Prefectul liberal Dragoș Predescu a fost ignorat de 95% din locuitorii comunei Rătești și n-a fost în stare să găsească nici măcar o neregulă imputabilă primarului Cornel Petrică!

0
134

Prefectul PNL Dragoș Predescu s-a uitat duminică seara la Rambo și i-a plăcut! A avut apoi  revelația adolescenței lui de tocilar trist și european : poate fi și el un mic smardoi, datorită funcției în care a fost pus din cauza tupeului vecin cu nesimțirea al Alinei Gorghiu!

Așa că prefectul a decis / a acceptat să devină pulanul PNL Argeș. A anunțat că va lua el, puștanul de 27 de ani, toate comunele la control.

De fapt, nu la control, pentru că prefectul nu este organ de control. Chipurile, va organiza el audiențe publice cu cetățenii în fiecare comună ca, vezi Doamne, să aibă argeșenii cui să-și spună păsurile!

A început cu comuna Dârmănești unde, evident, nu l-a băgat nimeni în seamă. Emilian Ciolan este un primar PSD vechi, competent și tăbăcit, care a rezistat unor presiuni incredibile din partea fostului prefect PNL Radu Perianu, mentorul în toate cele al junelui Dragoș Predescu! De aici, prefectul a plecat cu coada între picioare.

A mers apoi la Rătești, unde alegerile au fost câștigate de primarul Cornel Petrică de la PSD, care a umilit-o la vot pe traseista Ioana Jenica Dumitru, aflată acum la PNL după ce a trecut prin alte 4 partide în ultimii 4 ani!

Îi dăm cuvântul, cu generozitate, prefectului Dragoș Predescu, ca să explice urbi et orbi ce plm a căutat el la Rătești și, mai ales, ce mari probleme a identificat la fața locului:

Dragos Predescu, Prefectul județului Argeș:

 ,,Plângeri nenumărate la Rătești legate de dejecții ce ar ajunge pe șanțuri! Și de faptul că se circulă pe drumurile publice fără respectarea prevederilor legale! Voi sesiza organele competente!

Am fost în această seară la Rătești! Întalnirile cu cetățenii în teritoriu au atras mult atenția și oamenii au venit să îmi expună mai multe situații.

Prima: mizeria! De toate felurile: dejectii pe șanțuri, gunoi menajer tot pe șanțuri. Este clar faptul ca sunt oameni fără simț civic care fac mizerie! Dar, nu înțeleg ce le lipsește autorităților să curețe! O să aflu!

A doua situație este legată de lipsa transparenței! Mulți localnici s-au plâns că nu există niciodată vreo dezbatere publică pentru deciziile luate la primărie! Și pe lângă faptul că e anormal să nu întrebi niciodată ce părere au oamenii, nu e nici legal pentru că ședințele de Consiliu Local sunt, conform normelor legale, să fie publice! Îi voi comunica dimineață primarului comunei Rătești prevederile legale. Oamenii au dreptul să participe la luare deciziilor.  (sublinierea ne aparține.)

O altă problemă pentru care deja am avut o discuție și care este în atenția Poliției Argeș: persoane care se urcă la volan deși nu au permis de conducere și nu respectă legea privind circulația pe drumurile publice! E grav! Au fost accidente mortale! Și fenomenul trebuie oprit!”

Hai să lămurim un pic lucrurile.

Nu există absolut nici o relație de subordonare între primarii argeșeni și prefect! Primarii au o legitimitate mult mai mare, fiind aleși direct de cetățeni, în timp ce prefectul este numit de Guvern.

Prefectul, oricât și-ar încorda pieptul costeliv liberalul Dragoș Predescu, nu poate să dea dispoziții primarilor, nu poate să-i sancționeze, nu poate să le spună ce ar trebui să facă.

Faptul că un prefect, avocat de meserie, este un pic analfabet juridic și declară public că oamenii au dreptul că participe la luare (sîc!) deciziilor, este trist și dezamăgitor. Oamenii dintr-o comunitate au dreptul SĂ ASISTE la luarea deciziilor de către cei pe care i-au ales în consiliul local. E o mică mare diferență, Drăgoșel, nu ți se pare?!

În altă ordine de idei, deși Ioana Jenica părea că traversează momente orgasmice, nici unul dintre simpatizanții PNL care s-au întâlnit cu prefectul (pentru 95% din locuitorii comunei Rătești, momentul n-a existat!) n-a avut ceva de reproșat primarului.

Faptul că or exista cetățeni care deversează dejecții pe șanțuri se întâmplă peste tot. E o chestiune care ține de educație și de gradul de civilizație al membrilor unei comunități. Sunt mii de locuințe, dacă cineva deversează dejecții noaptea n-ai cum să-l prinzi asupra faptului. Tot comunitatea, vecinii, ei ar trebui să sesizeze primăria cu privire la astfel de fapte, pentru că ei le văd și le constată.

Aroganța prefectului, care vorbește despre primar de parcă ar vorbi de un beneficiar de ajutor social aflat la dispoziția autorităților (Nu înțeleg ce le lipsește autorităților să curețe! O să aflu!, Îi voi comunica dimineață primarului comunei Rătești prevederile legale etc.) este jenantă. Penibilă pentru reprezentantul Guvernului, pentru că primarul n-are nevoie să afle legea de la prefect și nici nu-i datorează acestuia explicații!

Dacă aș vorbi ca Alina Gorghiu la ședințele Biroului Permanent Județean al PNL Argeș, aș spune că pe orice primar ar trebui să-l doară fix în cur de ce-l somează prefectul Dragoș Predescu! Pentru că așa spune legea!

În rest, pefectul zice că sunt unii care se urcă la volan fără permis și provoacă accidente. Garcea, tu ești? I-ai uitat pe ăia cu remorci neînmatriculate, pe ăia cu pepeni, pe copiii de pe scutere etc.

Ce treabă are mă, Jenico (că tu pari foarte încântată de ce delirează micuțul!)  prefectul PNL cu circulația unora pe drumurile publice? Are o jumătate de normă la Poliția Rutieră și nu ne-a spus? Nu vrea să pună și fiola? Să verifice ITP-urile? Să le mute calul șoferilor care se pricep la șah?!

Primarul Cornel Petrică face foarte bine că-și vede de atribuțiunile conferite de lege și nu devine o sperietoare pentru cetățeni, cum vrea să pară prefectul PNL Drăgoșel, ucenicul lui Radu Perianu!

Cât despre cei doi liberali triști, care încă plâng dezastrul electoral al PNL Argeș din 9 iunie, ei trebuie să înțeleagă că Vox populi, vox DEI! Iar poporul din Rătești a spus răspicat la vot : primarul Cornel Petrică este ce trebuie!

Cât despre prefectul liberal Dragoș Predescu și recomandările lui amenințătoare, am să-i spun ceva: Să țină telefonul deschis, că-l sună administrația locală din Rătești! O să dureze un pic, poate 4 ani, dar trebuie să fie răbdător, că și doamna Alina Gorghiu a avut răbdare și a trecut prin multe p…aturi ca să ajungă sus!

D.M.D.