Mînzînă, Gentea şi Georgescu au salvat PSD Argeş de tentativa unor baroni locali, mercenari, trădători, securişti şi penali de a prelua organizaţia prin conspiraţie şi ameninţări

0
483

Câteva lucruri acum, la rece, despre alegerile de la PSD Argeş.

Social-democraţilor argeşeni le-a trecut glonţul pe la ureche. Echipa Maria Dinu-Constantin Nicolescu-Gheorghiţă Boțîrcă-Dorin Mărășoiu-Mircea Drăghici &co. n-a luptat pentru salvarea organizaţiei judeţene, ci pentru preluarea ei. O preluare ostilă, menită să le (re)asigure lor controlul asupra listelor de candidaţi, fondurilor partidului şi, în general, să le asigure puterea după care tânjesc.

N-a fost o decizie apărută peste noapte. De aproape 6 luni planul e bătut în cuie. Chiar eu, personal, am auzit cum se lăuda Maria Dinu că-i va pensiona forţat pe toţi: Şerban Valeca, Cristian Gentea, Dan Manu, Ion Mînzînă etc.

N-a fost o luptă între două echipe. A fost o confruntare între social-democraţii autentici, care au luptat pentru partid în zeci de campanii electorale pe care, în marea lor majoritate, le-au câştigat detaşat, şi o grupare eterogenă de personaje care de care mai discutabile, să nu zic dubioase: mercenari, trădători, securişti, baroni locali, PENALI etc. Iar când spun penali mă refer la oameni care au fost condamnaţi în repetate rânduri la închisoare sau care se pregătesc să fie vârâţi după gratii. Cred că nimeni nu mai are nevoie de nume, nu-i aşa, domnilor Constantin Nicolescu şi Mircea Drăghici?

În tentativa de preluare a PSD Argeş s-au amestecat şefi de regii din cadrul CJ Argeş care le-au promis primarilor ajutor cu drumurile judeţene dacă votează cum trebuie. S-a amestecat şi Mircea Şerban, afaceristul care s-a însurat cu propria lui fină, fata lui Constantin Nicolescu, Şerban fiind autorul unor intervenţii la edili de comune care păreau genul de propuneri foarte periculos de refuzat.

S-a mers de mână cu Maria Dinu la secretarul general al PSD, Paul Stănescu, într-o încercare disperată de a fi obţinută susţinerea acestuia. Deşi Stănescu i-a trimis la plimbare, ce-i drept elegant, propaganda Mariei Dinu a minţit negru pe alb că aceasta este susţinută de Paul Stănescu. S-a dovedit că n-a fost. Cu toate că, şi dacă ar fi fost, tot pierdea! Pentru că în PSD Argeş alegerile sunt libere şi corecte!

Am citit ieri scrisoarea deschisă a Mariei Dinu adresată… urbi et orbi! Numai gargară ieftină şi vrăjeală de IATSA! Unde naiba a lucrat ea pentru PSD în ultimii 20 de ani? Ea n-a avut nicio treabă cu PSD, cu excepţia perioadei în care îl slujea pe Constantin Nicolescu. N-a trecut pe la sediul PSD, n-a plătit cotizaţie niciodată, n-a participat la şedinţe, la instruiri, la evenimentele şi acţiunile pe linie de partid care au avut loc la Piteşti sau în teritoriu.

Una dintre susţinătoarele Mariei Dinu a ajuns la un aşa nivel de disperare şi degenerare a bunului-simţ încât încerca să susţină moralul prăbuşit al echipei de loseri cu afirmaţii de genul: nu este nicio diferenţă între votul preşedintelui PSD Piteşti şi al primarului de la Mioveni faţă de votul oricărui viceprimar de comună! Săracii disperaţi pro Maria: nu este mare diferenţa, doar de la 35.000 de voturi la 800!

Cum să spui aşa ceva? PSD Argeş nu există în acest moment fără cei trei organizatori de valoare pe care-i are: Ion Mînzînă în sud, Cristian Gentea la Piteşti şi Ion Georgescu la Mioveni! Toţi trei fiind susţinuţi în unanimitate de organizaţiile pe care le coordonează.

Până la urmă, totul este bine când se termină cu bine! Nu rămâne decât să sperăm că pentru Maria Dinu nu va mai exista o dată viitoare!

D.M.D.

P.S. Tot nu ne-a lămurit Maria Dinu, în ultima sa scrisoare deschisă adresată minorităţii care a susţinut-o, cum este cu Mircea Andrei (PDL) şi Narcis Sofianu (PNL). Susţinea ea cumva PSD şi când lucra, pentru ăştia doi, în campania electorală în care amândoi s-au făcut de râs? Că totuşi, cine ştie, poate i-a sabotat deliberat, ca să-i ducă… de suflet!