzul polițistului : imaginile camerelor de supraveghere de pe strada la care domiciliază martorul, plus declarațiile martorului asistent Stanciu Alin!

Lucrurile par demne de filmele cu mafioți, cu mențiunea că, de data aceasta, mafioții poartă uniforme. Primarul din Vulturești a sesizat conducerea IPJ Argeș că a fost victima unei tentative de omor: ,,De asemenea, vă aduc la cunoștiință că fiul agentului de poliție, Ungureanu Valentin, tot polițist și el, ce a efectuat stagiul de practică în comuna Vulturești, în data de 11-09- 2023, orele 11 00, a încercat să intre în mod intenționat cu autoturismul său, marca BMW, în mașina primăriei pe care o conduceam.

La abuzurile comise sub protecția uniformei s-a raliat, conform acuzațiilor primarului Eugen Liviu Poșircă, și Emma Ungureanu, fata polițistului Aurel Ungureanu, și ea ofițer de poliție în cadrul IPJ Argeș.

Doamna ofițer își parchează mașina în mod intențional, în intersecție, pe drumul public, în curbă și paralel cu linia continuă, pentru a bloca posibilitatea călătorilor de a folosi stația de transport public de călători!

Pentru toate acuzațiile există probe : filmări autorizate și declarații de martori.

Așa ceva, sincer, n-am mai întâlnit în Argeș în aproape 25 de ani de presă! O întreagă familie de polițiști se comportă nu doar ca și cum ar fi deasupra legii, dar mai ales de parcă ar beneficia de o imunitate absolută!

Acum există sesizarea oficială a primarului de la Vulturești, care a cerut IPJ Argeș să-și facă datoria și să-i sancționeze pe cei trei polițiști!

Urmează, dacă va fi cazul, să fie sesizate conducerea IGPR, Ministerul de Interne și Parchetul! Pentru că respectarea legii nu este facultativă!

Vom reveni! De câte ori va fi nevoie!

D.M.D.