Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș: Vila Florica intră într-un amplu program de reabilitare!

0
21

Ieri, la Guvern, în urma demersurilor realizate de către ministrul PSD al Culturii, Lucian Romașcanu, a fost aprobat raportul negocierii Acordului-cadru dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 216 mil. EUR, pentru susținerea proiectului privind reabilitarea patrimoniului construit și a clădirilor cu destinație culturală.

Proiectul vizează realizarea unor obiective de investiţii de importanţă semnificativă pentru țara noastră, dar pe mine, în calitate de argeșean, mă bucură cel mai mult faptul că în lista monumentelor istorice se regăsește 𝐕𝐢𝐥𝐚 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚̆𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐞𝐧𝐭 𝐢̂𝐧 𝐟𝐨𝐥𝐨𝐬𝐢𝐧𝐭̦𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐁𝐫𝐚̆𝐭𝐢𝐚𝐧𝐮, precum și 𝐕𝐢𝐥𝐚 „𝐈𝐨𝐧 𝐈.𝐂. 𝐁𝐫𝐚̆𝐭𝐢𝐚𝐧𝐮” 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐮𝐢𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐔𝐒𝐑-𝐏𝐍𝐋-𝐏𝐌𝐏 𝐚 𝐜𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞𝐢.

După ce fostul ministru al Culturii, deputatul social democrat Ionuț Vulpescu a făcut primele demersuri pentru intrarea în patrimoniul statului a simbolului liberalismului românesc, iar clădirea a fost cumpărată în 2017, în mandatul domnului Romașcanu, astăzi, tot domnul Romașcanu, tot PSD, include acest muzeu într-un amplu program de restaurare.

Fără supărare, dar membrii PSD sunt cei care au făcut demersuri concrete pentru aducerea casei Brătienilor în circuitul public. Tot membri ai PSD îi vor reda strălucirea de odinioară.