Ziarul de Arges

Președintele Ion Mînzînă a semnat contractul de finanțare pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale a 10 comune

Astăzi, vineri, 7 iunie, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat contractul de finanțare pentru “Programul multianual privind elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităților şi a regulamentelor locale de urbanism”. Contractul a fost semnat în prezența secretarului de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Vlad Ștefan Niculae.

Accesat de Consiliul Județean Argeș, finanțat de MDLPA, proiectul va fi derulat în perioada 2024-2027 și are o valoare totală a alocațiilor de la bugetul de stat de 1.449.992,50 lei. Beneficiare directe ale proiectului sunt 10 comune din județ – Bascov, Boteni, Brăduleț, Corbeni, Leordeni, Mihăești, Poienarii de Argeș, Rătești, Șuici și Vlădești.

Proiectul are ca obiectiv general susținerea autorităților administrației publice locale în demersul de elaborare şi actualizare a documentațiilor de planificare şi reglementare a modului de utilizare a teritoriului.

În cadrul Contractului de finanțare semnat azi consiliul județean are calitatea de beneficiar intermediar, având obligația să transfere unităților administrativ teritoriale sumele primite de la bugetul de stat în urma verificării documentațiilor primite.

Conform noii metodologii aprobate la sfârșitul anului trecut, Programul se inițiază anual și sunt eligibile pentru finanțarea pe durata a 4 ani toate activitățile de elaborare a planului urbanistic general, de la etapa de inițiere până la avizare şi aprobare, cele 10 localități din județul Argeș pentru care se asigură finanțarea pentru perioada 2024-2027 având în derulare contracte de servicii pentru elaborarea sau actualizarea planurilor urbanistice generale.

Exit mobile version