O petardă analfabetă a bătut recordul mondial la prostie şi ticăloşie!

0
677

Interesele meschine şi blaturile ieftine i-au transformat pe mulţi dintre aşa-zişii jurnalişti locali într-un fel de petarde zgomotoase care se detonează la comandă. De prea multe ori, între cretinismele pe care le vomită pe site-urile pe unde trudesc în loc să facă videochat şi realitate nu există nicio legătură.

Un astfel de exemplu de panaramă online este Anca de la „instituţiile statului”. Nefericita creatură a publicat un fel de articol plin de insinuări care lasă să se întrevadă o oarecare afecţiune mentală netratată. Iată cele mai oligofrene afirmaţii:

Dubios! Ionică face petrecerea de Simfonie la Capitol, deşi se judecă cu patroana localului!

(…) Simfonia Lalelelor stă pe un butoi cu pulbere! Cu primarul Ionică la butoane, Piteştiul pare să explodeze! Diseară, edilul va organiza petrecerea tradiţională la care sunt invitaţi toţi participanţii de soi la Simfonia Lalelelor. Masa şi dansul au loc la Restaurantul Capitol, restaurant al cărei patroană este în proces cu primarul Ionică. Pe seama unei autorizaţii de construcţie într-un proces greu care s-ar putea să ne lase falimentari.

Povestea e dubioasă. Ionică organizează petrecerea festivă a Simfoniei Lalelelor la Restaurantul Capitol, deşi vicele Apostoliceanu, când era interimar, stabilise să organizeze evenimentul la Ramada. Proaspăt întors din exilul impus de prefectul Emilian Dragnea, Ionică a schimbat planul lui Sorin Apostoliceanu şi a stabilit ca paranghelia din această seară să se consume la Capitol. Şi de aici vin multe semne de întrebare. Asta pentru că în vremuri bune, patroana de la Capitol a construit două etaje la restaurant, fără autorizaţie de la Primărie.

În contextul litigiului dintre Primăria Piteşti şi Restaurantul Capitol, Cornel Ionică şi patroana s-au judecat, iar instanţa l-a obligat pe edil să emită autorizaţia de construcţie pentru cele două etaje. Deşi asta se întâmpla în 2016, Primăria Piteşti nu a dat autorizaţia până în prezent. Recursul se judecă în continuare şi are termenul în luna mai.

(…) Acestea fiind zise, ne întrebăm ce caută Cornel Ionică, diseară, la Capitol? Ce anume prietenie are primarul cu patroana localului, de vreme ce există între ei un litigiu care ar putea păgubi Piteştiul cu zeci de mii de euro, ca în cazul Orentex. E ceva putred în Danemarca, iar edilul ştie mai multe decât noi. De reţinut că şi în 2018 tot la Capitol s-a consumat petrecerea Simfoniei. Deci relaţiile dintre părţi sunt mai vechi.

P.S.: Iniţial, ne gândeam că Ionică face petrecere la Capitol că e aproape de casă şi vrea să bea un şpriţ în condiţii de siguranţă faţă de Poliţia Rutieră care l-ar putea trage pe dreapta. Totuşi, primarul nu pleacă nici la budă fără şofer, deci ipoteza cade. Cum cad, de altfel, toate ipotezele de bun simţ”.

Ştiu, fac dintr-o analfabetă mare vedetă, dar haideţi să râdem împreună şi să descoperim ravagiile pe care le face lipsa de carte şi de inteligenţă în redacţiile fără pretenţii!

Jurnalista începe în forţă cu o cacofonie penibilă, pe care am şi subliniat-o, menită să ne arate de la început cu cine avem de-a face. Are deci grave dificultăţi de exprimare corectă. E… cam proastă, ca să înţeleagă şi cercul ei de amici!

Ne spune apoi că Simfonia stă pe un butoi cu pulbere şi că, din cauza primarului Ionică, Piteștiul este pe punctul să explodeze! Ai zice că ISIS ameninţase că pune bombe la eveniment, nu alta. În realitate, marea supărare era că primarul a decis ca petrecerea anuală de Simfonie să aibă loc la Restaurantul Capitol, şi nu la Ramada! Şi de-asta sare în aer Piteștiul, de-asta era în pericol să explodeze Simfonia Lalelelor? Sincer, singura care părea că este gata să facă bum era chiar petarda care se pretindea, fraudulos, jurnalistă!

În mod normal, este blat când organizezi un eveniment la cineva care ţi-e prieten, nu la un adversar căruia, nici astăzi, tu nu i-ai eliberat o autorizaţie de construcţie. Dâââng! Anco, te-ai prins, mă, şi tu? Nu faci blat cu duşmanii, în plm!

Ce mai zice jurnalizda? Mai zice că e vorba despre un proces greu, „care s-ar putea să ne lase falimentari”! Zi să mori tu! Până să ne speriem, tot micuţa pocnitoare de la instituţiile statului.ro ne-a lămurit: „E un litigiu care ar putea păgubi Piteştiul cu zeci de mii de euro”! Adică se judecă o doamnă cu Primăria Piteşti, nu cu primarul Cornel Ionică, pentru o sumă egală cu valoarea unui Duster cu îmbunătăţiri! Cine dă faliment de la aşa ceva? Poate primăria de la Ciorogârla sau unde te-oi fi născut tu…

Dacă ar fi avut cojones, jurnalizda şi-ar fi aplicat pe final o teslă de toată frumuseţea. Pentru că, fiind realmente bătută în cap, nu pricepe că există argumente pe care, dacă le invoci, îţi lovesc fruntea mai violent ca buricul unor politicieni de genul celor pe care ea i-a ajutat să scape de stres! În fine, cică e ceva putred aici, pentru că… şi anul trecut s-a organizat tot la Capitol.

Say what? Ce zici, mă, tu, lumina inteligenţei încă nedescoperite? Asta se numeşte continuitate. Un lucru care a funcţionat, un lucru care merge nu se schimbă. Pricepi?

Şi totuşi, cum e cu explozia Piteștiului, cu butoiul de pulbere pe care stă Simfonia? Anul trecut a fost totul perfect şi acum, doar pentru că nu s-a făcut petrecere la Ramada, urma să fie dezastru? Se poate, fă domnişoară gazetăriţă? Asta nu e nici măcar manipulare, nu este nici atac de presă, e un fel de rahat mâncat cu gura plină şi cu multă nesimţire!

În realitate, lucrurile sunt simple. Cât a fost demis Cornel Ionică, înlocuitorul domniei sale a decis să schimbe locaţia în care urma să aibă loc petrecerea de Simfonie. Când primarul a revenit, prin decizie a Tribunalului Argeş, în funcţie, s-a schimbat schimbarea! Chiar şi pentru cineva cu IQ mult subunitar ca Ancuţa noastră nu poate fi prea greu să priceapă că primarul este cel care stabileşte ce şi cum se face într-o primărie, nu viceprimarul!

Pentru oamenii serioşi care citesc aceste rânduri şi râd acum împreună cu noi de jurnalizda vieţii facem şi o altă precizare. La petrecere nu sunt invitaţi oaspeţii de soi, cum credea ameţita aia, ci oaspeţii! Toţi! Ori, marea majoritate a acestora sunt oameni simpli, grădinari, negustori de flori etc., care petrec foarte bine într-o locaţie cum este Capitol şi care cu greu ar fi putut fi duşi la Ramada! Cine nu pricepe de ce a citit probabil degeaba acest articol şi se poate lua de mână cu Anca de la „instituţiile statului”!

Totuşi, cât de slab să fii ca jurnalist ca să spui în primul rând că e o mare problemă, un megascandal, că primarul se judecă cu patroana de la Capitol şi refuză să-i dea o autorizaţie, după care, la cinci-şase rânduri mai jos, s-o întorci ca la Ploieşti şi să susţii că între ei sunt relaţii mai vechi? Nu credeţi totuşi că s-ar impune un inventar la Bălăceanca să se verifice dacă nu cumva domnişoara gazetar Anca a sărit gardul?!

În final, pocnitoarea de presă depăşeşte orice limită, insinuând că alesul piteştenilor ar cam bea şi ar fi cumva lipsit de bun-simţ! Nu aduce niciun argument în sprijinul jignirilor ăstea de centuristă care a tras pe nas, aşa că vă spun eu, care-l cunosc şi-l apreciez pe edil: nu doar că nu bea, dar este şi un om extrem de bun la suflet. Stau mărturie adevăratele urale cu care salariaţii Primăriei Piteşti i-au salutat revenirea!

Cât despre puțopalmista asta nesimţită, care a schimbat 30 de locuri de muncă până acum de botanistă şi incompetentă ce este, nu merită un alt tratament decât cel pe care i l-am oferit aici! Sper că nu a rămas nimeni nelămurit cu privire la jalnica ei încercare de a compromite o decizie corectă!

D.M.D.