Nicolae Georgescu, deputat, vicepreședinte PSD Argeș: Măsurile fiscale ale cabinetului Ciolacu au ca obiectiv acoperirea deficitul bugetar creat de Guvernele PANDEMIEI și INCOMPETENȚEI (Orban și Cîțu), continuarea reformelor și accesarea fondurilor europene prin PNRR.

0
116

📣 Stimați cetățeni,

🔴 Guvernul Ciolacu (PSD) a venit în fața dumneavoastră cu proiectul de lege cu măsuri fiscale, reduceri de cheltuieli în sectorul bugetar și măsuri de combatere a evaziunii pe care își va angaja răspunderea în fața Parlamentului.

❗ Trebuie să știți că acest demers se realizează pentru a acoperi deficitul bugetar creat de Guvernele PANDEMIEI și INCOMPETENȚEI (Orban și Cîțu), precum și în vederea continuării reformelor și a accesării fondurilor europene prin PNRR.

👉 Printre măsurile așteptate de majoritatea populației și care se regăsesc în proiect se numără:

🎯 Instituirea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru marile firme și bănci.

🎯 O nouă impozitare la microîntreprinderi.

🎯 Eliminarea facilităților fiscale din mai multe domenii, inclusiv IT, un fapt cerut și discutat cu dumneavoastră.

🎯 Impozit suplimentar pe locuințe și mașini scumpe și o taxare a veniturilor a căror sursă nu poate fi dovedită, o altă măsură așteptată de mulți.

🎯 Tichetele de vacanță și cele de masă acordate numai angajaților din sectorul bugetar ale căror venituri salariale sunt mai mici de 14.000 de lei brut.

🎯 Diminuarea cu cel puţin 25% a funcţiilor de demnitate publică de secretar de stat, consilier de stat/subsecretar de stat/vicepreşedinte şi a funcţiilor de demnitate publică asimilate acestora, desfiinţarea posturilor vacante, desfiinţarea funcţiei de şef birou şi diminuarea ponderii funcţiilor publice de conducere în totalul funcţiilor la nivel ordonator principal de credite de la 12% la 8%.

⬇ Restul măsurilor le găsiți în documentul supus dezbaterii.

‼️ În urma aplicării proiectului se estimează un impact bugetar de peste 600 de milioane de lei (reduceri de cheltuieli) pentru acest an și de 20 de miliarde de lei anul viitor (3,3 mld lei reduceri de cheltuieli și 16,4 miliarde de lei creșteri de venituri).