Moartea pândește în fiecare weekend mai ceva ca la Ferma Dacilor: Nici una dintre cabanele Direcției Silvice Argeș introduse în circuitul turistic nu are AUTORIZAȚIE DE SECURITATE LA INCENDIU!

0
149

Acum, după tragedia de la Ferma Dacilor, incendiu care s-a soldat cu 8 victime, s-ar crede că autoritățile statului ar trebui să-și facă datoria. Măcar de frica dosarelor penale și a Direcției Naționale Anticorupție, dacă nu dintr-un spirit civic care n-ar trebui să le lipsească!

Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa!

O sursă autorizată ne-a dezvăluit ieri că, la fiecare sfârșit de săptămână, în Argeș există toate premisele ca incendiul de la Ferma Dacilor să fie doar o micuță dramă, față de mega tragediile care ar putea avea loc la noi!

Pentru cine nu știe, Direcția Silvică Argeș dispune de mai multe cabane forestiere, introduse de mai mulți ani în circuitul turistic!

Printre acestea se numără :

  • Cabana Bahna Rus, din Slatina – Nucșoara,  Ocolul Silvic Domnești – Cabana  are 22 de locuri de cazare repartizate astfel: 5 camere duble cu grupuri sanitare proprii, 3 camere camere cu 2 paturi  cu grup sanitar comun si  2 camere cu câte 3 paturi deservite de un grup sanitar comun.

Cabana dispune de o sală de conferințe cu o capacitate de 25 locuri și de o sală de mese pentru aproximativ 50 persoane.

  • Cabana Valea Iașiului – Ocolul Silvic Curtea de Argeș. Cabana, dată în folosință în anul 2000, are 5 camere cu grupuri sanitare proprii, sală de mese, bucătarie complet utilată. Cabana dispune de un parc, 5 locuri de parcare si un chioșc.
  • Cabana Mozacu – Ocolul Silvic Costești. Capacitatea de cazare a cabanei este de 22 locuri, dispuse în 9 camere și 2 apartamente, cu grupuri sanitare proprii. Cabana dispune de sală de mese, sală de conferințe, holuri generoase pentru primirea oaspeților. Toate camerele sunt dotate cu telefoane, minibar, televizoare și mobilier de buna calitate.

Cabana Mozacu se afla integrată într-un cadru natural deosebit, în vecinatate aflandu-se complexul de creștere intensivă a mistretului și lopătarului, care se întinde pe o suprafață de pădure de 430 hectare.

De toate aceste cabane se ocupă un anume Zamfirescu Olivian, de profesie inginer agricol, personaj fără nici o legătură cu silvicultura. Omul este specialist în zootehnie, se pricepe la clocitoare, reproducerea la capre, tunsul oilor etc., neavând absolut nici o calificare în domeniul silvic.

Ce-l recomandă pentru un post atât de important? Simplu: este omul de încredere al directorului Armand Chiriloiu, care i-a dat pe mână inclusiv Protecția Muncii la nivelul D.S. Argeș!

Nu vom scrie astăzi despre banii făcuți la acestea cabane, pentru că nu asta ARDE acum!

Potrivit informațiilor noastre, nici una dintre aceste cabane nu are așa numita Autorizație de Securitate la Incendiu (Autorizația ISU!). Asta deși la fiecare locație se chefuiește în draci, în fiecare weekend, se organizează vânători grele, se fac petreceri onomastice etc. Totul cu participarea unor demnitari, magistrați, polițiști, ofițeri SPP etc.

Am fost informați că nu există buletine PRAM (buletinele care atestă verificările periodice a tensiunii în prize!), că instalațiile și toate modernizările s-au făcut pe bani grei, dar cu ignorarea tuturor autorizărilor necesare.

Mai mult, personalul care deservește aceste cabane este angajat pe criterii de fidelitate care par de inspirație corleoneză, deloc conectate cu silvicultura! Familie, loialitate, bani mulți ca să nu vadă, să nu audă și să nu vorbească nimic, cam asta stă la baza celulelor zonale create de don Armando, bossul Direcției Silvice Argeș!

Vreți ceva încă și mai grav? Citiți Ziarul de Argeș  și veți vedea că la Direcția Silvică Argeș nu există absolut nicio limită a iresponsabilității!

Revenim!

D.M.D.