Pentru Ziua Națională, tricolor uriaș, în cele mai cunoscute puncte din Argeș

0
138

Anul trecut, 50 de adulți și copii, îmbrăcați în straie populare, au desfășurat un steag tricolor de 102 metri în centrul Piteștiului. Anul acesta, special pentru Ziua Națională, elevi și profesori ai Școlii Populare de Argeș și Meserii Pitești au purtat uriașul drapel în cele mai cunoscute și mai pline de simbolistică zone din județul Argeș: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, la Barajul Vidraru, pe Transfăgărășan și la Mausoleul de la Mateiaș.

,,Într-un moment în care identitatea națională a românilor suferă atacuri din toate părțile, o mare speranță pentru supraviețuirea noastră ca popor vine, iată, din Argeș, de la tinerii din Școala Populară de Arte Pitești“, a subliniat Elena Iagăr, managerul instituției.

Mai mult, elevii au interpretat, în varianta cover, melodii cunoscute cu accente patriotice – “Acasă e România” (Clasa de Canto prof. Cristina Voicu, Cover Laura Olteanu) și “Sunt copil de Românie” (Clasa de canto prof. Mihaela Chirițescu, Cover Ghiță Munteanu, Văru` Săndel, Tinu Veresezan și Puiu Codreanu).

Școala Populară de Arte și Meserii este finanțată de Consiliul Județean Argeș.

,,Acasă e România”

Clasa de Canto prof. Cristina Voicu, Cover Laura Olteanu

“Sunt copil de Românie” – Clasa de canto prof. Mihaela Chirițescu, Cover Ghiță Munteanu, Văru` Săndel, Tinu Veresezan și Puiu Codreanu