Prefectul liberal Radu Perianu face politică, nu dreptate: Din mormânt, Sever Pahonțu așteaptă ca PNL să-l pedepsească pe Armand Chiriloiu pentru că l-a torturat timp de 5 ani, până a murit în chinuri!

0
162

Acum aproape 6 ani, un om bun, respectat de comunitate, un inginer silvic cinstit și corect a plecat într-o lume mai bună!

În 2018, Sever Pahonțu, fost șef al Ocolului Silvic Vidraru a murit în chinuri groaznice, chinuri provocate de o multitudine de afecțiuni cronice grave de care a ajuns să sufere din cauza TORTURII la care a fost supus la locul de muncă.

Cu doi ani înainte de deces, inginerul silvic Sever Pahonțu, deja bolnav grav, a cerut ajutorul prefectului PNL Cristian Soare! I-a cerut LIBERALULUI care reprezenta Guvernului României să-l salveze de la chinurile groaznice la care era supus în fiecare zi, de la umilința și disprețul cu care era tratat de două bestii cu chip de om, șefii săi de la Direcția Silvică Argeș, directorul Armand Chiriloiu și inginerul Șerbănoiu Daniel, numit de acesta șef al Ocolului Silvic Vidraru!

Publicăm din nou memoriul trimis PREFECTULUI LIBERAL de către Sever Pahonțu. Este un strigăt de durere, un apel de pe marginea mormântului, o utimă încercare a unui om torturat, umilit, călcat în picioare de un abuzator sinistru de a-și găsi pacea și de a-i fi salvată viața.

Eu nu cred că există cineva care să-și poată opri lacrimile când citește ultimele cuvinte ale inginerului Sever Pahonțu. N-ai cum! Nu poți!

„Domnule Prefect al Județului Argeș,

Subsemnatul Pahonțu Sever Adrian, domiciliat în municipiul Curtea de Argeș…, inginer silvic la Ocolul Silvic Vidraru, formulez prezentul memoriu, prin care înțeleg să aduc la cunoștința dvs., în calitate de prefect al județului Argeș, comportamentul domnului director al Direcției Silvice Argeș, inginer Armand Chiriloiu. Sunt de profesie inginer silvic și lucrez din anul 2005 la Ocolul Silvic Vidraru, între anii 2006-2009 și 2011-2012 ocupând funcția de șef de ocol la Ocolul Silvic Șuici și, respectiv, Ocolul Silvic Vidraru. În perioada în care am fost șef al Ocolului Silvic Șuici am angajat un avocat pentru a apăra interesele ocolului în procesul cu Episcopia Argeșului care solicita retrocedarea sediului de ocol. În acest dosar am invocat excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 31, aliniatele 3, 4, 7, 8 și 9 din Legea1/2000, iar Curtea Constituțională, prin decizia nr. 602/20.05.2008, a admis excepția de neconstituționalitate.

În acest context, nu numai sediul Ocolului Silvic Șuici a rămas în patrimoniul Romsilva, ci și toate celelalte mijloace fixe și construcții din întreaga țară neretrocedate până la acea dată. În anul 2012 am fost schimbat din funcție prin demisie, așa cum s-a întâmplat și cu alți șefi de ocoale, ca urmare a schimbării Guvernulu.i

Domnul Armand Chiriloiu a fost numit director al Direcției Silvice Argeș și în această calitate l-a numit pe inginerul Șerbănoiu Daniel șef al Ocolului Silvic Vidraru. Pe inginerul Chiriloiu Armand îl cunoșteam deoarece, în anul 2008, acesta m-a contactat personal pentru ca, prin intermediul soției mele, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș la acea dată, să intervin într-un dosar penal (dosarul nr. 614/216/2007 al Judecătoriei Curtea de Argeș), pentru ca soția sa, înculpată în acel dosar, să fie achitată. Speța se referea la retrocedări abuzive a 10 ha de teren forestier în zona Piscu Negru de pe Transfăgărășan, care ajunseseră în proprietatea familiei Chiriloiu.

Evident că nu am dat curs solicitării domnului Chiriloiu, motiv pentru care acesta m-a amenințat că «va avea grijă de mine». Chiriloiu Alina a fost condamnată de instanța de fond și de către instanța de apel la pedeapsa închisorii pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, însă, la Curtea de Apel, în recurs, a fost achitată. După achitare, domnul Armand Chiriloiu m-a contactat din nou și mi-a spus: «Ai văzut, mă, că se poate, lasă că mă ocup eu de tine». Ca urmare, din mai 2012, atât domnul Chiriloiu Armand, cât și domnul Șerbănoiu Daniel, noul șef al Ocolului Silvic Vidraru, au început o campanie sistematică de denigrare și de hărțuire a mea, cu scopul concret de a mă îndepărta definitiv din sistemul silvic.

Astfel, cu toate că am gradul profesional de inginer consilier silvic, de când domnul Șerbănoiu Daniel a venit la conducerea ocolului, în fiecare an am primit calificative de satisfăcător sau nesatisfăcător, fără ca acestea să-mi fie aduse la cunoștință în termenul și modalitatea prevăzute de regulament. Abuzurile au continuat, șeful de ocol făcându-mi nenumărate referate, iar directorul Direcției Silvice chemându-mă cam o dată la trei luni la comisia de disciplină a Direcției Silvice Argeș.

Începând cu anul 2012 mi s-au aplicat numeroase sancțiuni disciplinare tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatului care are trei sancțiuni disciplinare definitive i se desface contractul de muncă. Am contestat toate aceste sancțiuni în instanță și am câștigat definitiv, conform hotărârilor pe care le anexez prezentului memoriu.

De asemenea, directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, a formulat împotriva mea 5 plângeri penale și ca urmare a acestora mi-a suspendat contractul de muncă începând cu data de 14 octombrie 2014. Evident că am contestat și această măsură abuzivă, am câștigat definitiv în instanță și, în baza hotărârii judecătorești, am fost reintegrat în funcție începând cu data de 01.07.2015. Văzând că nu au reușit să mă îndepărteze din sistem, directorul Direcției Silvice Argeș împreună cu șeful Ocolului Silvic Vidraru au continuat să manifeste un comportament abuziv, să mă hărțuiască și să mă umilească la locul de muncă. Astfel, sunt trimis la marcări cu motocarul având asupra mea ciocanul de marcat, în condițiile în care autoturismele stau în curtea ocolului, mi se eliberează delegație de marcare pentru o anumită perioadă, iar dacă într-una din zile nu merg la marcări pentru că plouă, dar sunt la birou în acea zi și termin marcările în perioada înscrisă în delegație, mi se cere notă explicativă prin care să justific de ce nu m-am deplasat în acea zi în teren.

Din anul 2012 nu am primit calculator în dotare pentru întocmirea situațiilor cerute de fișa postului, colegilor fiindu-le interzis să-mi permită accesul la calculatoarele lor.

În luna octombrie 2015, am fost mutat forțat cu biroul în camera/magazia îngrijitoarei de ocol, unde încălzirea nu funcționează corespunzător și unde sunt depozitate materialele de curățenie.

Pe fondul stresului, starea de sănătate mi s-a deteriorat, iar în lunile ianuarie și februarie 2016 am fost internat la Spitalul Universitar de Urgență București pentru afecțiuni ale ficatului, hipertensiune arterială și diabet. În timp ce mă aflam în concediu medical, respectiv în ianuarie 2016, am aflat că am fost evaluat cu calificativul nesatisfăcător și pentru anul 2015.

Continuând acțiunea concertată de îndepărtare a mea din sistemul silvic, conducerea Direcției Silvice Argeș, pe baza referatului șefului Ocolului Silvic Vidraru, mi-a adus la cunoștință că, începând cu data de 18 iulie 2017, îmi vor înceta raporturile de muncă din cauza desființării postului pe care îl ocup. Odată cu această înștiințare, într-o bătaie de joc totală, mi-a fost făcută cunoscută lista posturilor vacante la data de 01.06.2016, având de ales între șofer, muncitor și fasonator manual.

Ca urmare a acestor abuzuri, m-am prezentat în audiență la directorul Regiei Naționale Romsilva și, după formularea unui memoriu la conducerea regiei, mi s-a comunicat prin fax o altă listă cu posturile vacante, care de această dată cuprindea și postul de inginer silvic la Ocolul Silvic Șuici.

Aceasta nu este, de fapt, decât o altă manevră a directorului Direcției Silvice Argeș, deoarece, dându-și seama că măsura restructurării postului de la Ocolul Silvic Vidraru este nelegală, intenționează să mă transfere la Ocolul Silvic Șuici, unde postul meu se va restructura ulterior, deoarece Ocolul Silvic Șuici și-a diminuat mult suprafața forestieră prin retrocedări, astfel încât schema de personal va fi redusă în mod corespunzător. Unul dintre criteriile ce sunt avute în vedere la restructurarea unui post este acela al obținerii calificativului nesatisfăcător, tocmai pentru a mă «încadra» în prevederile contractului colectiv de muncă.

Vă mai aduc la cunoștință că, deși sunt în perioada de preaviz, urmând să mi se desfacă contractul colectiv de muncă, mi s-au făcut în continuare referate de către șeful de ocol, astfel încât în data de 26 iulie 2016 am fost chemat în fața comisiei de disciplină a Direcției Silvice Argeș pentru o altă presupusă abatere disciplinară. Au fost situații când însuși consiliul de disciplină a hotărât în unanimitate de voturi nesancționarea subsemnatului, așa cum s-a întâmplat în data de 3.04.2014, conform înscrisului pe care-l anexez prezentului memoriu.

În final, vă solicit în mod respectuos ca, prin prisma atribuțiilor de prefect al județului Argeș, să întreprindeți toate măsurile legale ce vă stau la dispoziție pentru a stopa abuzurile pe care directorul Direcției Silvice Argeș atât personal, cât și prin intermediul șefului de ocol, Șerbănoiu Daniel, le săvârșește asupra mea.

Nu este posibil ca într-un stat de drept, membru al Uniunii Europene, o persoană să fie hărțuită sistematic, să fie intimidată cu plângeri penale și sancțiuni disciplinare, să fie amenințată că-și pierde locul de muncă la vârsta de 57 de ani doar pentru că nu a vrut să intervină într-un proces, într-un cuvânt pentru că nu a vrut să săvârșească infracțiuni.

Domnul director al Direcției Silvice Argeș se comportă ca și cum Direcția Silvică ar fi moșia domniei sale, iar persoanele incomode sau neagreate de către dânsul sunt tratate în cel mai umilitor mod cu putință.

Închei cu speranța că această stare de lucruri va înceta, pentru că maniera de lucru a domnului Armand Chiriloiu nu face cinste nici categoriei profesionale din care face parte și nici partidului al cărui membru este”.

Din păcate pentru Sever Pahonțu, degeaba a sperat, pentru că ,,acea stare de lucruri” de-a dreptul criminală nu a încetat. A continuat până l-a ucis!

Iată ce a răspuns don Armando (directorul Direcției Sivice Argeș, Armand Chiriloiu!) când a fost întrebat de colega noastră Alina Crângeanu, de la Jurnal de Argeș, despre tortura continuă la care a fost supus silvicultorul Sever Pahonțu:

„Acuma sunt acuzat și de crimă, nu? Știu poveștile astea! Haideți, astea sunt glume, ce naiba?! Sunt glume și povești… Nu este, doamnă, adevărat, cum să fie adevărat așa ceva? Ce putea să facă soția dânsului în procesul soției mele? Ce treabă avea una cu alta? Ce dacă era șefa Judecătoriei? Are vreo influență asupra judecătorilor? Totul e pe nepotisme, pe ăstea? Astea sunt povești, poate să spună fiecare ce vrea, rugămintea e să fie foarte serioase lucrurile, nu să fim tratați în bășcălie, așa. Dacă eu vă spun că ați făcut nu știu ce, dumneavoastră mă credeți? Afirmațiile trebuie să fie susținute. Au probe? Există ceva? Povești așa, de adormit copiii, oricine poate să spună. Eu nu știu de acest memoriu.  I s-a dat un răspuns? Dacă cineva face un memoriu la mine, eu îi răspund în 30 de zile. Adică așa mi se pare logic. I s-a răspuns, nu i s-a răspuns?”.

Incredibil!

Chiriloiu este pe caterincă, vorbește de glume și povești, zice că vrea lucruri serioase, nu bășcălie! Și problema lui este termenul în care trebuia să răspundă prefectul LIBERAL la memoriu, nu că omul Sever Pahonțu a ajuns muribund și, ulterior, a decedat din cauza torturii la care a fost supus timp de aproape 5 ani de zile!

Sever Pahonțu a fost un profesionist dincolo de orice dubiu. A fost un om corect, corectitudine care l-a dus în mormânt! Pentru că Armand Chiriloiu nu i-a iertat, niciodată, faptul că soția lui, Alina Chiriloiu, a fost condamnată la 4 ani de închisoare la Judecătoria Curtea de Argeș, instanță condusă de soția lui Sever Pahonțu!

Nu l-a iertat și, dacă vreți să vedeți cum l-a pedepsit, mai citiți o dată scrisoarea de mai sus!

Au mai fost doi prefecți LIBERALI, Emanuel Soare și Radu Perianu! Ca și predecesorul lor, Cristian Soare, s-au șters la fund cu memoriul lui Sever Pahonțu, că de vreo anchetă n-am auzit!

Și așa, zi după zi, o infracțiune de tortură fizică și psihică, care a provocat afecțiuni medicale incompatibile, cu viața se apropie de prescripție!

Presa nu prea scrie, cu mici excepții, fiindcă fie are câte o combinație cu șeful Direcției Silvice Argeș, fie are contracte cu PNL.

Senatorul Iani Popa este prieten la cataramă și vânează cu directorul Armand Chiriloiu, așa că partidul nu-și face datoria și nu-l dă afară pe baronul silviculturii argeșene. Trei prim miniștri LIBERALI, Ludovic Orban, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, trei prefecți LIBERALI, Cristian Soare, Emanuel Soare și Radu Perianu și doi miniștri LIBERALI ai Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe și Mircea Fechet l-au ținut în brațe pe Armand Chiriloiu, deși pe numele lui sunt zeci de reclamații, are dosare penale și este acuzat, iată, și de tortură care a provocat moartea victimei!

Orice se va întampla, noi nu vom permite împlinirea termenului de prescripție și continuarea favorizării lui don Armando de către reprezentanții PNL din structurile statului român.

D.M.D.

P.S. Armand Chiriloiu se simte cumva tare pe poziție, mai ales că susținătorul lui, Lucică de la SPP, trage astăzi la o poartă ministerială, aceeași la care, nu de mult, înscria pe la Paris sau aiurea, tovarășul de vânătoare al lui don Armando, senatorul Iani (între timp ieșit de la suflet!).

De săptămâna asta, dosarul cu toate abuzurile de la Direcția Silvică Argeș a luat calea tuturor site-urilor centrale, ălea grele care nu iubesc nici PNL, nici structura de forță de lângă Werner.