PNL EGAL IMUNITATE PENALĂ!!! Chestorul Marian Badea l-a sancționat pe șeful de post de la Davidești, care l-a reclamat pe șeful poliției Câmpulung, comisarul șef Marian Iordache, pentru preluarea abuzivă a dosarului penal al liberalei Călinescu Aretia

0
931

Am demarat la începutul acestei săptămâni o campanie de presă menită să înfățișeze opiniei publice o tentativă de fraudă la un concurs de angajare la Primăria Davidești, tentativă semnalată organelor competente de primarul comunei, Alin Văduva. Cum cea care a încercat să fraudeze concursul este secretara primăriei, Călinescu Aretia, membru PNL, dosarul penal format în cauză a fost rătăcit prin cine știe ce sertar, în urma unei operațiuni de mușamalizare care implică, din câte se pare, șefi din cadrul IPJ Argeș și ai Poliției Municipale Câmpulung.

Iată o scurtă recapitulare a faptelor:

În data de 22-02-2022, Călinescu Aretia, în calitate de secretar al Primăriei Davidești, a înregistrat în fals în registrul de intrare – ieșire a corespondenței ordinare din Primăria Davidești, formularul pentru înscrierea la concursul organizat pentru ocuparea funcției de contabil în cadrul instituției a surorii sale, Tomescu Constanța, pe care a menționat în fals un număr de înregistrare din data de 21-02-2022. Ulterior, la data de 24-02-2022, Călinescu Aretia i-a cerut unei anume Sandu Claudia, secretarul comisiei de concurs, să primească dosarul lui Tomescu Constanța (și să aplice pe documentele din dosar ștampila ,,Conform cu originalul”), deși Tomescu Constanța nu se prezentase personal cu dosarul la comisie în termenul prevăzut de lege (01-02-2022 – 21-02-2022).

În urma sesizării depuse de primarul Alin Văduva, care la rândul său a fost sesizat de membri comisiei de concurs, s-a format dosarul nr. 505/P/2022, instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Procurorii o cercetează pe secretara Primăria Davidești, Călinescu Aretia de la PNL sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, ,,Fals intelectual”, ,,Uz de fals”, ,,Instigare la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, ,,Instigare la fals intelectual”, ,,Instigare la uz de fals”!

S-a declanșat însă operațiunea de protejare a secretarei PNL de la Davidești. Dosarul penal este ridicat rapid de la postul de poliție Davidești, unde erau efectuate acte de cercetare penală și preluat la Câmpulung, din ordinul comisarului șef Marian Iordache, comandantul Poliției Municipale.

Sesizând că lucrurile nu se îndreaptă către o soluționare în conformitate cu legea, șeful de post a decis să se opună operațiunii de mușamalizare pe care a intuit-o. Așa că s-a deplasat într-o vineri la sediul IPJ Argeș, unde a intrat în audiență la chestorul Marian Badea, șeful IPJ Argeș. Aici, i-a raportat comandantului problemele pe care le are cu superiorul său de la Câmpulung, care i-a luat în mod abuziv dosarul.

Numai că, după cum ne-am obișnuit deja cu polițiștii argeșeni, lucrurile au luat o turnură surprinzătoare. Cel sancționat, din fericire cu mustrare, a fost…șeful de post! Comisarul șef Marian Iordache, comandantul Poliției Câmpulung, adică cel reclamat, a scăpat cu reputația și dosarul de cadre neatinse!

Cum se poate așa ceva? Și mai ales, ce s-a întâmplat cu reclamația șefului de post? Și de ce s-a pretat șeful Poliției de la Câmpulung la o manevră menită să țină un dosar penal la sertar timp de aproape un an, deși probele sunt certe, de necontestat, irefutabile?!

Simplu. Potrivit surselor noastre, care sunt cu atât mai credibile cu cât se ocupă cu sancționarea ,,organelor” care încalcă legea, lucrurile s-au defășurat chiar așa. Dacă într-o vineri a avut audiența șefului de post, peste 3 zile, adică luni, chestorul Marian Badea s-a deplsat la Câmpulung, unde a purtat o discuție consistentă cu subordonatul său reclamat, comisarul șef Marian Iordache.

Parte din discuție a avut loc, din motive evidente, în parcarea Poliției Municipale. Aici se înregistrează mai greu (deși….se fotografiază mai ușor!) Așa că este greu de probat faptul că chestorul Marian Badea ar fi spus, pe un ton coborât : ,,Să ai grijă ce faci, că te-a reclamat ăla! ”.

Cumva au avut grijă amândoi, pentru că, ca la noi, a fost sancționat fix reclamantul, nu reclamatul! Iar dosarul a rămas în continuare la sertar, pentru că nu s-a mai auzit nimic de el.

Ancheta noastră de presă a scos la iveală câteva chestiuni extrem de interesante.

În primul rând, carnetul de membru PNL al secterarei Primăriei Davidești, Călinescu Aretia, i-a asigurat acesteia o imunitate completă în fața legii, cel puțin în fața șefilor din poliția argeșeană.

Dacă în cazul chestorului Marian Badea deferența vecină cu slugărnicia în fața a tot ce are legătură cu Alina Gorghiu are o explicație simplă și poartă un nume sonor : Lucian Bode, ministru plagiator al Administrației și Internelor, în cazul comisarului șef Marian Iordache ne-am chinuit mai mult să aflăm motivul gradului excesiv de ,,penelizare”.

Ei bine, șefului de la Câmpulung i s-a promis, potrivit surselor noastre fabulos de bine informate, că va primi comanda Poliției Mioveni. Unde a mai fost adjunct, dar a plecat un pic șifonat, din cauza unor probleme personale destul de delicate. Nu insistăm asupra lor, că n-ar cădea bine pentru domn’ comandant!

În fine, ar mai fi ceva de spus. La fel ca în cazul altui penal celebru, comisarul șef Marius Aioanei, eliminat din rândurile purtătorilor de uniformă de DNA, și în acest dosar tot procurorii vor fi cei care vor pune lucrurile în ordine. Foarte curând! O altă similitudine cu cazul Aioanei va fi, credem noi, la nivelul conducerii PNL Argeș.

Poate avem dreptate, poate nu greșim deloc, cine știe! Vom trăi și vom vedea! Revenim cu noi informații spectaculoase despre mafia PNL!

D.M.D.