Portret de multimiliardar incorect şi indecent: Afaceristul liberal Mihai Coteţ a fost obligat să plătească statului circa 400.000 de lei după ce s-a sustras 12 ani, perioadă în care a lucrat pe salariul minim ca să nu plătească impozit

0
932

Odinioară „patria liberalismului”, judeţul Argeş a devenit, după decembrie 1989, un fief de necontestat al PSD.

Eşuând complet în operaţiunea de salvare a României, pe care au îndatorat-o pentru zeci de ani, amanetându-i viitorul, liberalii s-au gândit că măcar la Argeş să le iasă ceva.

Aşa că, de sub bagheta magică a Alinei Gorghiu, singura doamnă liberală care, dacă nu se mărita cu domnul cu accidentul, ar fi reuşit să rezolve tot Biroul Permanent Naţional al Partidului (Bogdan Olteanu, Mihai Voicu etc.), a răsărit un Mesia care promite să readucă PNL Argeş la gloria de odinioară.

Omul are un nume răsunător, chiar dacă nu în cel mai fericit sens al cuvântului: Mihai COTEȚ. Are o figură tristă, de martor al lui Iehova pe care tocmai l-a compostat un cane corso, şi un talent oratoric care aproape-l egalează pe al idolului său gângăvit Florin Vasilică Câțu!

Până să ne distrăm un pic cu nenea Coteţ antreprenorul, trebuie precizat că omul beneficiază de serviciile, relativ ieftine, ale unor doamne destul de ofilite din mass-media. Acestea îl promovează asiduu, fapt care l-a derutat chiar şi pe el într-atât încât chiar se crede în stare să facă şi altceva decât datorii la stat şi declaraţii inepte şi neruşinate pe contul său de facebook.

În fine, astăzi vă prezentăm două dintre minusurile care ar trebui să-l determine pe Mihai Coteţ să se retragă pentru totdeauna din viaţa publică dacă ar avea bun-simţ şi decenţă. Este evident că nu are aşa ceva, aşa că va rămâne în lupta politică pentru multă vreme, satisfăcând nevoia argeşenilor de a se bucura de evoluţia în spaţiul public a unui măscărici de categoria semimuscă!

În primul rând, Mihai Coteţ este o ruşine pentru ideea de contribuabil corect. Deşi face parte dintr-un partid aflat la guvernare care încearcă, cel puţin la nivel declarativ, să crească încasările la buget, Coteţ este un adevărat sabotor al acestei activităţi.

Cum ar zice Narcis Sofianu, mai uşor scoţi o băşină de la un cal mort decât scoate statul român un leu de la Mihai Coteţ. Altminteri, bineînţeles, mare om de afaceri!

Încă din 2010-2011, firma Radical Zero deţinută şi condusă de LIBERALUL Mihai Coteţ „a uitat” să vireze nişte sute de mii de lei la Fondul de Mediu. Verificările inspectorilor de la Administraţia Fondului de Mediu au stabilit că firma lui Coteţ a încălcat prevederile OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru Mediu, având 820.298 de lei obligaţii fiscale neachitate.

Când i-a fost reproşat acest comportament nedemn pentru un individ care s-a visat iniţial primar, apoi viceprimar al Piteștiului, Mihai Coteţ a dat zeci de declaraţii în care a explicat că el nu are nicio datorie, că va câştiga procesul, că a fost abuzat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor etc.

Problema este că a pierdut procesul, atât la Tribunalul Argeş, cât şi la Curtea de Apel Piteşti unde a fost obligat, în primăvara acestui an, să achite circa 400.000 de lei la Fondul de Mediu.

Cu alte cuvinte, ca să înţelegeţi, Mihai Coteţ de la PNL Argeş a refuzat să-şi achite de bună voie obligaţiile bugetare datorate, fiind nevoie ca acestea să fie stabilite în urma unui control. Mai mult, timp de aproape 12 ani, Mihai Coteţ a tras de timp judecându-se şi opunându-se din răsputeri, deşi era evident că era culpabil. Lucru stabilit în cele din urmă de către instanţă!

În al doilea rând, Mihai Coteţ este şi penibil cât zece. Ca să nu plătească impozite normale statului român, afaceristul şi soţia lui, Elena Cristina Coteţ, au figurat ca angajaţi cu salariul minim pe economie la firma Radical Zero (el) şi Comexfor Investment SRL (ea). El a încasat anul trecut 28.507 lei, iar ea 28.525 lei!

Procedând în această manieră imorală, tangentă evaziunii fiscale, Mihai Coteţ se alătură altor politruci liberali argeşeni putred de bogaţi, dar care au lucrat pe salariul minim sau pe onorarii infime. Aici intră traseistul Daniel Constantin (şi soţia lui), angajat pe salariul minim la florăria nevestei până prin 2012, şi Narcis Sofianu, proprietarul a zeci de terenuri, dar cu onorarii anuale (adesea!) sub contravaloarea unui Logan second-hand!

Băiatul ăsta, Mihai Coteţ, care trebuie executat cu instanţa ca să plătească ce datorează statului român şi care, chipurile, lucrează pe minimumul pe economie, vrea să fie şef la PNL Piteşti. Şi vrea ca peste 4 ani să fie primarul Piteștiului!

Aţi mai pomenit atâta tupeu şi neruşinare? Greu de crezut!

Vom reveni!

D.M.D.

P.S. Iată o nouă ocazie pentru jurnalizdele de dreapta şi pentru puțopalmiștii de gen fluid care-l apără în presă şi pe facebook pe acest cavaler al Tristei Figuri care răspunde la virilul nume de Coteţ. Acum e momentul să ne spuneţi că omul nu bea, nu fumează, mănâncă puţin şi merge mult pe jos, aşa că salariul minim pe economie era pe bune!