Primarul Cristian Gentea cere Consiliului Local Piteşti majorarea de 20 de ori a amenzilor pentru vandalism!

0
492

Săptămâna trecută, un grup de cretini a vandalizat deja celebra toaletă publică din Piaţa Primăriei. Grupul de tineri derbedei a fost surprins de camerele de supraveghere şi va răspunde în faţa legii (amendă contravenţională, amendă penală sau chiar închisoare pentru distrugere!).

Potrivit municipalităţii, pagubele „au fost cauzate de rotirea şi îndreptarea greşită a tuturor aspersoarelor de la sistemul de irigaţie din jurul WC-ului spre intrarea în grupul sanitar, de către persoane turbulente, în timpul nopţii. Acestea au stropit toată noaptea pereţii interiori ai rampei de acces, fapt ce a dus la udarea în exces a gletului, la crearea unei umidităţi a pereţilor de 44%, ceea ce a dus la  producerea de exfolieri şi fisuri.

Având în vedere că lucrările au o perioadă de garanţie de 4 ani, constructorul a intervenit imediat, luând măsuri de remediere a pagubelor produse (curăţare glet exfoliat, aplicare glet nou, amorsă şi vopsea lavabilă)”.

Astfel de lucruri se întâmplă peste tot în lume având în vedere că pe planetă mama proştilor este mereu gravidă!

În Statele Unite, în Marea Britanie, în Canada, sunt demolate statui aflate în patrimoniul universal, sunt incendiate biserici, se ard tablouri etc. în numele unei ideologii progresiste a unor sceleraţi care îşi propun să rescrie istoria şi să cenzureze, retroactiv, spaţiul public.

La noi, din fericire, vandalismul nu este încă politică de stat (deşi avem USR-PLUS la guvernare!), fiind apanajul unor derbedei drogaţi sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

La Piteşti, reacţia primarului Cristian Gentea a fost imediată. Şi exemplară! Alesul piteştenilor a obţinut de la constructor remedierea pagubelor fără niciun cost suplimentar pentru municipalitate deşi, fiind vorba de pagube provocate de vandalism, acestea nu erau acoperite de garanţia de 4 ani acordată pentru lucrare.

De asemenea, primarul Gentea a anunţat că în şedinţa din această lună a CL Piteşti va solicita majorarea de 20 de ori a amenzilor pentru vandalism, de la 200 de lei, cât sunt în prezent, la 4.000 de lei! O majorare care se impune şi care, trebuie subliniat acest lucru, este solicitată în premieră de către un reprezentant al administraţiei publice din Piteşti în ultimii 20 de ani!

Pentru că, trebuie precizat, şi consilierii PNL şi USR-PLUS, majoritari în CL Piteşti, ar fi putut cere majorarea amenzilor pentru vandalism. Dacă, fireşte, i-ar fi preocupat aşa ceva!

Ei însă luptă în justiţie, pe banii piteştenilor, încercând zadarnic să conteste desemnarea în baza legii a primarului Gentea în AGA la Apă-Canal şi Termoficare. Chiar dacă a pierdut câteva zeci de procese până acum şi, evident, nu va putea câştiga niciodată pentru că legea spune altceva, troica PNL-USR-PLUS este de neoprit când vine vorba de circ pe bani publici!

Deocamdată însă, se dovedeşte pentru a nu ştiu câta oară faptul că, la Piteşti, Cristian Gentea a fost alegerea corectă. Un primar care nu doar că schimbă mentalităţile din administraţia pe care s-a angajat s-o reformeze, dar şi reacţionează prompt şi mai ales corect la orice problemă ivită în spaţiul public.