Mult în afara cadrului legal care-i stabileşte atribuţiile: Prefectul USR Emilia Mateescu îşi arogă competenţe de expert în WC-uri smart, toalete rurale, vidanje şi fose septice

0
213

Prefectul de Argeş Emilia Mateescu i-a cerut Primăriei Piteşti toate hârtiile legate de ceea ce numeşte <<un wc public exorbitant de scump>>. Prefectul susţine că a comparat preţurile cu costul unei case la cheie şi că tarifele i se par prea mari, mai ales suma de 10.000 de euro ce ar fi fost plătită pentru lift.

Emilia Mateescu nu s-a oprit aici. Prefectul a trimis o circulară în întreg judeţul Argeş şi le-a cerut primăriilor să-i spună ce bani au cheltuit pentru toalete publice.

Totodată, Prefectura Argeş a anunţat faptul că va sesiza organele abilitate dacă va depista nereguli în hârtiile primite.

Când am citit aceste lucruri publicate de www.sursata.ro, unul dintre site-urile cu trafic consistent din Argeş, am rămas confuz.

De ce oare vrea Emilia Mateescu să-l investigheze pe colegul ei de alianţă Sorin Apostoliceanu (actual PNL, ex-PSD), cel care, în calitate de viceprimar şi coordonator al Direcţiei de Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Piteşti, a supervizat întregul proiect de reamenajare a Pieţei Primăriei care include WC-ul subteran extrem de costisitor?

De asemenea, n-am înţeles care sunt competenţele instituţiei prefectului în verificarea unor investiţii, din moment ce primăriile nu sunt subordonate sub nicio formă Prefecturii. Singura atribuţie legală a prefectului o reprezintă controlul de legalitate asupra hotărârilor adoptate de consiliile locale, pe care le poate ataca în contencios administrativ.

Ne-am lămurit însă rapid! Ca de obicei, Emilia Mateescu de la USR habar n-are despre ce vorbeşte. A sesizat pe facebook, realitatea virtuală unde-şi fac veacul salvatorii incompetenţi ai României, că WC-ul de 400.000 de euro a inflamat spiritele. Aşa că a prins din zbor ocazia şi s-a vârât, cu surle şi trâmbiţe, în poză. Chiar dacă instituţia prefectului nu este organ de control, chiar dacă nu are specialişti care să poată estima corect valoarea unor investiţii, chiar dacă nu are nicio posibilitate legală de a trage la răspundere un eventual vinovat etc.

Deci, după ce au încasat nemeritat sporuri COVID-19 de 30% din salariile şi aşa uriaşe, după ce au cocoşat cu amenzi ilegale zeci de mii de argeşeni, acum  reprezentanţii acestui Guvern incompetent în Argeş s-au apucat să se joace de-a experţii în wc-uri publice în loc să-şi facă treaba pentru care sunt plătiţi!

Dacă este ceva în neregulă cu orice investiţie, este treaba organelor de cercetare penală. Care au experţi, care pot solicita expertize suplimentare şi care, mai cu seamă, au competenţa legală de a efectua anchete!

Populismul mai mult decât vizibil care a stat în spatele acţiunii de imagine a prefectului USR de Argeş nu este egalat decât de incompetenţa şi amatorismul Emiliei Mateescu, partenera de poker şi petreceri cu lăutari a deputatului fără diplomă de licenţă Ionuț Moșteanu!

D.M.D.

P.S. Emiliei Mateescu i se pare prea mare suma de 10.000 de euro plătită pentru un lift? Nu putea să întrebe un constructor înainte să se facă de râs în tot judeţul? Zic şi eu, nu dau cu parul.