Primarul Cornel Ionică dezvăluie un lucru inacceptabil: S-a încercat blocarea celei mai mari investiţii private din istoria Piteştiului prin fel de fel de pretexte, piedici şi chiar procese!

0
450
  • Pe 26 martie, Consiliul Local va discuta amplasarea pasarelei rutiere, iar în aprilie va fi aprobat PUZ-ul pentru a putea fi eliberată autorizaţia de construcţie

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani avem unanimitate: ne vom confrunta cu o criză economică aşa cum n-am mai întâlnit! Ne va afecta pe toţi, fie că este vorba despre instituţii, administraţii, companii, IMM-uri sau simpli cetăţeni.

Din acest motiv, avem cu toţii obligaţia să susţinem necondiţionat orice investiţie care va aduce în municipiul Piteşti bani la buget şi va crea locuri de muncă. Cu atât mai mult trebuie să facem asta când vorbim de cele 80 de milioane de euro pe care Prime Kapital Emerald doreşte să le investească într-un megamall pe care intenţionează să-l ridice în cartierul Tudor Vladimirescu.

În ultimele luni, proiectul a avansat mult, fiind organizate deja cele două dezbateri publice în urma cărora s-a obţinut acordul de mediu necesar pentru începerea lucrărilor. Se pare însă că există persoane inconştiente care încearcă să tergiverseze sau chiar să blocheze demararea investiţiei, chiar dacă este vorba de cea mai importantă investiţie privată din istoria Piteștiului. Să-i pui beţe-n roate unui investitor care va crea câteva mii de locuri de muncă şi va contribui la bugetul Piteștiului cu aproape trei milioane de euro anual, fără a mai vorbi de mult aşteptata pasarelă rutieră pe care Prime Kapital o va construi din fonduri proprii şi o va dona municipalităţii, înseamnă să te faci vinovat de sabotarea intereselor comunităţii!

Primarul Cornel Ionică, cel mai fervent susţinător al proiectului din Tudor Vladimirescu, ne-a declarat:

Nu este normal ce se întâmplă. Orice investitor care creează două, trei, cinci locuri de muncă este binevenit la Piteşti.

Nu toată lumea a înţeles însă acest lucru. A fost un concurs ca să le dăm în cap acestor investitori. Este păcat că se întâmplă aşa ceva. Este vorba despre un megaproiect, peste 80 de milioane de euro, cu urmări benefice pentru comunitate.

Este un proiect care va schimba faţa zonei, va transforma cartierul Tudor Vladimirescu într-un al doilea centru al Piteștiului.

Se pun piedici de tot felul acestui proiect, investitorul este ţinut pe loc sub fel de fel de pretexte, au existat şi câteva procese acolo, procese fundamentate pe motive absurde, pe care însă investitorul le-a câştigat.

Pe 26 martie, pe ordinea de zi a Consiliului Local este introdus un proiect de hotărâre referitor la amplasamentul pasarelei, iar în aprilie, proiectul care priveşte PUZ-ul va fi supus aprobării consilierilor şi ulterior va fi eliberată şi autorizaţia de construcţie.

Timp de doi ani, aceşti investitori au fost ţinuţi pe loc prin fel de fel de metode, dar acum în sfârşit lucrurile merg bine. O să vedeţi că zona Tudor Vladimirescu va beneficia de o investiţie de excepţie!”.

Şi cea mai mare parte a consilierilor municipali susţine cu hotărâre investiţia celor de la Prime Kapital. Ionuţ Popescu, unul dintre cei mai activi reprezentanţi ai noului val de politicieni social-democraţi, ne-a declarat la rândul său:

N-ai cum să nu susţii proiectul mall-ului din Tudor Vladimirescu dacă eşti de bună-credinţă. Consiliul Local are obligaţia să sprijine orice investitor care vine la Piteşti să creeze locuri de muncă. Ori, aici vorbim de mii de locuri de muncă!

Avem nevoie de astfel de investiţii, oriunde în lume administraţiile locale se luptă la propriu, prin adoptarea de facilităţi şi condiţii cât mai favorabile, pentru atragerea unor investitori de acest calibru.

Mai ales că Tudor Vladimirescu este un cartier lipsit de acces rutier facil la restul Piteștiului, lucru care se va rezolva după construcţia pasarelei rutiere care va asigura legătura cu zona Prundu-Fraţii Goleşti!”.

Vom reveni! Cu menţiunea că piteştenii nu-i vor mai vota niciodată pe iresponsabilii care vor mai încerca să-i pună beţe-n roate acestui proiect vital pentru dezvoltarea municipiului!

D.M.D.