O mama și doi copii, agresați, amenințați și hărțuiți de ani de zile de un soț care pare că și-a pierdut mințile și riscă acum să-și piardă serviciul și libertatea!

0
286

Am început de trei ori să scriu acest articol și am șters de fiecare dată. N-am reușit să mă stăpânesc și am folosit un limbaj mult prea injurios, chiar și pentru mine, care obișnuiesc adesea să depășesc limitele!

Hai că poate a patra oară este cu noroc!

Mi-a ajuns la urechi o poveste incredibilă. Incredibil pentru că implică un militar, un subofițer de la o instituție de forță din județ! Acest individ își terorizează de ani buni familia, beneficiind de o complicitate impardonabilă a tuturor celor care au venit în contact cu acest caz de-a lungul timpului : polițiști, procurori de la Parchetul Militar, comandanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, judecători etc.

De ce complicitate? Pentru că toți au tratat cazul ca pe un fleac, ca pe ceva banal, fără să pună piciorul în prag și să rezolve, o dată pentru totdeauna, coșmarul în care trăiește de ani buni o mamă, împreună cu cei doi copii ai săi!

P.I. are un loc de muncă liniștit și doi copii minunați. Din păcate, are un soț, I.I., violent. Excesiv de violent! Atât de violent încât a obținut mai multe ordine succesive de restricție, a fost nevoie să cheme poliția de mai multe ori și s-a ajuns la dosare penale instrumentate de Parchetul Militar.

De ce nu a divorțat? Pentru că soțul se opune din toate puterile și tergiversează, pe cât se poate, procesul de divorț! În mod normal, având în vedere antecedentele, instanța ar fi trebuit să se pronunțe cu celeritate : soțul a amenințat- o cu moartea, a strâns-o de gât, a spart ușile casei noaptea (mama fiind încuiată de frică cu copiii!), i-a turnat apă în rezervorul mașinii, i-a distruse zeci de haine pe care i le-a tăiat cu foarfeca chiar în timp ce poliția îl aștepta în curte să-l evacueze, i-a aruncat toate parfumurile la chiuvetă și i-a turnat boia în farduri.

Vi se pare deja caz de Bălăceanca? Nu v-am spus încă nimic: s-a făcut că dă peste soție cu mașina pe trotuar, s-a dus peste soțiile colegilor de muncă ai soției lui, a interzis timp de ani de zile (fără nici un motiv!) copiilor minori să iasă din țară ca să-și vadă bunicii, a provocat scandaluri la sediul CJ Argeș ( unde a agresat verbal o doamnă!), în Jumbo și în alte locații publice!

Ar mai fi de adăugat faptul că omul are o problemă gravă de tot cu alcoolul, lucru pe care-l recunoaște de nenumărate ori în mesaje. Ori, se știe, violența și alcoolul sunt cea mai proastă combinație posibilă!

Am intrat (și eu) în posesia unor înregistrări șocante. Filmări în care individul rupe ușa în bucăți, iar copiii (o fetiță și un băiețel) țipă speriați, filmări cu hainele și cosmeticele distruse, filmarea scandalului din Jumbo, sute de mesaje de amenințare.

Totul este 100% adevărat, fără nici o exagerare, din moment ce au existat mai multe ordine de restricție, iar scandalagiul violent a fost evacuat în repetate rânduri de poliție din domiciliul familiei.

Soția și cei doi copii și-au părăsit de mult domiciliul, locuind cu chirie. Pentru că nu poți sta sub același acoperiș, nici mâcar până la finalizarea divorțului, cu un bărbat care te-a strâns de gât și te-a amenințat că o să te omoare!

Scopul acestui articol nu este să-i facă rău soțului. Nimeni nu vrea asta, deși merită 100%. Problema este că el face foarte mult rău, în continuare atât celei care-i este (încă) soție, cât și celor doi copii! Îi șicanează permanent cu intervenții, mesaje și amenințări, nu contribuie cu nimic la creșterea și educația micuților, refuză în mod absurd și nejustificat să permită ieșirea lor din țară etc.

Mă opresc aici astăzi, cu speranța că I.I. va înțelege, în al douăsprezecelea ceas, că a greșit impardonabil. Și că, dacă nu se oprește imediat din toată acestă nebunie nu va rămâne doar fără serviciu, ci va merge și la pușcărie!

Copiii îl vor ierta, pentru că este tatăl lor, iar sângele apă nu se face. Trebuie doar să le dovedească iubire, nu iresponsabilitate și agresivitate.

Există o singură cale prin care această poveste se poate termina nu bine, ci CU BINE! Altfel, organele abilitate ale statului vor rezolva situația așa cum domnului I.I. n-o să-i placă deloc.

D.M.D.